Locuitorii unei comune din Timiş îşi fac cumpărăturile la sârbi. Mezelurile sunt mai gustoase, iar fructele, mai aromate decât cele din magazinele de la noi

O localitate timişeană se află la o azvârlitură de băţ de oraşul Vârşeţ, şi pe vremea când traficul cu Serbia înflorea, era o comună prosperă. Acum, localitatatea s-a schimbat şi pare pustie. Totuşi, oamenii locului preferă să meargă şi astăzi la cumpărături în oraşul vecin.

Stând de vorbă cu o femeie, aceasta ne-a mărturisit: „Până la Vârşeţ sunt aproape 15 kilometri, iar mezelurile la sârbi sunt făcute după vechile reţete, fără E-uri. De aceea şi gustul lor este mult mai bun. Chiar şi fructele sunt mai aromate”.

Cum până la Timişoara drumul e mult mai lung, cei mai mulţi localnici din Moraviţa aleg Serbia pentru cumpărături. Chiar şi pentru a petrece o seară plăcută la un restaurant, ţara vecină rămâne o opţiune, pentru preţurile moderate pe care le practică sârbii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Locuitorii unei comune din Timiş îşi fac cumpărăturile la sârbi. Mezelurile sunt mai gustoase, iar fructele, mai aromate decât cele din magazinele de la noi

  1. Parcă până la supermarketul Auchan din șagului e vreo distanță,dar prostia la noi în România este foarte mare. Dacă ar ști prostănacii ce E-uri folosesc sârbii în produsele lor așa zis ”tradiționale”,n-ar mai cumpăra acele porcării.

Lasă un răspuns