Un nou parc la Giroc. Loc de joacă și alei pentru promenadă

Primarul Ionel Toma, cel care face și desface în Giroc

Comuna de lângă Timișoara, cu cele două localități ale sale, Giroc și Chișoda, se prezintă mai degrabă ca o prelungire a municipiului, un veritabil cartier, decât un spațiu rural.

Prin numărul de locuitori în permanentă creștere, care depășește populația unor orașe din județul Timiș, dar și prin bugetul său, unul dintre cele mai mari din țară la această categorie de entități teritoriale, precum și prin ritmul cu care se dezvoltă de la un an la altul, Girocul surprinde și prin ceea ce a realizat în materie de infrastructură, dar și de dotări publice.

Dacă la Giroc se realizează un nou parc, întins pe 2.500 de metri pătrați, acest lucru e firesc, având în vederea dezvoltarea sa rezidențială.

„Al câtelea parc este acesta”?, întrebăm.

„Stai să vedem, ne răspunde primarul Iosif Ionel Toma , care începe să numere: „1, 2, 3…”.

„Este al șaselea sau al șaptelea, continuă edilul, și mai e loc și de altele. Din păcate, se constată o lipsă de legislație în legătură cu zonele verzi, care ar trebui realizate compact și nu răsfirate în perimetrul localităților. Dacă ar fi compacte, abia atunci s-ar putea realiza veritabile zone de odihnă, agrement și recreere”.

La cele spuse edilul adaugă și faptul că și dezvoltatorii imobiliari au propria contribuție la dezvoltarea zonelor verzi, realizând părculețe și locuri de joacă de incintă, în jurul clădirilor de locuit colective.

premii iulie

Noul parc din Giroc este amplasat pe un teren al comunei, preluat de la fosta unitate militară.

Perimetrul care urmează să fie amenajat va cuprinde un loc de joacă central și două alei de promenadă, dotate cu iluminat nocturn. Costul investiției este suportat din bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.