Mai puține clase de liceu în Timiș pentru anul școlar următor

clase container module

Anul școlar viitor va aduce o reconfigurare a planului de învățământ timișean, având în vedere faptul că vor fi cu aproximativ 1.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a mai puțini decât în acest an.

Acest fapt se transpune printr-o diminuare a efectivului de clase (cu circa 35) la liceele din județul Timiș, ceea ce va conduce la o reducere a normei didactice în învățământul secundar superior.

Scăderea numărului de elevi ar putea afecta un număr de aproximativ 24 de profesori care vor putea însă să se reorienteze către alte unități de învățământ.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Timiș, o soluție pentru preîntâmpinarea acestei eventuale probleme ar putea veni din partea ministerului de resort.

Cadrul legal existent (Legea 185/2020 privind modificarea și completarea Legii educației naționale 1/2011) permite configurarea unei clase de liceu cu un număr mediu mai mic de elevi, respectiv 24 (de la aproximativ 30 cât este în prezent), însă pentru ca acest lucru să fie pus în practică este nevoie de emiterea unui ordin de ministru care să aprobe reglementările cuprinse în actul normativ menționat mai sus.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai puține clase de liceu în Timiș pentru anul școlar următor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *