Reacție curioasă a primarului Timișoarei la acuzațiile de spionaj

Reacție curioasă a primarului Timișoarei la acuzațiile de spionaj

Pe un site obscur a fost lansată informația conform căreia primarul Timișoarei, Dominic Fritz, ar fi spion al Germaniei. Poate că acuzația ar fi trecut neobservată dacă însuși cel vizat, Dominic Fritz, nu ar fi reacționat, stârnind, astfel, interes în jurul unul subiect sensibil, care părea să nu facă valuri.

Iată postarea primarului Timișoarei, una care toarnă gaz peste foc: ”În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte.

Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? „Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune.

Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa?

Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală.

Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr.

Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar.

GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai bună educație pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susține proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia.

 

Reabilitarea centrului istoric din Sibiu și a Pieței Unirii din Timișoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei.

Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun.

Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese.

Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Reacție curioasă a primarului Timișoarei la acuzațiile de spionaj

 1. Chiar n-ai înțeles, Florescule? Unde ai fi vrut sa apăra informația? La știri la pro tv la ora 17? Lucrurile sunt clare: șpionen!

 2. Curaj avea daca continua macar investitiile incepute de Robu. Fritz asta e un incompetent si un fricos. Ca sa nu mai zic cate a promis in campanie si in 5 luni de zile nu se vede nimic in urma lui

 3.  

  E-Mail wurde erfolgreich kopiert

  D.le Fritz, inlaturati beizadelele analfabete cere incaseaza bani multi din buget.
  Aceste beizadele au fost plantate de fostul edil. Doar se stie ca a fost oaspete de „onoare” pe la diversi „baronasi”, care pregateau fripturi copioase.

 4. #Timișoara, orașul second-hand-urilor #nemțești?
  👎👎Unde te plimbi prin Timișoara, observi că e împânzită de second-hand-uri nemțești reciclate de timișoreni, de parcă ar fi cetățeni de mâna a doua ai UE.
  👍Sunt #bani pentru mărirea legală a #pensiilor și #alocațiilor pentru copii 👎 dacă #gogomanul neamț #neconstituțional #Fritz de la Timișoara plătește 10 noi #consilieri personali cu 4000 lei net și un #city #manager, numit de #USR+istul #Barna, pentru care vrea mai mult de 17000 lei.
  👎Pe lângă asta mai încasează și primarul neconstituțional Fritz leafă pentru mandatul său, iar penalul Lațcău, cel care a condus pe drumurile patriei cu permisul suspendat, îl dublează pe viceprimar ca ….. viceprimar. 
  👍Investițiile se fac din fonduri europene prin programul de reziliență! Nu #înfometezi un #popor că ai tu chef de #investiții și de #înzecit numărul de persoane din #aparatul #administrativ.

 5. Din partea mea poate sa fie si Mata Hari numa sa faca treaba buna pentru Timisoara!
  Da lasand glumele la o parte deocamdata nu se prea vad rezultate. Ce-i drept, Robu cu stilul lui de conducere arogant si autocratic a lasat un dezastru financiar si administrativ in urma lui.
  Mai mult, cu cateva luni inainte de alegeri, in scop electoral, a inceput o lista intreaga de lucrari pentru care nu avea nici finantarea, nici documentatia asigurata, asa ca acuma Fritz s-a procopsit cu o gramada de lucrari incepute haotic, fara a fi pregatite si fara a avea finantarea necesara continuarii lor.
  Si colac peste pupaza, a mai ramas si un munte de datorii neplatite de vechea administratie, datoriile fata de Colterm fiind doar o din ele.

 6. Nemții n u au nevoie de spioni. Din presă se știe totul.Poate pe undeva este nevoie de un om de influeță pe diferite paliere decizionare. ne spionăm noi, membrii UE? Nu e nevoie. Marile strategii economice și sociale sunt perzentate în dicerite comisii UE de und primești indicații, aprobări, și finanțări.  Uităm de sintagma -transparență-? Primarul Dominic Fritz nu are ce spiona, totul este transparent.  Dacă mă gândesc la președintele româniei, a cărui părinți sunt cetățeni germani, cu domiciliul în Germania, premaruk Timișoare este un ZER pe liania interesului geostratiegic și geoeconomit pentru Germania.

 7. Ha!Ha!Ha! Primarul Orasului Timisoara „Spion”? Asta-i Culmea! Pina unde pot ajunge „Acuzatiile False” ale unor Excrocii,care prin Dezinformarea de tip Comunista descopera un „Spion” in favoare Germaniei!Problema e:”Ce Spiona Spionul?”

Lasă un răspuns