Universitatea Politehnica Timișoara, încărcată cu trofee la Salonul Pro Invent de la Cluj-Napoca

Universitatea Politehnica Timișoara, încărcată cu trofee la Salonul Pro Invent de la Cluj-Napoca

Universitatea Politehnica Timișoara, încărcată cu trofee la Salonul Pro Invent de la Cluj-Napoca

Echipa Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din cadrul Universității Politehnica Timișoara (CITT-UPT), coordonată de dr.ing. Corneliu Birtok-Băneasă, care a participat la cea de-a XX-a ediție a la Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii PRO INVENT, organizat la Sala Polivalentă BT Arena de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, s-a întors încărcată de trofee.

Echipa a avut înscrise în cadrul salonului 9 brevete, un proiect de cercetare și 13 proiecte ale doctoranzilor și studenților.

CITEȘTE ȘI: A scăzut vârsta de îmbolnăvire în afecțiunile oncologice. La cabinetul de oncologie medicală al Spitalului Județean Timișoara, cel mai tânăr pacient are 2 2 de ani

Creativitatea echipei CITT-UPT a fost recunoscută la a XX-a ediție a evenimentului prin obținerea Marelui Premiu al Universității Europene de Tehnologie EUt+, o alianță de opt instituții de învățământ superior din domeniul tehnic. „Increasing the competitiveness of UPT by setting up the Center for Innovation and Technology Transfer – Politehnica 2020 – CITT Politehnica 2020” este titlul lucrării premiate, aceasta vizând creșterea inovației în Regiunea Vest a României prin înființarea și operaționalizarea unui Centru de Inovare și Transfer Tehnologic în cadrul Universității Politehnice din Timișoara.

Scopul înființării acestui centru este de a oferi sprijin entităților de inovare și transfer de tehnologie în domenii de specializare inteligentă, și anume: tehnologii informaționale și comunicații, spațiu și securitate, eco-nano-tehnologii și materiale avansate și energie, mediu și schimbări climatice.

În afara acestui important premiu, echipa UPT a mai fost recompensată cu: Premiul FIR Excellence in Innovation, Premiul Special UPB, Premiul Special ULBS, Premiul Special ICECHIM, Premiul Special URBAN Excelență in EcoInovare, Premiul Special INOE, Premiul Special UTM, Premiul II – Categoria Studenți, Diploma de Excelență Justin Capra, Diploma de Excelență USAMV, 13 Diplome de Excelență ProInvent și 10 medalii de aur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *