Un nod rutier cu pasaje subterane şi supraterane va fi construit într-o localitate din vestul ţării

nod rutier

Lucrările la Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva vor fi realizate până la sfârșitul anului 2017, potrivit celor mai recente informări ale Companiei Naionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR), iar şoferii vor putea intra pe autostradă prin nodul rutier de la Şoimuş, localitate învecinată municipiului Deva.

Un alt nod rutier, menit să reducă riscul accidentelor în zona intersecţiei dintre DN 7 şi DN 76, din imediata vecinătate a autostrăzii, va fi realizat la intrarea în Deva.

„Nodul rutier va cuprinde pasaje supraterane şi subterane şi va fi amplasat în zona fostei exploatări miniere din Deva”, a declarat viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, care susţine că a primit asigurări de la reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara că investiţia va fi realizată.

Studiul de fezabilitate al proiectului este realizat de SC Transproiect SA, în urma unui contract de 138.500 de lei, fără TVA, semnat cu CNAIR.

Din 2014, în zona de la intrarea în municipiul Deva, pe Drumul Naţional 7 au fost amenajate două giraţii aflate la o distanţă de circa un kilometru una faţă de cealaltă. Pe acest tronson, sensurile de mers sunt despărţite de parapeţi din beton. Soluţia provizorie este folosită de trei ani pentru a înlătura riscurile de producere a accidentelor rutiere şi ambuteiajele, la intrarea şi ieşirea autostrăzii Deva – Sibiu.

Sursa: zhd.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns