Rafila: Impunerea unui certificat de vaccinare ar putea fi o discriminare. Ce spune despre cei care nu pot sau nu vor să se vaccineze

Ce se întâmplă în școli după numărul uriaș de îmbolnăviri. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că impunerea unui certificat de vaccinare pentru accesul în diverse țări sau la diverse servicii ar putea fi o discriminare. Rafila e de părere că cei care nu pot să se vaccineze sau nu vor să o facă trebuie să aibă o altă posibilitate de a demonstra că nu au boala pentru a avea acces la o viață normală, conform stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: O mare şefă din Primăria Timişoara a organizat o petrecere în vila sa, iar acum ea şi mai mulţi invitaţi sunt infectaţi cu Covid

„În mod evident, discriminarea şi stigmatizarea, care reprezintă una dintre problemele acestei pandemii, trebuie evitate cu orice preţ. Gândiţi-vă că, cel puţin la început, până ce lumea s-a ‘obişnuit’ cu această boală, de multe ori cei care trecuseră prin infecţie erau priviţi ciudat de către ceilalţi şi chiar discriminaţi la locul de muncă.
Dacă ai un acces universal la vaccinare poţi să pui această problemă (a impunerii certificatelor) însă cât timp vaccinul este în cantitate limitată sau foarte limitată, nu se pune o astfel de problemă.

CITEȘTE ȘI: Avertisment al doctorului Virgil Musta pentru cei care nu se vaccinează

Am văzut o situaţie interesantă în Israel. Acolo, statul negociază două tipuri de situaţii: persoanele vaccinate care se urcă la bordul unui zbor internaţional să nu mai aibă nevoie de test iar cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ. O astfel de abordare nu ar fi discriminatorie, ci ar evita testele inutile la persoanele vaccinate. Atenţie, autorităţile israeliene s-au gândit să le dea un astfel de certificat şi celor care au trecut prin boală şi nu au făcut vaccinul, pentru că şi aceste persoane sunt protejate între 3 şi 6 luni”, a declarat profesorul Rafila, citat de Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *