lunii mai

Exponatul lunii mai la Muzeul Banatului

Exponatul lunii mai la Muzeul Național al Banatului este un cuțit de vânătoare de tipul Hirschfänger, datând din secolul al XVIII-lea, parte din colecția de arme a amintitei instituții timișorene.

către NOI

„Ferestre către NOI“

Galeria PARK din Timișoara, situate pe strada George Enescu nr. 1, găzduiește expoziția de pictură ‘’Ferestre către NOI’’ semnată de artista Teodora Pop (foto). Vernisajul va avea loc astăzi, de la ora 19.

In Memoriam Corneliu Murgu

In Memoriam Corneliu Murgu

Miercuri, 27 aprilie, s-a împlinit un an de la trecerea în eternitate a maestrului Corneliu Murgu, tenor de talie internațională, cel care a condus timp de 19 ani destinele Operei Naționale din Timișoara.

fizica

„Ce ne spune fizica despre lume”

Astăzi, de la ora 19, din Librăria Humanitas de la Cişmigiu se va transmite live online un dialog anunțat încă de anul trecut, între Vlad Zografi şi Cristian Tudor Popescu, despre volumul „Ce ne spune fizica despre lume” de Jim Al-Khalili, publicat recent în colecția Știință a Editurii Humanitas.

UVT

„La UVT, cultura e capitală”

Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara (FAD-UVT), Specializarea Grafică, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București (UNAB), Departamentul de Grafică, organizează în luna aprilie două manifestări expoziționale importante atât pentru schimburile academice naționale și internaționale, cât și pentru publicul timișorean amator de artă.

Calpe

La a zecea aniversare, Calpe Gallery are ”Păzitori”

Calpe Gallery a găzduit ieri, în prezenţa a doi invitaţi de marcă, părintele profesor Ştefan Negreanu şi scriitorul Robert Şerban, vernisajul primei expoziții din noul deceniu al galeriei, expoziția de artă sacră a artiștilor Alin și Karla Pater, intitulată ”Păzitori”