Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

Pare greu de crezut, dar casa care costă 1.000 euro există și se face chiar în România!

Proiectul aparține lui Bogdan Mureșan, un arhitect din Brașov, iar la baza construcției locuinței stau baloții de paie.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal pe autostrada A1

Fundația se construiește din pietre de râu peste care se toarnă o placă de beton.

În acea placă se introduc suporții pentru baloții de paie, iar peste toată structura se montează acoperișul, care este făcut din lemn.

Baloții, care reprezintă pereții casei au o lățime de jumătate de metru.

CITEȘTE ȘI:Urmărire cu focuri de armă. Polițiștii au tras 12 gloanțe pentru a opri un șofer băut

La final totul se tencuiește și se vopsește cu var. O casă din baloți de paie care costă 1.000 de euro are o suprafață de 75 de metri pătrați.

Construcția unei astfel de case în regim propriu durează între două și cinci săptămâni.

Contrar a ceea ce ar putea crede multă lume, casele din baloți de paie au o mulțime de avantaje:

– rezistă foarte bine la cutremure, deoarece sunt foarte elastice;

CITEȘTE ȘI. Furt ca-n filme la Timișoara. Un tânăr a intrat de două ori în aceeași bijuterie sustrăgând podoabe în valoare de 100.000 de lei

– sunt foarte eficiente energetic. Vara sunt răcoroase iar iarna sunt călduroase;

– aceste case nu ard și rezistă bine și la umezeală, o inflitrație de 19% apa în interiorul „zidurilor” nu pune probleme.

Aceasta metodă de construcție a caselor nu este nouă și a fost adoptată la scară largă de americani, norvegieni și germani, scrie kanald.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Cum arată casa care costă 1.000 de euro! Are 75 de metri pătrați și rezistă la cutremure și incendii

  1. o inducere in eroare crasa pentru impactul acestei stiri, doar 1000 de euro …. casa!? Poate 1000 de euro sunt balotii de paie si lemnaria, asta cu indulgenta, in rest fundatia, tigla, tamplaria, usi, ferestre, instalatiile sanitare si electrice, ca doar nu stam la lampasaul cu petrol si mergem la buda din fundul gradinii, costa minim 10.000 euro!

  2. Mai lipseste ceva.Ce eu nu inteleg e daca se tencuieste direct pe paie sau deasupra mai vine rigips,fermacell sau asaceva. Altfel mi tine nici un cui in perete.De casi din paie nu am auzit pe aici. Ca isolatie imi pot imagina sa fie bune paiele dar atunci ca la sistemul ala ce chiar e la moda aici in germania cu casa pe stuctura din lemn cu peretii isolati cu vata de sticla(poate sar putea folosi si paie) si pe deasuppra folie de sus pina jos pe peretii exteriori si tavan(catre umezeala) si apoi un rind de fermacel sau placi din lemn presat (nui stiu numele in romana) apoi rigips si la sfirsit tencuit ,varuit sau tapet.. Nu cunosc preturile la materialele de constructii din romania dar 1000 de euro oricum nu are cum sa ajunga dar nici daca ar fi 10000 nu ar fi scump. casele cum am explicat mai sus la 130 de mp sunt din cite stiu numai casa fara fundatie,beci sau placa de la 130.000 de euro in sus.Chiae mar interesa cu cit se poate scadea pretul la aceeasi calitate.

  3. As vrea şi Eu o a sa casă dar nu stiu unde să apelez ca să mă informez mai bine despre construcția ei. Incredibil dar foarte tentant.

Lasă un răspuns