Colindătorii vor poposi prin comunele timişene

colindatori 2

Mai multe comune timişene vor avea parte, începând de astăzi, de colindători de soi, care-i vor vizita cu prilejul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului de datini, colinde și obiceiuri de iarnă, care se derulează de astăzi şi până duminică.

Tineri interpreți, dar și solişti consacrați din mai multe zone ale țării, precum Grigore Gherman (Bucovina de Nord), Răzvan Năstăsescu (Sibiu), Paul Ananie (Maramureș), Beatrice Băndoiu (Gorj) şi bănățenii Felicia Stoian, Maria Coman, Ciprian Pop, Florin Boita, Ioan Surdu, Dan Necșa şi Bogdan Firu le vor vesti timişenilor Naşterea Domnului.

Alături de ei, pe scenele căminelor culturale ce vor găzdui acest festival itinerant se vor afla ansambluri folclorice din Maramureș, Bucovina, Ardeal, Republica Moldova, dar și din Valea Timocului, pe lângă formaţiile locale implicate în mod tradiţional în această manifestare îndrăgită, mereu aşteptată cu nerăbdare: „Cununa Timișului” și „Datina” din Ghiroda, „Sânziene Bănățene” din Giarmata, „Flori din Câmpie” din Giarmata Vii, „Dudeșteana” din Dudeștii Noi , „Ghilezeana” din Ghilad și „Dumbrăvițeana” din Dumbrăvița.

Colindătorii vor poposi astăzi, la ora 14, la căminul cultural din Ghilad, iar la ora 18, la cel din Ghiroda. Alte două spectacole vor avea loc mâine (15 decembrie) la Giarmata Vii (la ora 15) şi, la ora 18, la casa de cultură din Giarmata. Duminică, la ora 15, festivalul va ajunge la Sala polivalentă din Dumbrăviţa, iar la ora 18, artiştii vor susţine un ultim spectacol la casa de cultură din Dudeştii Noi, unde invitatul special din acest an va fi Alexandru Pugna.

Evenimentul este organizat de Asociația „Pro Datina”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș și al primăriilor din comunele care găzduiesc festivalul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns