Epavele pe patru roţi, abandonate în tot oraşul şi care ocupă sute de locuri de parcare, întind nervii timişorenilor

masini abandonate

Un timişorean încearcă de câteva luni să găsească o metodă pentru a îndepărta o maşină abandonată chiar în dreptul intrării la tomberoanele care deservesc 50 de familii. Autoturismul, care nu este unul de lepădat, fiind o maşină din categoria celor mai scumpe, zace pe strada Diana încă din noiembrie 2016.

Conform legfislaţiei în vigoare, un autovehicul se consideră abandonat după ce nu s-a mişcat din loc timp de un an. „Avem acces foarte greu la tomberoane. Acestea deservesc 50 de familii. Am sunat la poliţie, dar nu ştim ce să mai facem”, spune timişoreanul.

Citeşte şi: Localitatea în care nu mai există pământ de vânzare. Patru fraţi au dat lovitura cu exploataţii fructifere

Acesta nu este singurul caz de ocupare a domeniului public cu autoturisme abandonate. Poliţia locală monitorizează acest fenomen cu scopul eliberării unor locuri de parcare în cartiere şi a străzilor de maşinile care, în multe cazuri, devin focare de infecţie. La ora actuală sunt înregistrate 165 de autoturisme aflate în proceduri legale de verificare şi stabilire a identităţii proprietarilor ori de declarare a abandonului.

Citeşte şi: Nu-i chiar ca-n poveşti… Unii timişoreni mutaţi la sat duc dorul oraşului şi regretă decizia luată

Într-o primă fază, pentru peste 40 de autovehicule au fost întocmite dispoziții de ridicare de pe domeniul public, fapt care s-a și întâmplat cu sprijinul reprezentanţilor societăţii Drumuri Municipale.

epave

Pe strada Ion Neculce, un cetățean a semnalat existența unui număr mare de autovehicule abandonate care ocupă locurile de parcare, fiind și degradate. Este vorba despre 11 mașini abandonate pe strada respectivă, între numerele 15-20, în cazul cărora au fost deja aplicate somații, trecându-se la identificarea proprietarului.

Citeşte şi: „Prima chirie”, la start. Care sunt condiţiile pentru primirea, lunar, a sumei de 900 de lei de la stat

Procedurile se află în derulare, motiv pentru care nu se pot ridica imediat. Poliția locală atrage totodată atenția posesorilor de astfel de autovehicule să respecte legislația în vigoare deoarece riscă și sancțiuni de până la 2.000 lei în cazul în care nu se conformează somației de elibera domeniul public de astfel de… epave.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns