Muncitorul bătut de poliţistul din imagine pentru că nu purta mască: „Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu ar fi existat cameră de luat vederi?” Video

marian deutsch

Au trecut trei săptămâni de la episodul revoltător înregistrat la Lugoj în data de 3 noiembrie. În acea zi, întreaga mass-media locală și națională avea ca “break-news” știrea că un individ recalcitrant a înjunghiat pe stradă un polițist care îi atrăsese atenția că nu poartă mască de protecție. Peste doar 24 de ore, însă, o filmare înregistrată de camera video amplasată la casa de lângă locul faptei a demontat minciuna grosolană a polițistului în cauză.

Ca într-un scenariu a la Radio Erevan, a reieșit că, în realitate, “individul recalcitrant” era un simplu muncitor care încerca să repare o avarie la rețeaua de apă din zona respectivă și că, tam-nesam, omul fusese luat la pumni de unul dintre cei doi polițiști aflați în patrulare, pe motiv că nu purta mască de protecție. Ba, mai mult, nu muncitorul îl înjunghiase pe bătăușul cu epoleți, ci acesta se rănise în cuțitul de lucru pe care omul îl avea în mână, când încercase să-și imobilizeze victima!

IPJ Timiș n-a finalizat până acum cercetarea disciplinară

Au trecut, cum spuneam, trei săptămâni de la acest incident din care imaginea Poliției Române a ieșit, încă o dată, serios șifonată. Reprezentanții IPJ Timiș anunțau la acel moment că au demarat o cercetare disciplinară, precizând și că Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj a deschis propria anchetă. Am contactat ambele instituții, solicitându-le să ne informeze în ce stadiu se află cele două demersuri. Așa cum ne așteptam, conducerea IPJ Timiș “cercetează” și la această oră ce s-a întâmplat în ziua de 3 noiembrie la Lugoj, de parcă imaginile video nu sunt elocvente. Ca atare, acțiunea disciplinară nefiind finalizată, agresorul cu epoleți se bucură de prezumția de nevinovăție și continuă să patruleze nestingherit pe străzile din Lugoj, oferind “siguranță și încredere” în stil propriu cetățenilor orășelului de pe Timiș. Pentru cine nu știe, “Siguranță și încredere” este sloganul Poliției Române…

Procurorii lugojeni anchetează… victima, iar superiorii lor se ocupă de agresor

La rândul său, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj ne-a informat următoarele: “În urma evenimentului produs la data de 03.11.2020 pe strada Timișorii din mun. Lugoj, în care au fost implicaţi doi lucrători din cadrul Poliției mun. Lugoj și un angajat al S.C. MERIDIAN 22 S.A. care efectua lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de apă a orașului, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au fost înregistrate dosarele penale cu nr. 1279/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. (1) şi (4) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal, respectiv cu nr. 1313/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă  prev. de art. 296 alin. (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (1) Cod penal”. Cu alte cuvinte, procurorii lugojeni anchetează nu doar agresorii, pentru purtare abuzivă, ci și… victima, pentru ultraj! Asta în condițiile în care pretinsul ultraj comis de muncitorul lugojean împotriva polițistului, adică așa-zisa înjunghiere, a fost demontat rapid de filmarea ajunsă în mass-media! În ceea ce privește infracțiunea de purtare abuzivă, Parchetul Lugoj ne-a mai precizat că acest dosar a fost preluat pentru continuarea cercetărilor, în 16 noiembrie, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Muncitorul bătut a făcut plângere penală

În afara celor două demersuri inițiate de autorități, Claudiu Julă, muncitorul luat la pumni de purtătorul de epoleți, și-a angajat un avocat și a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, “împotriva făptuitorilor, polițiști în cadrul Poliției Municipiului Lugoj, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare,  prevăzută și pedepsită de art. 206 Cod penal, represiune nedreaptă, prevăzută și pedepsită de art. 283, alin. 2 Cod penal, purtare abuzivă, prevăzută și pedepsită de art. 296 alin. 2 Cod penal, abuz în serviciu,  prevăzută și pedepsită de art. 297 alin. 1 Cod penal”.

Filmul unei întâmplări halucinante

Omul povestește, în plângerea sa, cum s-au întâmplat lucrurile: “În fapt, la data de 03.11.2020, în jurul orei 11, executam o lucrare de instalații în municipiul Lugoj, pe str. Timișorii, încercând să remediez o avarie (țeavă spartă) la rețeaua de apă a orașului. Menționez că sunt angajat ca instalator la SC MERIDIAN 22 SRL, în ziua respectivă fiind trimis de firma respectivă la acea avarie, împreună cu alți colegi de serviciu (Bolgea Nicolae, Abălașei Nicolae, Caplescu Dorel). Prin urmare, s-a săpat o groapă pentru a ajunge la țeava spartă, am identificat avaria și ne-am pus costumele de protecție din cauciuc pe care le purtăm în astfel de situații. Am coborât în groapa care era plină de apa care țâșnea și mi-am dat seama că trebuia să fixez pe gaura țevii un dop de lemn temporar până la remedierea defecțiunii. Am ieșit din groapă cu costumul de cauciuc ud de la apa care a țâșnit din țeava spartă și am început să tai, cu un cuțit de lucru, o bucată de lemn pentru a fabrica un dop. În acel moment lângă mine a oprit un echipaj de poliție format din doi agenți pe nume Deutsch Marian (n.r. – subcomisar) și Ciulonescu Iosif (n.r. – agent șef principal), care mi-au reproșat pe un ton răstit faptul că nu port mască. Le-am explicat acestora că tocmai ce am ieșit din groapa plină de apă unde urma să mă întorc să remediez avaria precum și faptul că, din cauza presiunii apei, nu puteam să port masca. Această replică am dat-o polițiștilor pe un ton decent și respectuos și, mai mult, mi-am pus și masca pentru a le arăta că doresc să respect legea. Dintr-o dată, fără nici un motiv, cei doi polițiști au început să mă lovească cu pumnul în stomac și spate, cu o sălbăticie greu de descris, proferând amenințări și injurii la adresa mea. În timp ce mă băteau cu pumnii, unul dintre agenți s-a rănit (tăiat) la degete în cuțitul pe care îl aveam în mână, lucru pe care l-am aflat mai târziu. Fac precizarea că loviturile le-am primit mai ales de la agentul Deutsch Marian, iar eu nu am ripostat în nici un fel.

În decurs de câteva minute, lângă noi a ajuns un alt echipaj de poliție, care m-a băgat cu forța într-o mașină, unde am mai încasat niște lovituri, iar apoi am fost dus la sediul poliției unde am fost încătușat. În jurul orei 15, a apărut un ofițer de poliție pe nume Ianculescu Adrian (n.r. – agent șef adjunct), care a început și el să mă lovească cu pumnul în cap și în spate, spunându-mi <<Cum de mai respiri după ce ai înjunghiat un polițist…>>, urmat de amenințarea că voi avea soarta lui Lepa (făcând referire la cazul criminalului care a omorât un polițist).

După orele de coșmar pe care le-am trăit în sediul poliției, nevinovat și fără să fi încălcat legea, doar pentru că nu aveam mască într-o groapă plină cu apă, în jurul orei 17 mi s-a spus să plec la Parchet (?!) singur, pe jos. Acolo am fost așteptat de un procuror, care mi-a comunicat, după ce vizualizase înregistrările de pe camerele amplasate pe stradă, că pot pleca acasă, deoarece a fost un simplu incident nefericit (!), eu nefiind acuzat de nici o infracțiune”.

 

“Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu ar fi existat cameră de luat vederi?”

 

Încă șocat de cele întâmplate, lugojeanul menționează în plângere că doar norocul a făcut ca adevărul să iasă la iveală:
“Din toată această întâmplare se naște întrebarea firească: ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu ar fi existat cameră de luat vederi? În mod clar și fără nici un dubiu, acum aș fi fost <<beneficiarul>> unei măsuri preventive privative de libertate pentru ultraj, iar viața mea ar fi fost complet distrusă pentru că… ar fi contat numai declarația polițistului!!! Acest lucru este cu atât mai grav, mai ales că agresorul meu a dat declarații mincinoase atât presei, cât și superiorilor săi! Mai mult, prejudiciul moral pe care l-am suferit este cu atât mai mare cu cât toate posturile media au informat publicul în acea zi că eu aș fi injunghiat un polițist care mi-a cerut să port masca. Astfel, cum rezultă din întregul material probatoriu, nu există nici o bază factuală care să justifice măsurile agresive întreprinse de acești polițiști, iar dacă aveau vreo nemulțumire raportat la atitudinea mea, aveau posibilitatea de a mă sancționa contravențional conform legii! Doresc să arăt în continuare că eu nu am avut nici un dialog cu făptuitorii,  nu i-am văzut niciodată, nu i-am provocat în nici un fel și nu am avut nici un contact cu aceștia înaintea desfășurării evenimentelor. Consider, prin urmare, că este inadmisibil ca într-o țară europeană, poliția, care ar trebui să ne apere și protejeze, să se comporte de o manieră incalificabilă față de un cetățean care lucrează cinstit și nu a încălcat nici o normă legală. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simțit, traumele psihice după ce am fost bătut, încătușat, amenințat cu moartea de niște oameni care ar trebui să respecte uniforma pe care o poartă și cetățeanul pe care sunt plătiți să-l apere. Pe cale de consecință, vă solicit sa luați măsurile legale și urgente, eventual preventive, față de făptuitori, pentru ca aceștia să nu-și pună în aplicare amenințările. Raportat la situația de fapt expusă, vă solicităm tragerea la răspundere penală a făptuitorilor sus indicați pentru cele sesizate”.

La Lugoj, siguranța și încrederea rămân la cote ridicate…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

13 thoughts on “Muncitorul bătut de poliţistul din imagine pentru că nu purta mască: „Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu ar fi existat cameră de luat vederi?” Video

 1. Politistii au curaj cu muncitorii si cei lipsiti de aparare. Cu infractorii, interlopii si mafiile locale, o duc cu totii bine ca fratii adevarati.

 2. Nu se va întâmpla absolut nimic ,trecerea timpului este o strategie de acoperire a multor dosare
  Nu e prima dată când se aplica aceasta strategie știu caz care l-au amânat in decizie aproape un an de zile apoi au clasat dosarul
  Procurorul Doru Ursulescu este „aliat”cu poliția din Lugoj fapt care se poate dovedi într-un dosar unde și eu am avut calitate de martor.Cu probe video acesta a clasat dosarul iar la Timișoara la Corpul de Control Intern e la fel
  O mana spala pe alta tocmai că sa nu de-a urat la bilanț și sunt convins că așa funcționează în toată România
  Corupția a ajuns la un nivel extrem de mare,extrem iar una din cele mai clare dovezi sunt dispariția 43 baxuri de țigări din clădirea poliției din Lugoj,luna aceasta s-a „sarbatorit” doi ani de la eveniment și „hotul” nu s-a găsit
  La Lugoj corupția este comparabilă cu ce-a din Mexic fara nici o exagerare fapt dovedit doar prin aceasta speță
  Sunt polițiști cum ar fi LUNGU (fost șef ordine publică,acum pensionat,Pea..cumnatul lui Lungu fost șef pe la economic pensionat și el Tofan Savel fost șef la economic…și mulți alții care acum și la ora asta sunt deținători de spatii comerciale de unde chiria le vine lunar au firme prospere mai exact,pentru ei venitul financiar nu mai este o problemă de multa vreme de pe vremea când erau activi
  Lungu la scurt timp după pensionare a apărut cu un SUV Mercedes nou nouț mașină cumpărată cu banii jos,unii din colegii lui vb că era antemergator la microbuzele cu țigări și mai sunt și alții
  Tofan Savel are spatiu in centrul orașului (fost șef doi și un sfert apoi șef poliția economică Lugoj are ridicata ditamai clădirea unde i-a deschis fiului cabinet stomatologic)
  Cu foarte multi ani in urma acestui infractor sub haine de polițit i-a fost incendiată masina,mă întreb de ce că nu vine nimeni să îți de-a foc la mașină fără un motiv extrem de grav
  Sa nu uitam că acest Tofan la revoluția din 89 a călcat lumea pe cap cu picioarele
  Sunt extrem de multe exemple de corupție la nivel de țară Mexic,doar că mai lipsește violenta de acolo dar corupția este identica
  Ai nu uitați „pestele de la cap se impute”
  Se tot schimba șef etc,alții se pensionează de fapt are o loc tot timpul o rotație a cadrelor
  Uneori mai apare cate o speță de corupție la un nivel micro…
  Este rușinos ca in tara ta in orasul tau sa trăiești cu scârbă fata de instituțile care în loc să te apere te asupresc
  Unde îți poți găsi dreptatea când procurorul e mana in mana cu polițistul
  Daca ar veni un corp de control care într-adevăr ar dori sa descopere acesta corupție cu siguranță s-ar cufunda intr-o multime de dosare dar cum am spus ”pestele de la cap se impute”
  Lucian ❤️💛💙

  1. Nu iti fa griji, capcaunul asta va primi pentru fapta “vitejeasca” de a fi batut un amarit de muncitor, mai multe stele pe umar si…la club. Va fi dat de exemplu celorlalti ca sa faca si ei la fel. Bataia in strada la fata locului o fi o noua ordine data de sus de la Bucuresti pentru pacatul de a nu fi “mascat”. Orice gest frumos al politistilor, are in spate alte o mie de pacate si abuzuri fata de oameni nevinovati, nu trebuiesc crezuti ca sant niste ticalosi oriunde s-ar afla. Nu respecta munca, doar pe interlopi si pe altii din astfel de clanuri.

 3. Daca te uiti pe profilul „subcomisarului”, vezi cum arata un infractor cu grad de ofiter in Politia Romana. Ma intreb cum a ajuns asta in Politie, nu doar la functia de subcomisar? Majoritatea politistilor sunt, in realitate, niste infractori in hainele statului.

 4. Magarul asta sfideaza munca, incurajeaza abuzul. Ar merita el insusi cativa pumni peste bot si toti ca el. Cu munca unii saracesc, prin abuz altii se imbogatesc.

 5. Nu mai pot avea incredere in nici un politist fie ele cunostinte sau nu
  am observat cum fiecare Politist sau chestor iti poate terminal viata.
  cum a fost cu CHESTORU DIN TM in 13-12-2006 Dimineata la Aeroport Tm
  Ce nu stiu eu este pretul pe care sa pus pe mine.

 6. sper sa nu ii ierte cu trecerea timpului ca stiu sigur ca o sa-l caute sa il prosteasca ca o sa fie si prieteni si o sa-l ajute in alte probleme…..SPER

 7. Multumim politiei pentru protectie, acusa o sa ceara taxa de protectie!!!

  Daca nu se auto sesizea parchetul refitor la : „<>, urmat de amenințarea că voi avea soarta lui Lepa (făcând referire la cazul criminalului care a omorât un polițist).” suntem prastie.

  Acest politai ar trebui zburat direct in parnaie. Destepul si-a ingropat toata increderea si a lui si a institutiei. Pentru acest comentariu ar trebui pus la zid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *