Unitățile de învățământ dintr-o comună timișeană, dotate cu mobilier din Danemarca

mobilier bethausen timis scoala

Școlile și grădinițele din comuna Bethausen au primit zilele trecute peste 350 de piese de mobilier din Danemarca, pentru a înlocui vechile bănci, scaune, catedre sau dulapuri existente de ani buni.

Donația a fost făcută de Asociația Caritabilă Humani din Braedstrup, iar inițiativa acestui act aparține fă­ge­țeanului Petru Anghel, care a mers personal în Danemarca, pentru a aduce transportul la Bethausen.

”Am adus mobilier, pentru toate școlile și grădinițele din Bethausen. De câțiva ani, avem o colaborare strânsă cu această asociație și dacă la început noi mergeam să cerem ce ne-ar trebui, acum ei ne în­științează de ce dispun și ne întreabă dacă ne-ar fi de folos. Anii trecuți am adus și mobilier medical pentru centrele de plasament din zonă, pentru Făget și chiar pentru Băile Fe­lix. Pe viitor vom mai aduce mo­dule, bănci și scaune și pen­tru Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget. Este și un efort fizic, dar satisfacția sufletească e mult mai mare. În plus, este un gest frumos, pe care danezii îl fac pentru noi. În câteva rânduri am adus și semințe de tot felul, pe care le-am împărțit legumicultorilor din toată zona de est a ju­de­țu­lui, pentru a le cultiva”, ne-a declarat fă­ge­țean­ul Petru An­ghel, care se implică benevol în a derula aceste acte ca­ritabile.

Mobilierul a fost pri­mit cu bucurie de ad­mi­nis­trația din Bethausen și di­recțiunea școlilor din comună.

“Am pri­mit bănci, scau­ne, du­lă­pioare, catedre și multe al­tele, pentru a le în­locui pe cele mai vechi, dar și pe cele care erau mai noi. Acestea nu erau uzate fi­zic, însă erau inadecvate vâr­stei copiilor”, ne-a spus Adrian Ionescu, directorul Școlii Gimnaziale Bethausen.

”Nu avem decât cu­vinte de mulțumire, pe care le adresăm membrilor aso­cia­ției daneze, dar și domnului Petrică Anghel, care a intermediat această donație. Copiii din comună aveau nevoie de un astfel de mobilier”, ne-a declarat și Ioan Lihoni, primarul Bethau­se­nului.

În total, va­loarea do­na­ției ajunge la aproape 50.000 de euro, conform redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *