“Torționarul” de la Secția 4 Timișoara, către subalternii săi: “Vă rog să vă echipați gros, să evitați să vă îmbolnăviți”

“Torționarul” de la Secția 4, către subalternii săi: “Vă rog să vă echipați gros, să evitați să vă îmbolnăviți”

Comisarul Alin Popa, șef al Secției 4 Poliție Timișoara, a fost linșat mediatic pe baza unor propoziții scrise pe WhatsApp și prezentate trunchiat

O postare publicată vineri seară pe pagina de Facebook “Sindicatul Europol”, în fapt, un fragment de printscreen de pe un grup de WhatsApp al polițiștilor de la Secția 4 Timișoara, a fost preluată cu copy-paste în aproape toată mass-media locală și națională. Jurnaliștii au mers după fentă, așa cum se păcăleau și adversarii lui Hagi pe vremuri, nu l-a sunat nimeni pe cel incriminat, pentru a-i da ocazia să explice contextul în care a postat replicile ce-i fuseseră scoase din context, și nu și-a pus nimeni problema de ce a fost publicată de Sindicatul Europol doar o selecție de replici, cu “cuvintele-cheie” subliniate cu roșu ca pentru proști.

Comisarul Alin Popa, șeful Secției 4 Poliție Timișoara, a fost prezentat de propriul sindicat drept un torționar care își tratează subalternii aidoma modului în care erau tratați deținuții politici de către comuniști, a fost acuzat că își amenință, hărțuiește și că își bate oamenii din subordine, că este un individ abject, cu limbaj trivial și cu atitudine de interlop care nu are ce căuta în Poliția Română. Și toate acestea – să recunoaștem, acuzații extrem de grave, care pot schimba, sub presiunea mediatică, viața unui om – pornind de la ce?

CITEȘTE ȘI: Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va rămâne obligatorie până în 2023”

De la câteva propoziții scrise de către comisarul Popa pe grupul intern de WhatsApp al Secției 4 și adresate unui subaltern, agentul de poliție Beniamin Ioja, propoziții pe care agentul le-a rupt din contextul întregii postări, le-a trunchiat și le-a trimis Sindicatului Europol, printscreen-ul fiind apoi rostogolit în toată mass-media. Culmea este că, dacă ar fi fost redată întreaga postare de pe grupul de WhatsApp al Secției 4 Poliție, concluziile trase despre atitudinea comisarului Popa ar fi fost diametral opuse, iar asta spune multe despre ușurința cu care poate fi linșat mediatic un om, despre ușurința cu care albul poate fi prezentat ca negru și viceversa.

Sub presiunea mediatică creată instantaneu, comisarul Alin Popa a anunțat că demisionează de la șefia Secției 4, însă reacția la fel de promptă a subalternilor, care au redactat o scrisoare deschisă în care i-au luat apărarea și pe care au semnat-o 43 din cei 50 de polițiști, l-a determinat pe domnul Popa să renunțe la demisie.

“Vreau să le mulțumesc colegilor pentru ce au făcut pentru mine! Nu-mi dau nici o demisie, să mă demită alții dacă consideră că am greșit”, ne-a declarat, duminică, comisarul Alin Popa, care tocmai împlinise sâmbătă vârsta de 40 de ani, în timp ce soția sa a făcut 38 în aceeași zi. A fost, probabil, cea mai tristă zi de naștere din viața lui Alin Popa, care s-a declarat însă de acord să discute cu “Renașterea bănățeană” și să-și expună punctul său de vedere pe marginea scandalului declanșat vineri seară.

“– Nu cred că are sens să vă spun ce-am făcut în Secția 4 și în cariera mea. Am Liceul Militar, am Academia de Poliție (absolvent în promoția 2003), am vreo 18 ani de meserie. Vă spun că eu țin la colegii mei din secție ca la copiii mei, vă rog să mă credeți. Acest Ioja Beniamin a fost repartizat la Secția 4 acum un an și ceva, a venit de la Tulcea. Acesta este un copil-problemă, nu știu cum a intrat în poliție și asta nu este doar părerea mea, ci a tuturor polițiștilor din secție (…) Vă povestesc un episod de când a venit la noi. El lucrează la siguranță publică și patrulare. Când mi-a venit dispoziția lui de mutare, eu am dat-o la secretariat, i-am zis doamnei comisar care este la Siguranță publică să-i facă actele necesare.

Îl cheamă doamna comisar la ea, îl întreabă cum se numește, el îi răspunde: <<Ioja Andrei>>. Ofițerul, are și ea vreo 14 ani vechime, îl mai întreabă: <<Ăsta e numele complet, mai ai vreun prenume?>>. <<Nu>>. OK, doamna comisar face demersurile, îl introduce în grupul secției, ca Ioja Andrei, apoi nu știu cine i-a spus, nu știu de la ce structură: <<Vezi că nu sunt actele făcute, că n-ai nici un Ioja Andrei acolo>>. << Cum să nu?!>>. <<Ai unul venit de la Tulcea>>. <<Da, dar nu Ioja Andrei îl cheamă?!>>. <<Nu, Ioja și nu mai știu cum…>>. Atunci doamna comisar l-a chemat la ea: <<Măi, baiatule, cum te numești?>>. <<Ioja Andrei>>. <<Dă-mi buletinul să văd!>>.

Îi dă buletinul, iar doamna zice: <<Păi aici scrie Ioja Beniamin Petru!>>. <<Da, șefa, dar știți, mie mi-a plăcut tot timpul numele ăsta și, dacă mi-a plăcut, eu așa mă prezint și prietenii mei din viața privată așa îmi zic, Andrei!>>. Vă dau cuvântul meu, pare decupat din filmele cu… Asta-i realitatea! După ce și-a obținut avizul de polițist rutier, Ioja l-a întrebat pe adjunctul meu: <<Eu am voie să-mi amendez membrii familiei?>>.

Acesta-i spune: <<Măi, băiatule, ești sănătos, ai ceva cu ei?! Amendează contravenienții, du-te pe stradă, pe cine greșește normal că ai voie să-l amendezi>>. Și-a amendat fratele, cumnata, s-au reclamat, au dosare pe la Biroul de control intern pe furt, pe șantaj, între ei. Colegii de la Siguranță publică dau cu subsemnatul la Biroul control intern… În ultimul an, acest individ a stat mai mult la Biroul control intern decât la secție, la lucru! (…)

Pe lângă faptul că am schimbat imaginea Secției 4 cât am putut de când am venit, am făcut un colectiv unit, un grup OK, eu sunt cu ei ca tatăl lor. Mă duc, bat palma cu ei, glumesc cu ei, le mai spun: <<Băi, săptămâna asta ne-au intrat patru furturi din auto pe raza secției. Dacă până joi-vineri nu prindeți hoții, sâmbătă, când mergem la fotbal, intru numai prin alunecare, chiar dacă vă luați concediu medical…

Voi nu puteți să mă faultați, că sunt șeful secției, dar eu vă mai dau la gleznă! La noi e o chestie de… Dom’le, mă duc cu ei la fotbal, chiar mi-au spus că sunt singurul comandant care dă câte două rânduri de bere și când e rândul lor, tot eu îl dau (…) Am un apartament cumpărat acum cinci ani, voi mai plăti rate încă 25 de ani la el, nu am nici cea mai mică problemă care să mi se reproșeze. Acesta-i stilul meu de a lucra cu oamenii, ne mai tachinăm, ne mai certăm, dar în sensul constructiv. Le-am spus că, la mine în birou când se vine, nu se vine în stilul <<Am venit cu ideile mele, plec cu ale șefului>>.

Nu, eu am conceptul că de la fiecare am ceva de învățat, chiar dacă am școală militară mai mult decât toți dintre ei. Și cei care sunt în vârstă nu au vechimea mea. Stau de vorbă cu ei, construim. Așa mă tachinez cu ei, e un stil de lucru, sunt apropiat de ei. Acest Ioja de multe ori a avut abateri disciplinare, nu grave, întârzieri la program, răspunsuri urâte adresate adjunctului meu, colegilor de la Siguranță publică, de la patrulare.

Colegii nu mai vor să facă de serviciu cu el! De multe ori m-am gândit că, dacă declanșez o cercetare disciplinară, printre măsurile care se pot lua este și diminuarea salarială, și amânarea înaintării în grad. Automat, dacă a fost găsit vinovat, la sfârșit de an primește <<Satisfăcător>>. De multe ori, l-am chemat la mine în birou, să-l urechiez verbal.

I-am zis: <<Măi, Beni, nu e OK ce faci, ești la început de carieră, la început de drum. Ai un colectiv OK, bagă-ți mințile în cap!>>. <<Ce-i, șefu’, ce-am făcut?>>…

– Explicați-mi, vă rog, contextul în care ați scris acele replici pe grupul de WhatsApp.

– Se fac filtre la comunele carantinate. Secția 4 a primit două locații. Dispoziția primită de noi a fost ca ambii polițiști (un polițist și un jandarm) să stea în filtru și să verifice mașinile continuu. Eu am venit în întâmpinarea lor! (…) Întâmplarea face că stau în Dumbrăvița.

Trec într-o dimineață, când vin la serviciu, Ioja cu jandarmul amândoi în mașină – nu în filtru! -, fără mască pe față, contrar dispoziției primite, ei stăteau în mașină și butonau telefoanele! N-am putut să mă opresc la ei, voiam să evit o scenă deranjantă tot pentru noi, pentru instituție. Vă dați seama, oamenii trec, eu, în civil – prin natura funcției, lucrez în civil – scot polițiștii din mașină, ei stau drepți și eu îi cert… Nu dă bine la imaginea noastră, a instituției.

Când trec înapoi peste două ore, pentru că aveam de scos un document din Dumbrăvița, la fel, ei erau în mașină, butonau telefoanele! Mă întorc peste 40 de minute, ei tot acolo în mașină! L-am sunat pe șeful de birou, care e adjunctul meu, și i-am spus: <<Măi, sună-l pe Ioja și spune-i să coboare din mașină!>>. El avea și pe cap un fes cu Nike, o căciulă, oricum nu era regulamentar. Șeful de birou i-a solicitat un raport, iar el știți ce a scris în raport: <<Nu știu ce vreți să insinuați, aveți ceva cu mine?

O singură dată am intrat în mașină în opt ore, să mânânc un covrig, și atunci a intrat și jandarmul după mine, nu puteam să-l dau afară pe jandarm>>. Ca să vedeți tupeu maxim! Așa am ajuns să scriu pe grupul nostru de WhatsApp că îl duc la sala de sport și îl bat… Colegii chiar se amuzau, îmi mai trimiteau în privat <<Șefu’, vedeți că s-a îngrășat un pic Ioja, dumneavoastră ați slăbit, să nu dea cu dumneavoastră pe jos, pe tatami…>>. Dar totul s-a luat la modul acesta, ca între colegi, pe grupul secției, care trebuia să rămână între noi, la fel ca multe alte discuții, ca atunci când, în loc să-i fac acte disciplinare, l-am chemat la mine ca să-l urechiez verbal, să-i spun că nu e bine ce face.

I-a exasperat și pe ceilalți colegi, mi-au spus: <<Șefu’, noi nu mai mergem cu el la 112, dă amenzi și ne reclamă oamenii! Noi vrem să venim la lucru să ne facem treaba, nu să stăm să dăm toți declarații pentru Ioja>>. Acesta este Ioja Beniamin, pe care nu l-am bătut niciodată! Vă mai spun ceva. La noi în poliție nu se mai dau prime de vreo zece ani. În decembrie 2017, după șase luni de la momentul în care am venit șef la Secția 4, la patru colegi din cadrul secției, înainte de Sărbători, i-am chemat la mine în birou și le-am dat câte un plic cu 500 de lei din banii mei – nici soția mea nu știe de acest lucru!

Le-am spus: <<<Măi, oameni buni, ați fost printre cei mai disponibili când a fost nevoie să veniți noaptea, sunteți polițiștii cu cele mai bune rezultate, trebuie să vă diferențiez cumva de ceilalți. La venirea mea în secție, ați fost primii care ați percutat la ceea ce vreau eu să însemne o secție de poliție, nu cum am găsit-o!>>. Când au deschis plicurile, le-au dat lacrimile: <<Șefu’, nu se poate așa ceva!>> și au vrut să lase plicurile.

O să vadă acum și nevastă-mea, când o să scrieți, că ea nu știe, și o să-mi zică: <<Băi, boule, mie nu mi-ai luat nimic și le-ai dat la ăștia 2.000 de lei!>>. Acum patru ani erau bani, și acum 2.000 sunt bani. Acesta sunt eu, torționarul, așa cum m-am făcut la Antena 3… Nu poți să-ți bați joc de cariera unui om cu opt ani de școală militară, 18 ani de carieră, mi-am sacrificat sănătatea, familia, fata de șase ani, am fost tot timpul gata să răspund la telefon, la orice oră.

Le-am spus: <<Dacă aveți o speță mai delicată și credeți că nu o gestionați, sunați-mă pe mine! Măi, poate nu o știu nici eu, poate că spun să faceți rău, dar în momentul în care m-ați sunat pe mine, v-ați pasat responsabilitatea>>: <<Dom’le, l-am anunțat pe șeful secției!>>. Iese bine, e meritul vostru – <<Băi, cine a fost la fața locului?>>. <<Au fost Ionescu și Popescu>>. <<Doi polițiști extraordinari, bravo!>>. Dacă nu iese bine: <<Băi, cine a fost la fața locului?>>. <<Ionescu și Popescu>>. <<Băi, au făcut-o praf!>>. <<Nu, dom’le, noi l-am sunat pe șeful secției, așa ne-a spus să facem>>.

Asta fac eu pentru ei, zi și noapte, și să ajung eu acum, pentru un nenorocit, căruia i-am făcut numai bine, și pentru o postare în glumă… Apropo: cei patru colegi, când au lăsat plicurile cu cei 500 de lei, exact același tip de adresare am avut-o și față de ei: <<Băi, luați plicurile, cât sunteți de mari și mă vedeți de mic, mă pun cu bătaia pe voi de vă găsesc dracii! Vă duceți cu ochii vineți acasă la neveste! Luați plicurile, că le meritați, ați muncit, trebuie să fac o diferență între voi și ceilalți. Dacă statul nu vă dă, nu știu dacă o să-mi permit de fiecare Crăciun sau Paște, dar asta e aprecierea mea pentru voi>>. Poate ceilalți colegi or să se supere mâine pe mine, când vor afla, că nu am avut să le dau la toți, de unde să le dau?

– Expresia pe care ați folosit-o, “Dacă nu-ți revii și mai furi curent cât lucrezi la S4, te bat de vorbești singur pe stradă”, cum se traduce?

– Când zic că cineva fură curent înseamnă că acela nu face nimic și își ia salariul degeaba. Foarte mulți colegi din sistem fură curent… Așa i-am zis lui Ioja și mai am eu vreo doi, cărora le-am zis mai în glumă: <<Băi, când vă duceți astăzi la bancomat, să vă ridicați salariul, să vă trageți o glugă pe cap, să nu apăreți pe imagini când scoateți banii, că jumătate sunt furați…>>.

<<Haideți, șefu’, chiar așa, că am făcut și eu ceva luna asta…>>. <<Băi, tu nu trebuie să faci ceva, mă, tu trebuie să faci totul pentru instituția asta!>>.

– Aș vrea să reveniți la filtrele pe care trebuie să le faceți și cu referire la care ați început acea postare pe WhatsApp.

– Cei doi, Ioja și jandarmul, erau în filtru, trebuia să verifice declarațiile oamenilor care ieșeau din Dumbrăvița, nu să stea în mașină, pe telefoane.

Nu s-a trezit șeful secției de nebun să spună că îl rupe cu bătaia, n-am spus-o la modul agresiv, am vrut doar să reacționeze, să conștientizeze, să-l responsabilizez cumva, că omul trăiește în lumea lui, acest Ioja Andrei, între ghilimele.

– La ce vă refereați când îi cereați lui Ioja să pornească rampele luminoase?

– Am primit dispoziția ca pe timpul nopții toate echipajele să meargă cu rampele luminoase pornite – adică doar luminile speciale, fără sunet, adică doar girofarul – pentru a putea fi observate mașinile de poliție și, astfel, să fie descurajați cei care vor să iasă din localitățile carantinate fără să se încadreze în situațiile prevăzute de lege.

Ideea nu este să îi sancționezi pe oameni, să îi amendezi, ci să-i descurajezi și să îi determine să facă cale întoarsă, dacă te văd de la sensul giratoriu de dinainte de Decathlon. Scopul nu e să îi dau omului 1.000 de lei amendă, ci să-l fac să stea în comuna lui atâta vreme cât e carantină și să iasă doar în scopurile prevăzute de lege. Ei, la o zi după ce l-am găsit pe Ioja de trei ori în mașină, în loc să stea în filtru, că atunci am scris pe WhatsApp și de rampele luminoase, că n-am mai putut, a doua zi, am găsit mașina de poliție ascunsă după duba jandarmeriei!

La 7,30 e încă întuneric, dacă nu știam să mă uit, nici nu vedeam mașina poliției acolo! Și atunci i-am scris să pornească dracului rampele luminoase, să vadă lumea mașina poliției! (…) Singura greșeală pe care mi-o imput este că nu l-am băgat într-o cercetare disciplinară, dar mi-am zis că și-așa este mai necăjit, suntem și puțini, avem deficit de personal…”.

L-am sunat și pe agentul de poliție Beniamin Ioja, i-am trimis și mesaje, pentru a-l ruga să discute cu noi despre acest scandal, dar nu ne-a răspuns. În momentul în care o va face, vom reveni cu punctul lui de vedere.

Vă prezentăm mai jos print-screen-urile integrale și captura foto trunchiată:


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

40 thoughts on ““Torționarul” de la Secția 4 Timișoara, către subalternii săi: “Vă rog să vă echipați gros, să evitați să vă îmbolnăviți”

  1. Radu Constantin am ajuns sa admiram luptele între șefi si subalterni. El ca si sef il poate bate cat vrea si nu are unde sa il reclame ca este comisar. Tie iti place sa te înjure șeful tau si sa te amenințe cu bătaia? Tu la lucru asa esti respectat? Ce deminitate mai ai tu ca si persoana daca zilnic esti denigrat în față colegiilor . Poate ne spune si noua cum vine asta cu urechiatul in birou ? Colegii agentului nu au voie sa sustina un asemenea specimen. Nici la pușcărie nu se comporta asa cu deținuți si nu sunt supuși la astfel de tratamente inumane.

 1. O demonstrație clară despre cum majoritatea presei pricepe să facă presă. Nici nu trebuia nu știu ce anchetă, pur și simplu trebuiau întrebați cei implicați despre ce este vorba.
  Apoi este evident că s-a încercat cu acest „Andrei” și i s-au acordat prea multe șanse. Cine a avut oameni în subordine știe cum stă treaba și din păcate sunt foarte mulți „Andrei”.
  Dacă are o vină domnul șef de la secția 4 in acest caz este că îl tolerează pe acest Andrei și că a încercat să îi facă bine cu forța.

 2. La felul cum te justifici si cum gândești, lași multe semne de întrebare…dar ce sa cerem de la tine când sef direct il ai pe Draguta si pe Iacobescu care au fost filmati in timp ce petreceau impreuna cu lumea interlopa, probabil de la ei ai capatat vocabularul asta de interlop.

 3. Vorbim despre șeful de la secția 4 din Timișoara care a oprit în trafic timp de 40 de minute amanta altui sef si dupa i-au reținut si actele amantei. Au ținut amanta sefului Boia până când a ajuns domnul Boia. De ce nu i-au dat drumul antantei sa plece după ce au văzut că este o biata femeie inofensivă? Nu avea asupra sa arme. Cine cercetează cazul sefului secției 4? Cine il sustine pe acest sef în funcție sunt foarte curioasă? Si colegii de la secția 4 care au semnat scrisoare deschisă sunt cei care au mers sa oprească amanta sefului Boia la ordinele șefului secției 4?

 4. Dacă agentului ii plăcea să i se adreseze cu numele de Andrei atunci de ce șeful secției 4 i se adresează în mesaje cu Beni . De ce toti colegi de la secția 4 il stiu de Beni. Ciudat cum încearcă să își acopere spatele. De ce nu a făcut public șeful secției 4 ca ofera bani celor mai buni politisti de ce acum cand este intr-un scandal spune că a oferit bani ca sa ne arate noua cetățenilor cate era el de bun. Mesajele spun altceva. Eu cred ca seful făcea sala cu angajații.

 5. Ce s-a întâmplat cu dosarul de la DNA în care este cercetat? Ca de obicei nimic ? Șeful sectiei 4 vrea să rămână in functie după ce înjură si ameninta poate la secție lua si bătaie agentul. Eu zic sa il faca ministru, sa fie promovat șeful secție 4 ca este un exemplu pentru societate.

 6. De ce șeful secției 4 nu ii trimite mesajele în privat agentului de ce trebuia sa trimita pe grupul secției? Ca sa il umilească? Asa se face mai nou legea la noi in Romania cu bătaie si înjurături? Șeful sectiei 4 are un tupeu fantastic de borfas. Oare cu cetățeni cum vorbea?

   1. Dacă este infumurat cum zici tu eu zic sa il lasa pe șeful secție 4 sa ii dea in cap si sa fie il înjure ca asa o sa învețe legiile pe care nu le-a invata in scoala. Șeful sectiei 4 este un exemplu pentru societate si trebuie urmat de toti șefii din Timișoara. Ca asa subalterni se pot folosi în scop personal. De ce șeful de la arme l-a sunat personal pe șeful secției 4 de ce nu a sunat prin 112 ca sa spuna sa o oprească pe amanta deoarece știa că toate apelurile la 112 sunt înregistrate. De ce i-a luat actele amantei? De ce au retinut timp de o ora amanta sefului de la arme.? De ce nu i-au dat drumul? Sunt curioasă colegii care au oprit amanta au primit banii in plic de la șeful secției 4? Poate ne spune si noua care sunt politisti premiați. Eu zic sa il avanseze pe șeful secției 4 sa il puna la academie sa predea.

 7. De ce nu vorbeste asa cu șefii inspectoratului? Daca cautam pe google șeful secției 4 si citim cum a acționat în cazul amantei sefului Boia ne apuca groaza cum acționează acest individ inuman sef. Ce tupeu fantastic sa retii amanta sefului de la arme 40 de minute și să ii iei si actele. Si dupa sa iti faci apărea cum vrei tu ca sa fie bine. Șeful sectiei 4 este susținut politic. Eu nu vad ca agentul sa ii răspundă inapoi sefului cred ca de frica nu i-a răspuns că după la secție bătaie.

  1. Adresa ta de mail te da de gol 🙂 Vezi ca ai gresit articolul la care sa comentezi 🙂 Sau la articolul cu Rodica Surducan nu ai avut loc de cei care dezvaluie diverse despre sefa DASMT si atunci ai aparut aici? Poate vrei sa ne povestesti cum a fost la party-ul doamnei Surducan, ca doar ai fost invitat impreuna cu partenera ta de viata, subalterna de mare incredere a gazdei petrecerii 🙂

   1. In afara faptului ca dl.brindescu este specializat in a spala cadavre, ma intreb daca este deontologic sa profiti de adresa de mail a celui care comenteaza pentru a profera amenintari ?

     1. Evident ca voi continua, tine aproape! 🙂 Sau tineti aproape, ca sunteti doi 🙂 Multa sanatate!

    1. Care sunt amenintarile, stimabile? 🙂 In ce priveste specializarile mele, ce sa zic, cred ca te supara mult ceea ce scriu, dar in viata nu poti sa primesti doar ceea ce-ti doresti 🙂

 8. Șeful asta vrea să ne fie mila de el. De ce a dat bani subalternilor ca sa ii poata trimit sa oprească amantele sefiilor? De ce foloseste colegii în scopuri personale pentru cei 500 lei dati in plic. Este normal asa ceva? DNA nu se sesizează ? Poate este normal. Nici nu ma asteptam ca colegii sa il sustina pe agent la noi doar cei care au putere sunt susținuți restul sunt lăsați să moară. De aia multi agenți se împușcă în cap deoarece sunt terorizat.

 9. Trebuie să ieșim în stradă sa susținem pe cei care au curajul de a face public acest mod de a munci în care unui primesc bani in plic de la sef si alti sunt injurati si amenințări cu bătaia. Eu vad ca seful secției 4 încearcă să țină de funcție si cu dintii. Calcă pe cadavre pentru funcție. Nu are curajul de a recunoaște că a greșit ci doar încearcă acum să ceara mila si susținere ca sa isi poata continua activitatea de șef.

 10. Cacaciosii astia de politisti cica ne apara pe noi! De la cateva cuvinte s-a sifonat, gata au fost afectati emotional iremediabil
  Da-i incolo de cacanari!

 11. Jacj ti se pare normal sa fii oprit în trafic de un șef ca cel de la secția 4 si sa te înjure și să te amenințe poate te duce si la secția de poliție si te ia la bătaie și după sa nu ai unde sa reclami. Poate ti se pare normal. Sau poate crezi ca tie nu ti se poate intampla. Dacă te uiți pe net găsești si alte cazuri în Timișoara în care oameni sunt duși la secție și bătuți parca la Secția 3 s-a întâmplat un caz. Cauta pe net inainte sa susti un șef ca asta care iti poate da in cap si nu pateste nimic. Este strict parerea mea. Legea este pentru toata lumea.

 12. Nu cumva fratele polițistului ii repara gratis masina sefului secției 4 atunci se explica comportamentul sefului fata de agentul Beni. Eu sunt vecin cu fratele polițistului si stiu ca are un service de BMW poate șeful secției 4 are BMW . Intreb si Eu?

 13. Eu am citit mesajele si nu vad ca agentul sa fie obraznic sau sa raspunda la mesajele șefu lui secției 4 de amenințare cu violenta. Eu văd în mesajele acelea cum nici un coleg nu sare în apărarea colegului său deoarece le este frica de seful secției 4. Eu zic ca colegii au fost obligații de doamna Brandusoni sa semneze ca sa il sustina pe șeful secției 4. Este imposibil intr-un sistem ca acesta să iti spui punctul de vedere daca nu semnezi pentru sustinerea sefului esti cercetat disciplinar. Eu sper ca cei de la București nu sunt de acord cu modul de exprimare al sefului. Ma mir ca doamna Brandusoni este ceea care sustine un asemenea comportament. Ea este ofițer si ar trebui sa fie un exemplu pentru subalterni. Dar la noi se poate orice.

 14. Ce vocabular are domnul Alin Popa 4 cică ii da la glezna. Dar ce este secția 4 de poliție loc pentru lupte. Cum sa ii mai spui unui cetățean sa se comporte frumos si sa nu amenințe că este infracțiune cand tu ca sef iti ameninți subordonați. Ne mira de ce se joacă cu demisia. Nu are feminitate. Este un om fara caracter. Cum se comporta cu infractori tot la glezna le da ? Cum am ajuns noi ca societate sa admiram asemenea specimene. De ce nu merge la lupte?

 15. Cercetarea disciplinară este publică? Acest sef are voie sa dea detalii din cercetarea disciplinară a agentului? Cum de a mers si a povestit viata agentului fara acordul lui? De ce nu se sesizează nimeni. La el regula este pumnul. Nu ai voie sa comentezi în față sefului ci stai sa iti dea in gura ca doar este sef. A facut academia si are dreptul sa isi înjure subalterni. Eu nu tolereze astfel de exprimări indiferent.

 16. Felicitari,domnule Alin Popa pentru colectivul unit pe care l-ati creat si pentru profesionalism.Toti cei care criticati atat de usor sunt convins ca in viata voastra nu ati avut functii de conducere sau responsabilitati atat de mari.Despre acest Ioja va veti speria cand se va afla ce tanmpenii face in trafic si cu ce se ocupa.Aceti doar rabdare.Sa-i fie rusine pentru ce a facut si pentru marsaveniile de pana acum.Stie el despre ce vorbesc.Sa faca bine sa taca,ca sa nu infunde puscaria.

  1. Mihai domnul Alin Popa are un colectiv foarte unit care îl si plătește din banii personali ceea ce este interzis prin legea 360. Este disperat sa isi pastreze funcția Domnul Alin Popa care joacă la aparate si pune agentii platiti de el ca oprească amantele în trafic si face legea după bunul plac. Intr-o tara normala un asemena limbaj nu este tolerat. La noi se poate pentru ca unii am fost crescuți cu bătaia si atunci avem tot timpul toleranța la astfel de acte inumane. Seful asta isi corupe angajații cu banii in plic ca sa il sustina .

 17. Sectia 4 din Mehala? O gluma proastă. Din păcate 70% din milița actuala este o gluma proastă.Cu indulgență.Halesc banii produși cu muncă adevărată in domeniul privat.Șpăgari nenorociți.Rușine!

  1. Wow 😎 Cata perspicacitate, cata clarviziune… Nu vrei sa ne intalnim in instanta, ca sa ma dai in vileag si in fata judecatorilor, sa ma faci sah-mat? Imi asum riscul, asa ca te rog sa-mi scrii pe adresa de mail [email protected] cum te pot identifica astfel incat sa-ti ajunga citatia acasa. Hai, demonstreaza ca esti la fel de curajoasa si in viata reala, nu doar in cea virtuala!

   1. Si dumneavoastra sunteti perspicace, ati prezentat cuvintele sefului de post, acest tatic al sectiei, si ati lasat cititorii sa jubileze si sa admire cum acest binefacator, care trimite oameni inarmati sa opreasca la comanda amante prin oras si sa le hartuiasca, isi ajuta angajatii lui cu cate o prima salariala de 500 lei cand fac treaba buna. Transparent, pe fata, din umilul lui salariu de politist care investeste la bursa in timpul liber in care e dedicat 24/24 muncii de politist. Rusine acelor politisti care au iesit in strada pentru mariri salariale, trebuiau doar sa vorbeasca pentru un transfer la sectia 4 unde curge lapte si miere, si seful sponsorizeaza activitatea sectiei, un adevarat model in societate!

    1. Imi cer scuze ca nu v-am facut pe plac si nu m-am raliat ofensivei mediatice bazate pe celebra metoda „copy-paste” 🙂 Daca nimeni nu l-a intrebat nimic pe omul incriminat, insemna ca trebuie sa urmez trendul, nu? Na, ce sa zic, ghinion…

 18. Seful sectiei 4 rupe salile de pacanele din Timisoara bagand sume mult mai mari decat salariul sau pe luna. De unde are oare atatia bani….

 19. Cine este aceasta amanta ? A vorbit cineva cu ea ? Ce i-au spus mai exact agentii cand au oprit-o in trafic ? Cum s-a explicat si de catre cine faptul ca i s-au retinut actele ?
  La o adica putea sa plece acasa si a doua zi sa se infiinteze cu un avocat la sectia de politie. Si dupa aceea nu avea decat sa faca public abuzul.
  Din modul de adresare al sefului catre subalterni, credeti ca daca s-ar fi simtit jigniti, lucrurile ar fi ajuns pana aici ? Cunoasteti stari conflictuale intre sef si subalterni ?
  Eu ii reprosez sefului de sectie, ca s-a crezut in SUA unde seful si subalternul isi spun pe numele mic. Diferenta este ca la ei, daca seful il trimite pe subaltern in misiune, se duce si raporteaza ce a facut, pe cand la noi, exista riscul sa nu se duca, ca doar ii spune pe numele mic sefului. Exista o regula clara care spune ca in nici o profesie nu se fac compromisuri. Fata de subalterni trebuie sa ai respect si intelegere atat cat permit regulamentele. In felul acesta nu ar fi discutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *