Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va rămâne obligatorie până în 2023”

adrian streinu cercel 2

Masca va rămâne obligatorie până în 2023, spune fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, care a fost imunizat, duminică, cu a doua doză de vaccin anti-Covid, conform observatornews.ro.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel spune că primele teste efectuate în cazul celor care s-au imunizat în prima etapă arată faptul că aceștia au dezvoltat anticorpi protectori, ceea ce înseamnă că imunizarea va fi una consolidată după rapel.

CITEȘTE ȘI: Avertisment al doctorului Virgil Musta pentru cei care nu se vaccinează

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Că de asta o facem. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus”, a spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel, la RFI.

”La șapte zile după rapel nu mai suntem la risc”

Medicul atrage atenția, însă, că masca rămâne obligatorie pentru că vaccinul nu protejează și mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: O mare şefă din Primăria Timişoara a organizat o petrecere în vila sa, iar acum ea şi mai mulţi invitaţi sunt infectaţi cu Covid

”Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Foto: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Masca va rămâne obligatorie până în 2023”

  1. vaccinati-va , este singura metoda de a functiona ca un PC ori LAPTOP. dupa prima transa veti fi mai expusi si vi se va cere sa va vaccinati ,,,,, precum Antivirusul ESET la COMP

  2. Stefu……..Acest specimen inainte de 1990 nu cred ca ar fi fost angajat nici ca portar la Institutul Cantacuzino,de fapt ca multi altzi asa zisi specialisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *