După cazul George Floyd, aproape nimic nu s-a schimbat! Copil afro-american de 8 ani arestat de poliție în SUA! Imaginile care au stârnit un val de controverse (video)

afro-american

O înregistrare video, care a devenit virală pe Internet, în care un poliţist este surprins ducând brutal către maşină un băiat afro-american în vârstă de opt ani, acuzat de faptul că a furat o pungă de chipsuri, a provocat un val de polemici pe reţelele de socializare.

„Ca mamă, este sfâşietor să vezi acest video”, a reacţionat imediat guvernatoarea democrată a statului New York, Kathy Hochul.

Înregistrarea video – vizualizată de peste cinci milioane de ori pe un cont de Twitter – surprinde un poliţist alb care ţine de braţe un copil care plânge, în prezenţa altor cel puţin doi agenţi.

Poliţistul ţine, de asemenea, o pungă albastră de chipsuri. Presa americană scrie că acest copil are vârsta de opt ani, iar incidentul a avut loc în weekend la Syracuse, în statul New York.

„Ce faceţi?”, protestează bărbatul care a filmat incidentul. „Ghiceşte”, îi răspunde poliţistul, în timp ce unul dintre colegii săi spune că acest copil a furat. „El fură o pungă de chipsuri, iar voi îl trataţi ca pe un criminal (…). Dacă a furat chipsurile, le plătesc eu”, spune cel care filmează.


Într-o declaraţie oficială, Poliţia din Syracuse a dat asigurări marţi că ”minorul suspectat de furt nu a fost încătuşat”, ci ”plasat în spatele unei unităţi de patrulare şi condus direct acasă”. ”Agenţii s-au întâlnit cu tatăl copilului şi nu s-a reţinut nicio acuzaţie”, anunţă poliţia, care a dat asigurări că incidentul este ”în curs de examinare”.

Înregistrarea video a provocat un val de condamnări pe reţele de socializare şi a reaprins acuzaţii recurente de rasism împotriva poliţiei americane.

CITEȘTE ȘI: Apa geotermală, soluția ieftină pentru încălzirea multor orașe. Județul Timiș stă pe 20 de puțuri de apă termală

”În loc să stea de vorbă cu el sau să gestioneze incidentul altfel, poliţiştii auales să agraveze lucrurile şi să aresteze un băiat mic evident îngrozit”, denunţă pe Twitter avocatul Ben Crump, specializat în apărarea familiilor victmelor violenţei poliţiei.

Guvernatoarea New Yorkului denunţă faptul că această înregistrare video este mai puţin surprinzătoare pentru afroamericani, pentru că ”ei sunt obişnuiţi să fie trataţi altfel de către poliţie şi de către alţii toată viaţa lor”. ”Acesta este motivul din cauza căruia trebuie să facem mai mult”, îndeamnă Kathy Hochul, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *