Igor Bergler a adus la Timişoara „6 poveşti cu draci”

igor bergler 1

Două zile întregi i-au trebuit scriitorului-fenomen Igor Bergler pentru a semna exemplarele pre-comandate ale noii sale cărţi, „6 poveşti cu draci”, care face deja vânzări-record într-o lume în care cititorul obişnuit nu prea mai consumă proză scurtă.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

În chiar săptămâna în care noul volum a ajuns în vitrinele librăriilor din întreaga ţară, Igor Bergler a ales să părăsească Bucureştiul de adopţie şi să se întoarcă, pentru câteva zile, în Timişoara copilăriei sale.

CITEȘTE ȘI:Accident mortal pe autostrada A11

„Am făcut febră musculară dând autografe, dar nu-mi pare rău. Mă bucur că a fost așa și că, încă din etapa premergătoare intrării cărții în librării, publicul a cerut-o și s-a grăbit s-o achiziționeze. Cititorii mei merită acel timp pe care l-am petrecut iscălind exemplar după exemplar, mai cu seamă în condițiile în care, de această dată, vor avea parte de o experiență de lectură diferită față de cele cu care i-am obișnuit publicând romanele Biblia pierdută şi Testamentul lui Abraham.

CITEȘTE ȘI: Proprietarii de apartamente vor putea fi amendați cu până la 10.000 de lei, începând de vineri

Proza scurtă e un gen greu, trebuie să spui mult într-un spaţiu restrâns, îţi lipseşte aici avantajul textului lung, care permite tot felul de ocolişuri. L-am abandonat temporar pe Charles Baker, eroul cărţilor precedente, pentru această colecţie de… draci, creată în alt registru”, ne-a mărturisit Igor Bergler.

„Nemulţumiţi de mediocritatea creatorului lor, şase draci evadează din tot atâtea tablouri. Altul are o revelaţie de factură kafkiana – e un Gregor Samsa întors pe dos, îndrăcit, în răspăr.

Un altul preia legenda faustiană şi o împinge până la ultima consecinţă. Unul e pirat, gentleman şi cavaler.

Cei mai mulţi au grave probleme identitare. Şi surprizele nu se opresc aici. Dracii lui Igor Bergler sunt foarte departe de imaginile clasice ale răului, ei aparţin mai degrabă generaţiei de îngeri căzuţi, transformaţi în eroi civilizatori, dar nu numai.

Un text de o densitate nebună, inteligent şi distractiv în acelaşi timp, în care Marquez se întâlneşte cu Borges, Kafka, cu Goethe şi Eco, cu Bulgakov.

O carte de neratat, un roller coaster în care nu poţi urca fără centură de siguranţă şi unde nimic nu e ceea ce pare”, se arată în prezentarea cărţii, făcută de Editura Litera.
abonamente octombrie
Restul – adică totul despre cele mai recente isprăvi ale lui Igor Bergler pe târâmul beletristicii – e de descoperit între copertele volumului, disponibil acum şi în librăriile Timişoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *