EXCLUSIV! Medicina muncii, metodă de răzbunare într-o şcoală din Timiş

Scoala Dudestii Vechi

Boris TelbisDezvăluirile făcute de profesorul Boris Telbis cu privire la mușamalizarea neregulilor comise de conducerea liceului din comuna Dudeștii Vechi (vezi articolul „Într-o școală din Timiș, elevii trec clasa nu fiindcă merită, ci pentru că e păcat să rămână repetenți„, publicat în ediția din 21 septembrie a „Renașterii bănățene”) i-au deranjat foarte mult pe cei vinovați. Aceștia au făcut din răzbunare arma lor favorită și și-au propus să scape cu orice chip de profesorul respectiv.

După ce a ieșit cu bine din comisia de disciplină în care a fost băgat de conducerea Liceului Teoretic “Sfinții Kiril și Metodii” – decizia acesteia de diminuare a salariului pe trei luni fiind anulată de Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Timiș, pe motiv de viciu de procedură -, profesorul de limba engleză, muzică și desen care predă de 18 ani în școala din Dudeștii Vechi a fost pus din nou în situația de a dejuca planurile adversarilor săi principali, directoarea Stanca Velciov și directorul adjunct Iancu Berceanu. Episodul pe care vi-l povestim în continuare este unul halucinant, reprezentând, totodată, o premieră în învățământul timișean.

„Aaa, dumneavoastră…”

Undeva prin luna martie, cadrele didactice ale liceului din Dudeștii Vechi s-au prezentat la controlul de medicina muncii, efectuat, în incinta școlii, de reprezentanții unui cabinet medical care avea contract cu instituția de învățământ, Sigmed Clinics, din Sânnicolau Mare (13 kilometri distanță de Dudeștii Vechi). Profesorul Boris Telbis ne-a povestit cum a fost el „evaluat”: „<Prietenii mei>din școală, Ana Ronkov, Iancu Berceanu, Stanca Velciov au stat foarte mult cu doctorița de la Sigmed Clinics și nu doar că bănuiesc, dar sunt sigur că au influențat-o, că i-au povestit despre mine, că m-au calomniat în toate felurile. Așa încât, când am intrat acolo, ea mi-a zis: <Aaaa, dumneavoastră…>, în condițiile în care ne vedeam prima oară, mă gândeam de unde mă știe?! Se uita foarte încruntată la mine, era clar că fusese influențată.

M-am așezat și prima chestie care m-a întrebat a fost <Sunteți o persoană luptătoare?> Aoleu, de unde, că nici măcar n-am deschis gura?! Era clar că femeia știa de conflictele mele cu Berceanu, Ronkov și restul, era îndoctrinată, era clar că nu face o evaluare obiectivă, ea evalua părerile și calomniile celorlalți despre mine, nu mă evalua pe mine în carne și oase, individul Boris Telbis, ci ce spuseseră alții despre mine”.

Trimis la un nou control

În urma consultației, profesorul Telbis a primit o fișă cu avizul „apt condiționat”, cu care urma să se ducă la un medic psiholog care avea contract cu Sigmed Clinics, pentru a da un nou test. A fost și la respectivul doctor, domnul Telbis susținând că, din atitudinea respectivului, și-a dat seama că fusese și el „îndoctrinat” de adversarii săi și, ca atare, consideră că evaluarea acelui psiholog nu a fost una obiectivă, ci influențată de alte opinii. Totul a rămas cumva în coadă de pește până luna trecută, când directoarea Stanca Velciov și adjunctul Iancu Berceanu i-au cerut profesorului Boris Telbis să prezinte fișa de aptitudine eliberată de un cabinet de medicina muncii din care să rezulte că este apt pentru a-și desfășura activitatea.

Evaluare obiectivă, verdict: apt

Ajuns în Timișoara, în 19 noiembrie, cu alte probleme, Boris Telbis a observat, în momentul în care a ieșit dintr-un supermarket aflat în zona Gheorghe Lazăr, un cabinet de medicina muncii. A intrat, s-a prezentat, a fost consultat mai întâi de o doctoriță la plămâni, inimă, vedere, după care a fost supus, de către alte două doctorițe, unui test psihologic.

La final, verdictul cabinetului de medicina muncii a fost: apt din toate punctele de vedere pentru a-și desfășura activitatea. Mai precis, în urma evaluării psihologice s-a emis avizul prin care Boris Telbis era declarat apt pentru meseria de profesor în „condiții de relaționare interumană și stres neuropsihic”, iar în urma evaluării medicale diagnosticul a fost „clinic sănătos”, astfel că i s-a eliberat fișa de aptitudine cu mențiunea „apt pentru ocupația de profesor”.

Cu alte cuvinte, evaluat obiectiv, fără alte opinii strecurate de diverși „binevoitori”, diagnosticul primit de profesorul Boris Telbis demonstra că nu are nici o problemă de sănătate și că poate preda liniștit în continuare. Diversiunea „prietenilor” lui Boris Telbis nu ținuse, astfel că, în mod normal, lucrurile ar fi trebuit să se oprească aici.

Indicații prețioase

Nu s-a întâmplat însă așa. Directorul adjunct Iancu Berceanu, profesor de geografie, doctorand la Universitatea de Vest și lup carpatic, după cum însuși se definește pe pagina de Facebook, s-a gândit, în infinita sa înțelepciune, că cel mai nimerit lucru ar fi să-i telefoneze… doctoriței de medicina muncii care a îndrăznit să-i încurce socotelile și să îi indice acesteia calea spre „adevăr”. După care, doctorița respectivă, Raluca Mîrza, a primit și un al doilea telefon, de la o colegă de la cabinetul medical din Sânnicolau Mare, Sigmed Clinics, care și-a adus și ea aportul la „luminarea” medicului timișorean…

O conversație telefonică anulează consultația medicală?!

Incredibil, dar adevărat: în urma „instructivelor” discuții avute cu directorul adjunct Iancu Berceanu și cu colega de profesie, doctorița Raluca Mîrza a trimis, în 23 noiembrie, următoarea notificare la școala din Dudeștii Vechi: „În atenția direcțiunii Liceului Teoretic Sfinții Kiril și Metodii. În data de 19.11.2018 s-a prezentat la Cabinetul Medicina Muncii Dr. Mîrza Raluca domnul Telbis Boris Gradimir, în vederea evaluării periodice de medicina muncii. Întrebat de ce nu merge la cabinetul de medicina muncii cu care școala are contract, acesta a declarat că i s-a spus să efectueze examinarea oriunde dorește deoarece școala nu are contract cu un anume cabinet de medicina muncii.

Domnul Telbis a semnat o declarație pe dosarul medical cum că nu se știe în evidență cu boli cronice. În urma evaluării medicale și psihologice a primit avizul APT. Ulterior, ca urmare a discuției telefonice cu medicul de medicina muncii al Sigmed Clinics cu care liceul are contract de colaborare pe parte de medicina muncii, am aflat că domnul Telbis a mințit (n.r. – profesorul Telbis susține că nu a fost așa: „M-a întrebat dacă școala nu are contract cu altă firmă, iar eu i-am spus: <O fi având contract cu altă firmă, dar legea îmi permite să merg la orice cabinet de medicina muncii>. Ea scrie pe hârtia aia că am mințit, dar minte doctorița. Eu i-am spus că legea prevede asta, nu că mi-a spus mie cineva”).

Ca urmare, solicităm ca fișa de aptitudine eliberată de dr. Mîrza Raluca în data de 19.11.2018 să nu fie considerată validă, ci cea eliberată de Sigmed Clinics. Dacă domnul Telbis nu este de acord cu această decizie, vom face o solicitare către direcțiunea liceului în care vom solicita reevaluarea domnului Telbis pe motiv că a mințit. Liceul va înmâna această solicitare domnului profesor, iar dacă nu se prezintă la cabinetul nostru în momentul în care primește solicitarea va fi declarat inapt temporar până la momentul în care se prezintă”.

Așadar, un medic cu experiență, care a consultat un om în carne și oase – ca să-l cităm pe profesorul Telbis -, care a coroborat propriile evaluări cu cele ale medicilor psihologi cu care colaborează, a fost în stare să șteargă cu buretele tot ce a constatat cu propriile-i simțuri în urma unor simple discuții telefonice cu niște indivizi necunoscuți! Stupefiant.

Pus din nou pe drumuri

Bănuim că notificarea doctoriței din Timișoara i-a făcut pe „prietenii” profesorului Telbis să desfacă sticlele de șampanie… Directoarea Stanca Velciov i-a trimis apoi, în 29 noiembrie, domnului Telbis o hârtie prin care-l informa că fișa sa de aptitudine eliberată de medicul specialist de medicina muncii Raluca Mîrza a fost anulată prin adresa menționată mai sus și că, în noile condiții, dumnealui era inapt temporar, potrivit fișei de aptitudine eliberată de cei de la Sigmed Clinics.

De asemenea, profesorului Telbis i se solicita ca, în câteva zile, să prezinte o fișă de aptitudine cu avizul medical apt, altfel urmând să i se aplice prevederile articolului 234, alin. 1 din Legea educației (n.r. acesta spune așa: „Încadrarea şi menţinerea într-o funcţie didactică sau didactică auxiliară, precum şi într-o funcţie de conducere, de îndrumare şi de control sunt condiţionate de prezentarea unui certificat medical, eliberat pe un formular specific elaborat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Sănătăţii”).

Telefonul care trezește la realitate

„Când am văzut că e așa influențabilă și că așa ușor cedează la presiuni, am făcut o contestație pe care urma să o depun la Direcția de Sănătate Publică”, ne-a mărturisit ulterior domnul Telbis, încă șocat de ceea ce i s-a întâmplat. N-a mai fost cazul pentru că în scenă a intrat un prieten – de această dată unul adevărat – al profesorului șicanat, care a pus și el mâna pe telefon și a sunat-o pe doctorița Mîrza. De la aceasta a aflat ce se întâmplase, cum o sunase directorul adjunct Iancu Berceanu și restul poveștii. Indignat de această mârșăvie, prietenul lui Boris Telbis a avertizat-o pe doctorița cea slabă de înger că o va reclama la Colegiul Medicilor Timiș și că va dezvălui totul în presă.

Anularea… anulării

Trezită la realitate și conștientizând gafa enormă pe care o făcuse, doctorița Raluca Mîrza a expediat, în 3 decembrie, o nouă notificare direcțiunii liceului din Dudeștii Vechi prin care își anula… anularea din 23 noiembrie! Știm, vă faceți cruce când citiți, dar e purul adevăr! Doamna doctor le-a scris directorilor liceului, negru pe alb, că nu mai susține ceea ce a scris în adresa din 23 noiembrie și că o consideră nulă, pentru că avizul psihologic și fișa de aptitudine din 19 noiembrie au fost întocmite cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare, domnul Boris Telbis fiind declarat apt!

Nu știm cum au reacționat „amicii” profesorului Telbis în momentul în care le-a sosit noul răvaș al doctoriței din Timișoara, putem doar să presupunem că s-au întâmplat două lucruri: 1. le-a căzut fața; 2. au spart de nervi sticlele de șampanie deschise cu zece zile înainte… Râdem, glumim, dar ceea ce s-a întâmplat pe ruta Dudeștii Vechi – Timișoara este strigător la cer.

„Am fost sub presiune”

Ieri dimineață, am vizitat-o la cabinetul medical pe doamna doctor Raluca Mîrza și am rugat-o să ne explice cum a putut să-și anuleze propriul diagnostic. Deranjată evident de subiect, doctorița în cauză a încercat să ne explice că „am fost sub presiune și nu am gândit în momentul respectiv”. La întrebarea noastră – „Despre ce presiune a fost vorba?” -, doamna doctor a devenit brusc reticentă: „Nu vreau să discut chestiile astea”. Până la urmă, a admis că „Am auzit și dintr-o parte, și din alta anumite lucruri. M-au sunat și domnul Berceanu, și o doamnă doctor de la Sigmed Clinics”.

Mărturisirea a continuat: „Eu nu știu ce este la acea școală. Mi-a spus (n.r. – Iancu Berceanu) că a fost vorba despre niște incidente cu copii, cu televiziune, cu nu știu ce, că a fost declarat inapt… Eu, când am auzit de copii, m-am panicat, că și eu am copil, mi-am zis <Aoleu, ce-am făcut?>”. După câte se pare, directorul adjunct Iancu Berceanu o „informase” pe doctorița Mîrza despre reportajul TV din această vară (amintit și în articolul nostru din septembrie), în care, fără să i se dea numele, ci precizându-se doar materiile pe care le predă, au fost redate unele acuzații făcute la adresa profesorului Telbis de către câțiva părinți și elevi, la care au achiesat directorul adjunct al școlii, Iancu Berceanu, și primarul Bono Cucalan. Până la urmă, acele acuzații au rămas doar în stadiul de subiect de reportaj, dar, din câte se vede, sunt repuse pe tapet ori de câte ori este nevoie…

Revenim la discuția noastră cu doamna doctor Mîrza, aceasta recunoscând că „Eu sunt de vină pentru prima hârtie pe care am trimis-o, că nu am vorbit mai înainte cu un jurist și am făcut-o fără să gândesc. Dar prin a doua hârtie am anulat prima hârtie”. Așa cum a precizat și în adresa prin care a încercat să-și repare gafa, doctorița este acum fermă pe poziție: „Eu, din ce am în dosarul medical (n.r. cel privindu-l pe Boris Telbis), nu am de ce să nu-mi mențin verdictul de apt!”.

L-am supărat pe lupul carpatic din Dudeștii Vechi

facebook berceanuL-am sunat, tot ieri, și pe directorul adjunct Iancu Berceanu, solicitându-i un punct de vedere referitor la povestea de mai sus.

După ce ne-a acuzat că i-am interpretat declarația precedentă, pe care am prezentat-o în articolul din septembrie, și că am scris în ziar ce am vrut, domnul Berceanu ne-a precizat răspicat că nu dorește să discute cu noi și ne-a transmis să nici nu-l mai sunăm vreodată.

OK, acum nu e un capăt de țară că lupul carpatic din Dudeștii Vechi s-a supărat pe noi, s-au mai supărat și alții, că adevărul doare, noi mergem mai departe…

 

Șicane duse la extrem

Am precizat și în articolul precedent, accentuăm acum: atâta vreme cât niciunul dintre cei care îl arată cu degetul pe profesorul Boris Telbis nu este în stare să prezinte – în plină explozie a înregistrărilor video și audio din școli! – vreo probă concretă (în afara unor mărturii care pot conține fapte reale sau inventate), care să-l incrimineze pe omul acesta, nu avem nici un motiv să nu îi dăm crezare domnului Telbis, când susține că este șicanat și hărțuit pentru că nu vrea să stea în poziție de drepți în fața decidenților din comună.

Iar povestea halucinantă pe care ați citit-o arată până unde pot merge șicanele și hărțuielile la Dudeștii Vechi.

abonament renasterea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

19 thoughts on “EXCLUSIV! Medicina muncii, metodă de răzbunare într-o şcoală din Timiş

  1. Rușinos ca niște medici să se sperie de niște telefoane sau să acționeze după indicații.
    Vai de capul lor , ăștia de medicina muncii sau aia din comisii de handicapati pe bani nu sunt propriu-zis medici. Poate facultatea e făcută dar nu tratează nimic, doar hartii.
    Din ce se prezintă aici sunt fff labili …

  2. Il inteleg perfect. Se prefigureaza aceleasi tactici si la alte scoli ai caror directori prefera ca nimeni sa nu le incurce socotelile si fac contract cu tot felul de doctori de casa pentru a-si reduce la tacere angajatii. Voi reveni cu precizari concrete.

  3. Doamna doctor , cea cu anularea anulării, ar trebui reevaluata , problema este de cine , la fel si cea de Sannicolau Mare , ma intreb ce diagnostice au pus si vor mai pune în continuare , nu il cunosc pe profesorul în cauză, nu stiu cine este , dar ce scrie in articol , si cred ca este adevarat , este de rîsul risurilor, iar obligarea unui angajat sa isi facă, în acest caz , o evaluare psihologica , la un anumit cabinet , pe motivul cum ca acel cabinet are contract cu angajatorul este o mare idiotenie si o mare ilegalitate , iar acest examen psihologic trebuie plătit de angajator .

    1. D-na doctor de la Sannicolau Mare dorea sa-i dea inapt profesorului, dar doamna nu stie( si ar trebui sa stie) ca Ministerul educatiei si Ministerul sanatatii nu au reusit sa faca un nomenclator cu bolile profesionale si incompatibilitatile de ordin medical cu functia didactica, asa cum prevede art. 234 din Legea educatiei si art. 50 din Contractul colectiv de munca din iunie 2018. Oare de ce nu se grabesc cei de la minister sa faca acest nomenclator? Probabil ca in multe scoli din Romania ( si in scoala din Dudestii Vechi) se scrie pe tabla cu creta, mobilierul este vechi, toaletele sunt sub orice norma de igiena………..

  4. Parcă e o piesă de Caragiale scrisă la beție… O evaluare pierdută. Și dacă am ajuns să nu ne mai mirăm de abuzuri și anomalii, vine aia cu lupu’ carpatic să ne pună capac. Lup carpatic – director adjunct? Mai degrabă maidanez rătăcit, decât lup carpatic.
    Sincer, din toată povestea, singurul normal este domnul Telbis, restul cam au nevoie de evaluări serioase…
    Trist că in România 2018 încă se poate întâmpla așa ceva.

  5. Si daca vreti sa urmăriți cum se desfășoară orele la care participă copiii dumneavoastra solicitați montarea camerelor de supraveghere în clase , pe holuri , în curtea școlii, cu transmisie pe internet si veti vedea cum isi ocupa timpul la scoala , in timp real , în timpul orelor si in pauze , cheltuială este minoră raportată la cheltuială totală a unei școli, sîntem în anul 2018 , nu in anul 1950 si daca sînteți nemulțumiți de un anumit profesor , aveti la dispozitie înregistrările, ar trebui legiferat acest lucru , valabil si pentru alte instituții ale statului .

  6. Intrebarea este alta?
    Ce fac autoritatile (si ma refer la politie ,parchet.etc)in astfel de cazuri? De ce nu iau masuri?

    Raspuns direct de la sursa:
    -Noi nu citim presa ,Nu ne intereseaza ce srie in ziar!

    Si atunci de ce asteptatica cineva sa indrepte lucrurile?

  7. Aberantă este propunerea ca toate şcolile, celelalte instituţii să fie împânzite cu instalaţii de supraveghere cu difuzare pe Internet (?!?), inclusiv în clase (nu la intrarea în clădire, spre a controla să nu intre răufăcătorii)!!! Unora le sunt, atât de dragi închisorile, lagărele, încât le vor generalizate. Sinistru! Nostim este că autoarea comentariului se delimitează de anii ’50, dar visează exact la reeditarea lor cu mijloace inchizitoriale moderne. Ce se petrece în liceul din Dudeştii Vechi este de domeniul SF.

    1. Doamnă Professor la UVT, dacă ați avea măcar o palidă dedicare didactică, ați fi fericită ca măiestria să vă fie admirată live, în cele 1,5 ore de (eventuală) prestație la catedră, echivalate și plătite cât circa 3-4 ore din norma săptămânală, de 40.
      Însuși șeful dv. suprem, Marinel, e fericit când dă link-uri spre prestațiile (live) din Parlament.
      Doamnă Professor la UVT, ce draq faceți ăn timpul orelor, de vă e teamă de transparență?!

  8. Iancu Berceanu este președintele PSD Dudeștii Vechi. Sa umflat orezul în el de când Dragnea și acoliții lui au schimbat-o pe Kovesi și acum se crede Iordache „altă întrebare” și vrea să-l schimbe pe prof.Telbis cu o anume prof. Lihăț, apropiată de PSD și de genunchii lui. Iar Bono Cucălan visează la Uniunea Social-Liberală a cărei produs este.

    1. Directorul încalcă legea?

      Art. 27 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ(ROFUIP). — (2) Pe perioada exercitării mandatului, directorul adjunct al unității de învățământ nu poate deține, conform legii, funcția de președinte și vicepreședinte în cadrul unui partid politic la nivel local, județean sau naţional.

      1. Eu nu mai sunt presedinte PSD Dudestii Vechi din ziua in care mi-am inceput activitatea ca director adjunct la Liceul Teoretic „Sfintii Kiril si Metodii” Dudestii Vechi. Asa ca nu incalc Art. 27 din ROFUIP.
        Cat despre continutul acestui articol … scrie negru pe alb cine a amenintat-o pe doctorita din Timisoara cu reclamatii. Autorului acestui articol am refuzat sa-i raspund la intrebari, deoarece a mai scris un articol defaimator la adresa institutiei noastre in septembrie, folosind informatii din aceeasi sursa. Nu are decat sa scrie …

      2. Daca doriti amanunte, puteti sa va interesati la Biroul Organizatiei Judetene PSD Timis. Acolo gasiti si demisia mea din functie.

  9. Domnul Brindescu m-a anuntat whatsapp ca … va mai scrie un articol in care imi demasca „faradelegile” savarsite de mine. Mi-am fost inregistrata demisia la PSD Timis in 11 septembrie 2018. In 24 septembrie am depus la Inspectorat Declaratia de interese in care am mentionat ca in 2018 am fost presedinte PSD Dudestii Vechi. Nu am scris ca in 11 septembrie 2018 mi-am dat demisia. Asta e vina mea: nu am scris in acel document ca am fost presedinte doar pana in 11 septembrie 2018. Am inteles ca Decalratia respectiva se refera la 2018 in ansamblu. Cititorii ziarului RENASTEREA BANATEANA vor avea parte, din nou, de o serie de dezvaluiri cutremuratoare …

    1. „Voi scrie un nou articol in care voi preciza toate aceste detalii (n.r. – ma refeream la momentul depunerii demisiei din functia de presedinte al PSD D.V., la cel al numirii in functia de dir. adj. la liceu si de cel al intocmirii declaratiei de interese). Daca doriti sa clarificati aceste neconcordante, va stau la dispozitie”.
      Asta i-am transmis pe whatsapp domnului Iancu Berceanu. Doar ca fostul presedinte PSD Dudestii Vechi inventeaza acuzatii.
      N-am folosit termenul „demascare”, nici termenul „faradelegi”, insa domnului Iancu Berceanu ii place sa pozeze in victima 🙂 Cam trist pentru un lup carpatic…

      1. E trist ca un ziar ca Renasterea banateana va face din aceasta un subiect de interes regional. In fapt este un fâs. Se cutremură munții că eu nu am precizat și faptul că în 11 septembrie mi-a fost intregistrată demisia – demisie făcută în termen legal. Declarația de interese face referire la anul 2018. Eu nu aveam cum sa nu scriu că în 2018 am fost președinte PSD Dudeștii Vechi. Aș și făcut o și mai mare omisiune. Dar … și ziariștii trebuie să mănânce de undeva o pâine. Ei caută subiecte, iar subiectele pot găsi cititori. Spor la treabă, domnule Brindescu ! Și eu scriu articole în presă, dar cu alt subiect. În viitor cititorii vor vedea articole scrise de mine sau despre mine în care apar ca promotor sau participant la proiecte culturale, autor de cărți și articole, iar în alte publicații vor citi ceea ce scrieți dumneavoastră. E bine și așa.

        1. V-ati umplut pagina de Facebook cu auto-omagii, acum incepeti si pe site-ul ziarului… 🙂 Sunt onorat sa fiu contemporan cu dumneavoastra, un titan al gandirii din Dudestii Vechi si imprejurimi :))

          1. Si, ca urmare, va bateti joc de mine si umpleti paginile ziarului cu articole defaimatoare la adresa mea si a scolii. Admit faptul ca exista si astfel de ziarisiti. Fiecare scrie ceea ce stie: eu scriu carti si article cu tema culturala, dumneavoastra scrieti „dezvaluiri cutremuratoare” .

          2. Ceea ce numiti articole defaimatoare sunt doar articole care prezinta chestiuni reale, concrete, probate cu documente. Sigur ca dumneavoastra ati fi preferat sa nu scriu nimic, sa nu afle nimeni despre ceea ce se intampla la Dudestii Vechi, eventual sa scriu despre evenimentele culturale din comuna 🙂
            Ghinion, nu se poate.
            Aici nu suntem pe pagina dumneavoastra de Facebook, unde va ridicati singur in slavi si va prezentati „realizarili”, asteptand laude si like-uri de la „friends” 🙂
            Oprim aici schimbul de replici, ca devine plictisitor sa citesc aceleasi platitudini. Daca mai vreti sa va laudati cu operele si activitatea dumneavoastra de carturar, sunteti liber sa o faceti pe Facebook, aici nu se mai poate. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *