Locuitorii unei comune din Timiş îşi fac cumpărăturile la sârbi. Mezelurile sunt mai gustoase, iar fructele, mai aromate decât cele din magazinele de la noi

O localitate timişeană se află la o azvârlitură de băţ de oraşul Vârşeţ, şi pe vremea când traficul cu Serbia înflorea, era o comună prosperă. Acum, localitatatea s-a schimbat şi pare pustie. Totuşi, oamenii locului preferă să meargă şi astăzi la cumpărături în oraşul vecin.

Stând de vorbă cu o femeie, aceasta ne-a mărturisit: „Până la Vârşeţ sunt aproape 15 kilometri, iar mezelurile la sârbi sunt făcute după vechile reţete, fără E-uri. De aceea şi gustul lor este mult mai bun. Chiar şi fructele sunt mai aromate”.

Cum până la Timişoara drumul e mult mai lung, cei mai mulţi localnici din Moraviţa aleg Serbia pentru cumpărături. Chiar şi pentru a petrece o seară plăcută la un restaurant, ţara vecină rămâne o opţiune, pentru preţurile moderate pe care le practică sârbii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
slim 17 iunie 2017
Parcă până la supermarketul Auchan din șagului e vreo distanță,dar prostia la noi în România este foarte mare. Dacă ar ști prostănacii ce E-uri folosesc sârbii în produsele lor așa zis ”tradiționale”,n-ar mai cumpăra acele porcării.
s0rin 17 iunie 2017
Faceți niște afirmații fără nici un fundament: "Mezelurile sunt mai gustoase, iar fructele, mai aromate".