Sorin Câmpeanu, propus ministru al Educaţiei, despre redeschiderea şcolilor şi vaccinarea profesorilor

sorin campeanu 1

Cu toții ne dorim redeschiderea școlilor și acest lucru se va întâmpla de îndată ce situația epidemiologică o va permite, fără a pune în pericol sănătatea publică, a declarat miercuri Sorin Câmpeanu, propus pentru Ministeru Educației. Acesta a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, conform hotnews.ro.

Întrebat dacă se poate vorbi despre redeschiderea școlilor în localitățile unde rata de infectare este mică, Sorin Câmpeanu a spus că, din păcate, o astfel de decizie excede competențele Ministerului Educației.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, el a mai spus că retincența unor profesori față de vaccinare trebuie depășită.

Sorin Câmpeanu a susținut că va guverna ”cu mandatul pe masă” pentru că sistemul are nevoie de finanțare și de cadre didactice bine pregătite.

”În 30 de ani de carieră didactică în care am trecut prin toate funcțiile guvernamentale și parlamentare din domeniul educației, am considerat că sunt obligat să răspuns acestei provocări într-un moment deosebit. (…) Va fi cu mandatul pe masă pentru că educația nu se poate face fără finanțare și fără cadre didactice pregătite. E nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educație din România”, a declarat el, la finalul audierilor din Parlament.

Un alt obiectiv enunțat a fost depolitizarea inspectoratelor școlare, Câmpeanu amintit că a demarat organizarea unor concursuri în 2015.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *