Doi copii suspecți de boala Lyme, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, internaţi la Timişoara. 84 de timişeni, muşcaţi în această lună!

Doi copii se află în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișora cu suspiciune de boală Lyme, după ce au fost înțepați de căpușe.

”Unul s-a intrenat în cursul după-amiezii de marți, iar altul, joi dimineața. Copiii au făcut testul de anticorpi privind Borrelia, bacteria care provoacă boala Lyme, iar analizele au ieșit pozitive. Diagnosticul trebuie confirmat cu testul Western Blot. Această afecțiune se tratează cu tratament pe cale orală”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Potrivit acestuia, de la începutul lunii iunie, 84 de timișeni s-au prezentat la spital pentru tratament profilactic, din cauza faptului că au fost mușcați de căpușe.

Conform specialiștilor, diagnosticul de boală Lyme este mai dificil de stabilit, această afecțiune neavând simptome foarte clare, iar o serie de analize se efectuează doar în străinătate.

”Manifestările încep cu o erupție pe tegument. Dacă determinarea este cardiacă, dă miocardite, iar dacă e neurologică, provoacă dureri pe nervii periferici și parestezii. În schimb, dacă este articulară, dă artrite”, a adăugat medicul Virgil Musta.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns