„Prima chirie”, la start. Care sunt condiţiile pentru primirea, lunar, a sumei de 900 de lei de la stat

inchiriere

De câteva zile, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă primesc cereri, însoţite de documentele necesare, pentru acordarea sumelor prevăzute în programul „Prima chirie” (prima de relocare).

Cei care îndeplinesc condiţiile legale trebuie să depună actele necesare în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă. Prin derogare de la acest termen, prima de relocare se poate acorda şi persoanelor care s-au angajat în perioada dintre 25 ianuarie 2017, data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă a guvernului referitoare la acest aspect, şi 6 iunie 2017.

Foarte important de ştiut este că persoanele care s-au angajat şi solicită prima de relocare în termen de 60 de zile de la încadrarea în muncă trebuie să fi fost înregistrate, în prealabil, ca şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi în baza de date a agenţiei de ocupare din raza de domiciliu.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare, împreună cu familia, nu depăşesc 5.000 de lei şi este în cuantum de 75 la sută din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire, dar nu mai mult de 900 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *