Concurs internațional de eseuri. Premiul 3 pe țară pentru o elevă a unei școli din Timișoara

Concurs internațional de eseuri. Premiul 3 pe țară pentru o elevă a unei școli din Timișoara

Premiul 3 pe țară pentru o elevă a unei școli din Timișoara, la un concurs internațional de eseuri.

Pandemia a adus cu sine o serie de restricții, dar, în pofida multor neajunsuri, procesul de adaptare la noile provocări a permis o expandare a zonei de inovație și a laturii umane creative. Activitățile din mediul educațional, limitate ca interacțiune, au explorat noi abordări, conturând multiple teme de reflexie sau accentuându-le pe cele esențiale.

CITEȘTE ȘI: Video! Descinderi în Timiş şi în alte judeţe, într-un dosar de trafic de arme prin firme de curierat

Concursurile pentru elevi au reprezentat, în ultimul an, una dintre cele mai intens derulate activități școlare și extrașcolare. ”We Are All Connected” este unul dintre concursurile care a coagulat elevi din întreaga lume în jurul unei teme, atât de veche și totuși atât de actuală: ”Pacea”.

Concurs-eseu

Organizat de Cluburile Lions din întreaga lume, concursul a presupus organizarea unei manifestări comune, care abordează aceeași temă prin mijloace artistice diferite: realizarea unui eseu centrat pe subiectul păcii – ”așa cum o înțeleg cu sinceritatea și puritatea vârstei, elevii de 11, 12 sau 13 ani” – și realizarea unui afiș/desen.

Județul Timiș a fost reprezentat la acest concurs de o singură instituție de învățământ – Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” din Timișoara, din cadrul căreia s-a remarcat eseul Vanesei Mihăiuc, elevă în clasa a VII-a, care a obținut premiul al III-lea pe țară. Într-un cadru festiv restrâns, limitat de contextul epidemiologic, cei 15 elevi ai școlii care au participat la ambele secțiuni ( 3 cu eseuri, 12 cu desene) au fost felicitați de conducerea școlii și de cadre didactice, primind diplome de recunoaștere a talentului și a implicării de care au dat dovadă.

Totodată, elevii au fost recompensați cu cărți, ghiozdane, boxe portabile și o sumă de bani, majoritatea sponsorizărilor venind din partea unor cluburi Lions, reprezentate de Ana Crâsneanu, președintele Zonei 5 Vest District 124 România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns