Cum s-au pregătit orașele mari ale lumii pentru Revelion

revelion

Marile oraşe ale lumii se pregătesc pentru intrarea în noul an. Surpizele se vor ţine lanţ, însă cele mai aşteptate sunt impresionantele focuri de artificii. Sunt însă şi controverse.

În Times Square, organizatorii pun la punct ultimele detalii pentru spectacolul de Revelion. Milioane de confetti colorate vor acoperi piaţa din inima New Yorkului. Pe ele, cei peste un milion turişti îşi vor scrie dorinţele pentru noul an. Şi celebra bilă din Times Square – decorată cu aproape 3.000 de cristale – este pregătită să anunţe intrarea în 2020. Fructul de ananas e în acest an simbolul ales.

În Londra, 2020 va începe cu o premieră. După ce a fost redus la tăcere pentru mai bine de doi ani, clopotul Big Ben va bate din nou la miezul nopţii dintre ani. Turiştii pot admira îndrăgitul ceas vechi de peste şapte secole, după ce a fost restaurat.

În schimb, petrecerile de Revelion din Australia sunt umbrite anul acesta de incendiile de vegetaţii. Autorităţile au luat în calcul anularea focurilor de artificii, după ce sute de mii de oameni au semnat o petiţie. Ei se tem că spectacolele pirotehnice ar putea aprinde noi focare şi critică nota de plată de milioane de dolari.

După dezbateri aprinse, organizatorii din Sydney au primit undă verde pentru spectacolele pirotehnice de Revelion.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *