Malaria, un pericol și pentru români

malaria

Malaria, un pericol și pentru români.

În luna ianuarie a acestui an au fost raportate nouă cazuri de malarie cu istoric de călătorie în țări endemice de malarie din Africa. Cinci cazuri au istoric de călătorie în Tanzania-Zanzibar, din care două au decedat, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Anul trecut, au fost înregistrate 33 de cazuri, dintre care unul soldat cu  deces.

În lume, 608.000 de decese si 249 de milioane de cazuri noi au fost înregistrate în 2022.

„Acestea sunt cifrele care definesc una dintre cele mai răspândite boli din lume. Malaria continuă să rămână una dintre cele mai mari provocări de sănătate publică la nivel mondial. Maladia se situează printre primele cinci boli din lume în ceea ce privește mortalitatea globală  și asta în ciuda eforturilor depuse de Organizația Mondială a Sănătății.

Majoritatea cazurilor se înregistrează în Africa, dar boala afectează locuitorii unor țări din Orientul Apropiat, Asia și chiar America Latină. Data de 25 aprilie a fost declarată în urmă cu 17 ani ca fiind ziua Mondială de Luptă Împotriva Malariei.

Rolul simbolic al aceste zile este acela de a prezenta progresele făcute de-a lungul anilor pentru eradicarea acestei maladii.

În acest an, tema campaniei de luptă împotriva acestei afecțiuni este: „<<Intensificarea luptei împotriva malariei pentru o lume mai echitabilă>>”, au precizat reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Peste 500 de şoferi care au parcat pe pistele pentru bicicliști, sancţionaţi în Timişoara

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *