La începutul anului, tânărul din Timişoara a fost diagnosticat cu o formă rară şi foarte agresivă de cancer: Limfom Burkitt agresiv cu celule B.

La începutul anului, tânărul din Timişoara a fost diagnosticat cu o formă rară şi foarte agresivă de cancer: Limfom Burkitt agresiv cu celule B.
Maria Barbu este educatoare de 44 de ani și își practică meseria cu multă pasiune. Cu toate că a îndeplinit condițiile de pensionare, continuă să fie …
Impresionați de drama unei familii din satul Lunca (din comuna Băița), a cărei casă a fost devastată de două incendii, produse în aceeași zi…
Crăciunul marchează Nașterea Domnului. Este o sărbătoare a bucuriei și a înțelegerii, care aduce pace și fericire în suflete. Este o zi a darurilor, oferite…
Peste 1.000 de locuri de muncă vacante sunt anunţate oficial, în această săptămână, de angajatorii timişeni, prin intermediul Agenţiei Judeţene …
Se prezintă, ironic și nu prea, cu o strângere de mână fermă, drept „un țăran”. Lucrează aproape 60 de hectare de pământ, cu utilaje …
Un băiețel de șase ani i-a cerut lui Moș Crăciun să-i aducă sănătate. Este vorba de Vlăduț care, l-a începutul lunii noiembrie, când încă se gândea …
80% dintre români sunt invidioşi pe prieteni, vecini şi chiar pe rude. Aceasta este concluzia unui studiu naţional ce măsoară comportamentele şi emoţiile …
S-a născut la Gătaia și a avut o viață interesantă. A absolvit Universitatea Politehnica din Timișoara, dar nu a profesat niciodată ca inginer.
Guvernul a adoptat, miercuri, în şedinţă, noul proiect al Legii Pensiilor, documentul având şi avizul Consiliului Economic şi Social.
Greutatea cu care firmele din Timişoara îşi găsesc angajaţi este binecunoscută. Cum forţa de muncă locală este cam epuizată, sunt aduse „întăriri” …
Au rămas fără un acoperiș deasupra capului părinții și cei patru copii, trei fete de 5, 6 și 7 ani și un băiețel de 5 ani.
Statul a tăiat indemnizațiile mămicilor care au fost anterior plătite pe drepturi de autor dintr-o ”eroare” pe care tot statul a produs-o. Situația provine …
Covrigăriile din Timișoara (ca și alte locuri în care se vând de-ale gurii în stradă) se află permanent în atenția cerșetorilor, iar această realitate …
Peste 8.000 de litri de lapte au ajuns, zilele trecute, la beneficiarii Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara …
La Centrul cultural si educațional al Mănăstirii de la Partoş s-a desfăşurat recent, cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului …
Nu s-a temut niciodată de muncă și mereu i-a făcut plăcere să fie în mijlocul evenimentelor. A fost dascăl și a format generații întregi de copii …
Date în premieră prezentate de Antena 3 despre recalcularea pensiilor! Datele oferite vin după anunțul ministrului Muncii…
Lucian Mustaţă este tânărul a cărui poveste de succes poate fi un exemplu demn de urmat. El a ajuns la orfelinat încă din primele zile de viaţă, după care, de la trei ani a crescut …
Sunt numeroase posturi libere pentru diferite calificări, de la șofer de autobuz, la marinar sau electrician
CERINȚE: Familia să fie serioasă, corectă și curată. Vă rog încă odată să distribuiți, poate facem o familie fericită.
Domnul Ștefan se plimba, vineri, pe străzile din zona centrală a Timișoarei, cu un trandafir în mână. Mai de dimineață, la cei 95 de ani ai săi, a îndrăznit să se urce ”în carusel” …
Angajații Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara au intervenit pentru soluționarea unui nou caz, sesizat de către administratorul unei asociații…
Pe Petrică Moraru îl cunoaşte toată suflarea Cărpinişului drept un om săritor oricând i se cere ajutorul. Are 42 de ani şi…
Lidia Leahu a fost diagnosticată la 14 ani cu o boală rară, distrofie musculară degenerativă. Tânăra a ajuns în scaun cu rotile, dar acest lucru …
Pe când avea cinci ani a fost abandonat de părinți la un centru pentru copii din Timișoara. De atunci, viața lui s-a schimbat complet. Florin …
Echipa de baschet feminin SCM Timişoara a aruncat prosopul din cauza problemelor financiare! Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al clubului …
Aproape 40.000 de absolvenți au picat examenul de Bacalaureat și pot opta pentru indemnizația de șomaj sau se pot înscrie la o școală postliceală.
Vara este anotimpul vacanţei, al concediilor, al scăldatului la ştrand, însă, contrar aşteptărilor, în sezonul estival sănătatea este pusă la grea încercare, fapt admis şi de medici.
Haji este unul dintre copiii născuți în Irak, mai exact la Mosul, iar în urmă cu cinci ani, mama lui a fost răpită de ISIS.
Băiatul avea șase ani când a rămas
O comunitate timișeană se stinge sub privirile indiferente ale autorităților. Bulzenii, oamenii care au prins rădăcini în ultimele șase secole în …
În ultimii zece ani, 3,4 milioane de români au decis să plece din țară, ceea ce înseamnă 17% din întreaga populație, susțin reprezentanții Romanian …
În condițiile în care cultivarea pământului și creșterea animalelor la scară mică a devenit nerentabilă din cauza prețurilor mici și a posibilităților limitate …
La peste o sută de ani distanță de când marele Grigorescu imortaliza pentru eternitate carul cu boi, simbolizând destinul țăranului român de a se deplasa cu greutate …
Alocaţiile copiilor ar putea să nu mai fie oferite în bani. Asta îşi doreşte un deputat PSD care a iniţiat un proiect legislativ care prevede ca alocaţiile copiilor…
Voluntarii Asociației Școala Mamei Junior, alături de Clubul Tip Top, pregătesc pentru mâine un program plin de evenimente pentru copii, care vor avea loc la Herneacova.
Specialiştii susţin că România se află pe primul loc în lume cu cea mai tânără bunică, iar motivul care a dus la acest fenomen este lipsa mijloacelor de educaţiei.
Un tânăr timișean s-a gândit la o sursă inedită de trai, olăritul, îndeletnicire care în mileniul trei s-a îndepărtat mult de util și s-a apropiat de artă.
Locuitorii din Timişoara şi din vestul ţării sunt românii cei mai predispuşi la afecţiuni intestinale grave, din cauza prosperităţii şi a stilului de viaţă occidental.
Satul bănăţean nu mai e ce-a fost cu două-trei generaţii în urmă, când toată suflarea muncea pământul sau creştea animale. Astăzi, în majoritatea comunelor găsim două …
Baciul Ştefan Gros este un personaj cunoscut în zonă şi a uimit pe toată lumea prin dorinţa sa de a munci. S-a angajat la 90 de ani şi timp de zece ani a avut grijă …
Încap, cu marfă cu tot, pe câţiva metri pătraţi. Doi sunt localnici, o femeie şi-un bărbat; pe el îl cheamă Dean Bastovanov şi, aproape, stă o… intrusă, Ramona Stoican.
„Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”. Omul se afla în delir din cauza unei boli grave …
Într-un oraș superaglomerat – în care, de multe ori, mașinile ocupă trotuarele și poluarea este aproape insuportabilă – pietonii au de suferit.
Casa a fost construită în cadrul unui amplu proiect umanitar, cu implicarea mai multor companii, pentru o familie nevoiașă
Timișoreanul A. A. locuiește într-o casă de pe Strada Salcâmilor. În 8 mai, la ora 8 dimineața, i s-a întrerupt curentul electric.
Programul „Litoralul pentru toţi” a început, au anunţat, marţi, reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Turiştii pot beneficia de cazare la mare plătind …
Multe comunități din Banat au în spate o istorie străveche, unele cu situri și artefacte care s-au păstrat până în zilele noastre, altele nedescoperite încă …
Indemnizația pentru creșterea copilului poate deveni o adevărată povară pentru proaspetele mămici, care sunt nevoite să aștepte cel puțin două luni de zile până primesc banii …
Zeci de prichindei au trecut pragul sediului ”Renașterii bănățene”, în cadrul activităților desfășurate în programul ”Săptămâna altfel”.
O comună timișeană a fost renumită, cândva, şi datorită numărului mare de etnici germani care trăiau în localitate. Cu timpul, aceştia au părăsit localitatea, alegând tărâmurile occidentale, unde pâinea se câştiga mai uşor şi… mai cu spor.
În ultimii ani, Direcția de Asistență Socială din Timișoara a fost una dintre puținele instituții publice din urbea de pe Bega care s-a implicat foarte mult în acțiuni care…
Două tragedii care s-au petrecut în aceeași familie au marcat o întreagă comunitate dintr-un sat timișean. De altfel, toată comuna …
„Uneori petrec şi şase ore în faţa unei noi lucrări. Totul depinde de inspiraţie”. Lucrările tinerei au fost premiate la numeroase concursuri de profil.
Majoritatea tinerilor visează să dezvolte cât mai rapid după terminarea studiilor cariere de succes care să le asigure un statut în societate, dar …
Compozitorul și interpretul Gheorghe Iovu, sau ”Doctorul de suflete„, cum mai este cunoscut, a fost invitatul Direcției de Asistență Socială Timișoara, reușind …
Operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A. va organiza și desfășura acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară, în perioada…
O casă din Freidorf, cu încărcătură istorică, stă se prăbușească peste trecători. Aflată pe Strada Podgoriei – colț cu strada Ioan Slavici – casa pe care se află placa…
Poate că nu are Banatul de pustă oferta peisajelor din cel montan, însă reușește să recupereze la capitolul creativității. Iar acest lucru este demonstrat…
Copiii nevoiași, monitorizați în cadrul Complexului de servicii ”Sf. Nicolae” al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, au avut parte de o atmosferă…
Noul sistem de colectare a deșeurilor, introdus în tot județul de către ADID Timiș, presupune colectarea separată, pe categorii.
Timișorenii sunt invitați să înoate în cadrul unui proiect dedicat susținerii persoanelor afectate de o cumplită maladie.
Directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Rodica Surducan, este extrem de implicată în desfășurarea unor acțiuni menite…
Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşti
Imagini cât o mie de cuvinte. Priviţi ce face acest căţel! Clipul a fost filmat luni, 2 aprilie 2018, în Timişoara, pe trecerea de pietoni de pe strada Cluj…
Închis în urmă cu mai bine de opt ani, un spital din Timiş a rămas doar în amintirea localnicilor care îşi duceau viaţa în micuţul orăşel.
Ca urmare a unor lucrări efectuate de Enel la rețeaua de medie tensiune, care vor genera opriri în alimentarea cu energie electrică…
Iniţial, cei opt copilaşi au fost în grija mamei mele, dar după ce a murit tatăl meu, am renunţat la meseria mea, de educatoare, şi am decis să-mi ajut familia.
Imagini incredibile au fost surprinse de un vasluian pe o şosea din judeţ.
Un copil de-o şchioapă a fost salutat de toţi şoferii şi ocolit respectuos …
Asociația ”Copii și Zâne” invită, sâmbătă, părinții, psihologii, terapeuții, medicii pediatri și psihiatri la o discuție cu specialiștii privind copiii cu…
Este doar una dintre numeroasele fabrici din Timiş care s-au năruit sub ochii foştilor angajaţi… În urmă cu mai bine de 20 de ani, comuna era o aşezare prosperă.
Din 6 aprilie, pensionarii și persoanele care beneficiază de asigurări sociale de stat arondați la Casa Județeană de Pensii Timiș vor putea pleca la tratament…
Şomajul din judeţul Timiş este aproape simbolic. După ce, în ianuarie, rata calculată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş…
Într-o comună de lângă Timișoara va avea loc sâmbătă și duminică, între orele 10 și 19, un târg caritabil de Paști.
În comuna Giroc, ziua de duminică, 25 martie, va fi… una de curăţenie, „decretată” de un grup de tineri voluntari care consideră că, implicându-se direct…
Peste 450 de copii cu dizabilități din județul Timiș vor beneficia de programul gratuit de hidroterapie, după ce proiectul derulat de Asociația ”Școala Mamei Junior”…
La scurt timp după ce i-a fost emisă decizia de pensionare, o timișoreancă a fost înștiințată de Casa de Pensii Timiș că i s-a calculat…
Academia Mămicilor din Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu partenerii: Centrul de Excelență Arad…
Pompierii lugojeni au participat, luni, la o campanie de donare de sânge la Spitalul Municipal Lugoj. Campania este organizată organizată de…
Este una dintre cele mai mici așezări din județul Timiș. Are doar 14 locuitori… Ca să ajungi aici din reședința unității teritoriale trebuie să faci
Renaşterea bănăţeană utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe website-ul nostru. Vă informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea cele mai recente modificări stipulate în Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, vă rugăm să citiţi conținutul Politicii de cookie. Prin continuarea navigării pe www.renasterea.ro, acceptaţi utilizarea fişierelor de tip cookie, conform Politicii de cookie.