Zece ani de la înființarea laboratorului interactiv de fizică al UPT

Experimentarium TM, laboratorul interactiv de fizică inaugurat în premieră la Timișoara, în Parcul Rozelor, creat cu scopul de a dezvolta interesul pentru știință al elevilor, împlinește zece ani de la inaugurarea oficială. Găzduit într-un spațiu de peste 800 mp, pus la dispoziție de Universitatea Politehnica Timișoara, Experimentarium TM oferă tuturor celor interesați peste 350 de experimente variate, ce ilustrează principalele fenomene și legi ale fizicii.

CITEȘTE ȘI: Ce se mai întâmplă cu Legea condominiilor?

După nouă ani de activitate interactivă, cu grupuri de vizitatori din mediul școlar și universitar, din ţarӑ, dar și din alte state, însumȃnd circa 40.000 de vizitatori, în ultimul an activitatea s-a desfӑșurat în grupuri reduse, cu respectarea condiţiilor de distanţare și în mediul on-line. Acum, activitatea se desfășoarӑ exclusiv online, pe pagina de Facebook Experimentarium TM. Cel mai nou proiect din cadrul Experimentarium TM este Experimentarium NON STOP, dezvoltat pentru a le oferi vizitatorilor posibilitatea de a efectua experimente în afara programului de vizitare, fără a avea nevoie de asistență de specialitate. Experimentarium NON STOP oferă, pentru început, o serie de nouă experimente interactive de fizică, poziționate în ferestrele clădirii ExperimentariumTm, de pe Splaiul Spiru Haret nr 1A. Acestea pot fi văzute și acționate din afara clădirii, rând pe rând, cu ajutorul unui laser pointer.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Zece ani de la înființarea laboratorului interactiv de fizică al UPT

  1. Un proiect bine gandit de cele doua  Universitati fiind incurajat si  sustinut de cadre didactice de mare deschidere si competenta  atat  in  plan profesional, cat si in planul pedagogico-digital! Succes!
    

 1. Studentii de la UVT -Facultatea de Fizica – si UPT – toate facultatile- fac ore practice de fizica, la nivel de licenta si masterat
  Teme pentru lucrari de licenta sunt propuse pentru a fi realizate la Experimentarium TM prin masuratori pe dispozitive existente.
  Consider stiinta ca fiind parte a culturii si Timisoara 2023 se apropie… Administratia locala ar putea fi interesata sa cuprinda intre elementele de interes si Experimentarium TM, chiar daca geneza acestuia i se datoreaza SI domnului profesor Nicolae Robu.
   

Lasă un răspuns