Popa face legea de la Timişoara până la Moraviţa!

nelu popa 1

După vizita la Ministerul Transporturilor, primarul Nelu Popa se declară fericit! Oficialii de la Bucureşti i-au dat undă verde să facă studiul de fezabilitate şi pe calea ferată Timişoara-Voiteni-Moraviţa!

Conform caon.ro, Nelu Popa a făcut un scurt bilanţ al săptămânii precedente, care a debutat cu întruniri importante pentru urbe şi judeţ, chiar trecând de aceste graniţe, purtate inclusiv în capitală:

„Luni şi marţi a avut un seminar pentru brandingul de oraş, cel de judeţ şi pregătirea a 250 de ani de foc nestins la Reşiţa, mărturiseşte primarul. Împreună cu colegii mei din Primărie şi din Consiliul Judeţean, am fost 30 de oameni, de dimineaţa până seara. Miercuri dimineaţă, la ora 6.00, am plecat la Bucureşti, am fost la Ministerul Transporturilor, pentru calea ferată Reşiţa-Timişoara, am avut o discuţie cu ministrul Bode, cu cinci directori de la CFR Infrastructură, cu directorul general Pintea, şi am convenit să facem al treilea protocol la nivel naţional, atenţie! Există un protocol cu CFR, la Cluj, pentru metrou, un protocol la Braşov, pentru metropolitan, şi al treilea protocol naţional va fi făcut între CFR Infrastructură şi Primăria Reşiţa, care va gestiona realizarea modernizării căii ferate Reşiţa-Bocşa-Voiteni-Timişoara şi Timişoara-Voiteni-Moraviţa“.

CITEŞTE ŞI: Alertă! Noua tulpină a Coronavirusului, confirmată lângă România

Edilul a ţinut să sublinieze: „Atenţie! Am convenit cu Ministerul Transporturilor şi cu CFR-ul să preluăm şi să realizăm noi studiul de fezabilitate inclusiv pentru calea ferată Timişoara-Voiteni-Moraviţa, ca să ne legăm de TNT, de o reţea europeană de transport pe Calea Ferată“.

Chiar dacă mărturiseşte că încă n-ar fi vrut să anunţe public această reuşită, Nelu Popa se declară deosebit de încântat: „Eu sunt foarte fericit! Nu am vrut încă să comunic acest lucru. Le mulţumesc celor de la Ministerul Transporturilor şi de la CFR pentru încrederea de a ne acorda nouă realizarea acestui proiect. Este primul proiect şi dacă se va face şi va fi un succes va fi un proiect pilot care va fi preluat în România. Evident că vorbim despre modernizarea căii ferate şi despre material rulant. Am propus locomotive cu propulsie pe hidrogen, pe care le vom studia acum în studiul de fezabilitate din Germania“, a explicat edilul, referindu-se la cele pe care le-a văzut recent, în căutarea train-tram-ului perfect pentru Reşiţa-Timişoara, potrivit caon.ro.

Foto: ziare.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Popa face legea de la Timişoara până la Moraviţa!

  1. Baliverne debitate de un primar a unui oras mort. Cine dracu mai merge cu trenul intre Tm si Resita!? In cel mai fericit caz, dupa reabilitarea liniei potentialul calator ar face doua ore cu trenul, pe cand cu masina cel mult o ora! De 10 ani se reabiliteaza linia Arad-Deva-Sighisoara-Brasov -Bucuresti parte din culoarul 4, asta ca sa mai ramanem cu transporturile in Europa si incanu este gata. Iar acum vine Nelu Tăitelu sa dea lectii de transport.
    A fost anulat trenul de Belgrad, automotorul de Vrsac dar Popa inca viseaza cai verzi pe pereti. De autostrada Timisoara – Belgrad nimic?

  2. Probabil politrucul de Iapa aghiotantul lui Robu la carat servieta, insotit duminica la plimbarile prin centru, ajuns mare mahar de secretar de stat ii promite verzi si uscate la fel cum a facut si cu stadionul si sala polivalenta pentru Timisoara.
    Ce nu stie Popa este ca primaria Oravita a refuzat reconstructia integrala a drumului Oravita – Stamora Moravita pe motiv ca nu aduce rapid … capital politic la alegerile locale. In schimb primarul a carpit drumul la iesirea din Oravita asa ca sa scoata ochii prostilor la alegeri

  3. Ce rai suntem ! Când se străduiește sa facă un bine , nu e bine ! Când nu se face , nu e bine ! .. De turism ați auzit ! Avem o zona f frumoasa cum o vom promova ? Și cine o va face , voi cei cârcotași!Pentru mine acest primar Dl Popa e un om deosebit care a făcut ceva pentru orașul asta!

  4. Vise placute ,dle Nelu.Asa-i de sarbatori,se mai intampla. cel mai mult intereseaza ,locomotivele pe „wasserstoff” (H2); Grupul BMW are preocupari si realizari in domeniu ,in ultimii35 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *