Primăria Timișoara cere Pădurea Verde de la Guvern. Ce vrea să amenajeze acolo

padurea verde 1

Conform unei legi apărute anul trecut, municipalitatea timișoreană ar putea să treacă în proprietatea sa Pădurea Verde, ceea ce ar duce la deblocarea mai multor proiecte legate de Grădina Zoologică, dar și la creșterea suprafeței de spațiu verde pe cap de timișorean, de la 15 la 30 de metri pătrați.

În articolul 1 din Legea nr. 220/2018 privind transmiterea unor suprafețe de fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție din domeniul public al statului
și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale se arată:

„(1) Prin derogare de la dispozițiile art. 34 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, republicată, cu modifi cările și completările ulterioare, se pot transmite, cu titlu gratuit, unele suprafețe de fond forestier
din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităților incluse în intravilan și subgrupa 1.4.a. – păduri special
amenajate în scop recreativ (păduri-parc), așa cum sunt definite de normele tehnice pentru amenajarea pădurilor, din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale, în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea pădurilor-parc”.

Consiliul Local aprobă, ministerul cere date suplimentare

Consiliul Local Timișoara a aprobat, anul trecut, o hotărâre prin care solicita guvernului trecerea în proprietatea municipiului a Pădurii Verzi, însă Ministerul Apelor și Pădurilor a solicitat o documentare mai temeinică, astfel că s-au efectuat măsurători topografice și s-au înscris în cartea funciară suprafețele de pădure care vor fi supuse transferului.

Diferența între documete și realitate

Suprafața măsurată pe teren s-a dovedit mai mare decât cea din scripte, astfel că primăria va primi nu 567 de hectare de pădure, ci 628, pe care urmează să le solicite, din nou, ministerului de resort.

Conform aceleiași legi 220/2018, unitatea administrativ- teritorială beneficiară a transmiterii este obligată să asigure întocmirea studiilor de specialitate și să le depună în vederea avizării la comisia tehnică de avizare pentru silvicultură, în termen de doi ani de la data aprobării transmiterii.

premii iulie

De asemenea, suprafețele de fond forestier asupra cărora nu sunt executate amenajările prevăzute de studiile de specialitate în termen de cinci ani de la data transmiterii, revin în domeniul public al statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Municipalitatea timișoreană are, de mai mulți ani, în plan să amenajeze Pădurea Verde ca pe un parc, cu poteci și trasee pentru biciclete, dar fără foc deschis.

Această oază de verdeață ar putea să devină unul dintre punctele principale de atracție ale Timișoarei, un real reper pentru petrecerea timpului liber.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Primăria Timișoara cere Pădurea Verde de la Guvern. Ce vrea să amenajeze acolo

  1. Wow, vă dați voi seama cîte parcări supraetajate va amenaja Robu acolo, în 600 de hectare, plus vreo două stații de metrou și vreo două pasaje, dacă nu chiar trei !

    1. Prietene, greață ar trebui să îți fie ție de la atîta lins robi în cur ! Din cauza idioților ca tine care de dragul unor meschine interese personale, nu pot vedea și accepta realitatea înconjurătoare, a ajuns orașul ăsta în halul în care e, mai rău decît era în timpul ocupației turcești, bătaia de joc a unui oligofren paranoic, grandoman și narcisist, dar stai liniștit că vine și scadența, nota de plată, că nu e obligatoriu să pupi în cur la Timișoara, poți să o faci și la Bocsig dar atunci va trebui să îți schimbi numele din Poli în Agro ! Și pentru că ai adus vorba de greață, trebuie să recunosc că mă apucă în fiecare zi, dar nu în fața oglinzii ci în fața mărețelor realizări ale nenorocitului căruia îi iei apărarea ! Îți doresc mari succesuri la pupat în cur și pe mai departe și poate ne lași pe noi timișorenii în pace și te duci și tu de unde ai venit fără să te cheme nimeni, probabil din prazilia că acolo stați așa bine cu stomacul că puteți linge orice !

Lasă un răspuns