În Caraș Severin a fost identificat primul caz de pestă porcină africană

Un nou focar de pestă porcină lângă Timișoara

În Caraș Severin a fost identificat primul caz de pestă porcină africană

Direcția Sanitar Veterinară Caraș Severin anunță primul caz de pestă porcină africană în județ. Ca urmare a unei suspiciuni de pestă porcină africană, în data de 26 octombrie au fost recoltate probe de sânge dintr-o exploatație de tip gospodăresc din localitatea Bocșa.

Probele au fost trimise spre analiză la laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor Timiș, care a confirmat prezența virusului pestei porcine africane, scrie radioresita.ro.

Conform directorului DSVSA Caraș Severin, Pavel Borchescu au fost luate imediat măsurile privind prevenirea și combaterea pestei porcine africane. În plus, ținând cont de situaţia epidemiologică la nivel naţional şi judeţean şi de perioada sărbătorilor de iarnă, care se apropie, Pavel Borchescu a făcut şi o serie de recomandări pentru populaţie:

cetățenii care achiziționează porci să o facă numai după o informare, astfel încât să nu achiziționeze din zonele de restricții, porcii să fie identificați corespunzător, să fie însoțiți de documentele sanitar-veterinare

să achiziționeze carne și produse din carne de porc numai din unități înregistrate sau autorizate sanitar veterinar pentru cetățenii care cresc porci,

CITEȘTE ȘI: Se apropie iarna: scad temperaturile și apar precipitațiile

să folosească echipament separat de lucru, să utilizeze dezinfectant la intrarea în adăpostul porcilor,

să nu utilizeze în hrana porcilor deșeuri care conțin carne de porc

este interzis creșterea porcilor în libertate, astfel încât să intre în contact cu porcii mistreți.

Pentru cazul de pestă porcină africană din Bocşa, măsurile de protecţie sunt valabile pentru următoarele 30 de zile, a mai spus Pavel Borchescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *