Şoferii vor scoate mai mulți bani din buzunare. Ce se modifică în Codul Rutier

circulatie 700

Noile modificări care vor fi aduse Codului Rutier vor afecta foarte mulţi șoferi din România. Astfel, la propunerea Consiliului Concurenței, poliţa RCA va fi încheiată direct pe numele şoferului şi nu pe cel al proprietarului, conform normelor europene.

Măsura îi va afecta în principal pe şoferii care şi-au înmatriculat maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor pentru a plăti mai puţin, potrivit romaniatv.net.

Exemplu: „La 23 de ani, Robert are maşina înmatriculată pe numele tatălui său. În prezent, el plăteşte o poliţă de numai 550 de lei pe an, pentru că preţul asigurării se calculează în funcţie de experienţa la volan pe care o are proprietarul autoturismului. Ceea ce vrea Consiliul Concurenţei este ca asigurarea să fie calculată în funcţie de fiecare şofer în parte, şi nu doar de proprietar. Astfel că Robert, un conducător auto cu mai puţină experienţă, va ajunge să plătească 1.400 de lei pe an”.

Sursa: newsar.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şoferii vor scoate mai mulți bani din buzunare. Ce se modifică în Codul Rutier

  1. Acest rca este o mare gaură în bugetul romanilor , crește în permanență, si se inventează tot felul de variante de a scoate si mai mulți bani din buzunarul romanilor , cea din articol este una din ele , la un motor de 1400 cm cubi , din iulie si pînă acum prima a crescut cu aproape 20 la sută , fără ca soferul sa fie implicat niciodată intr un eveniment rutier , iar entitatea care ar trebui sa supravegheze aceasta asigurare , care este obligatorie , este extrem de ocupată .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *