Despre noi

Ziarul ”Renaşterea bănăţeană” a apărut în 22 Decembrie 1989, pe structura fostului cotidian judeţean ”Drapelul roşu”. Câteva numere au apărut sub titlul ”Luptătorul bănăţean”, apoi ”Renaşterea”, iar din 11 ianuarie 1990, pentru a acoperi aria de distribuţie, ”Renaşterea bănăţeană”.

Societatea care editează ziarul – Timpress –, face parte din Grupul Bega şi mai are în obiectul de activitate difuzarea, prin cele 18 chioşcuri şi minimagazine, a presei locale şi centrale, servicii de publicitate, prin agenţia proprie. Timpress-ul a avut, de la înfiinţare, o evoluţie constant pozitivă, capitalizându-se an de an, realizând, în prezent, o cifră anuală de afaceri de peste 6.000.000 lei.

”Renaşterea bănăţeană” apare de 6 ori pe săptămână, în 16-20 pagini, din care 8 policromie; în fiecare vineri conţine două suplimente: Programe TV şi Anunţuri gratuite; o dată pe lună – un supliment de cultură, ”Paralela 45”. Se difuzează cu precădere în judeţul Timiş şi, într-o mai mică măsură, în Caraş-Severin şi Arad.