Vacanța care i-a ruinat cariera: șeful Poliției Lugoj este la un pas de a fi trimis în judecată fiindcă a semnat în fals că a fost la un curs de arme, în timp ce era în Grecia
Intrat în rândul forțelor de ordine la “apelul bocancilor”, adică fără să fi absolvit vreo școală de poliție – ca să nu mai vorbim despre academie -, comisarul-șef Cristian Gîrbovan, comandant al Poliției Municipiului Lugoj, are toate șansele să iasă tot prin ușa din dos din sistem.
În aprilie a.c., în articolul intitulat “Șeful Poliției Lugoj este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată!”, vă informam, în exclusivitate, că “denunțul formulat de un lugojean, la 1 noiembrie 2022, împotriva comandantului poliției din orașul de pe Timiș, comisarul-șef Cristian Gîrbovan – acuzația fiind de obținere prin fraudă a certificatului de instruire pentru arma personală – l-a adus pe omul legii într-o situație mai mult decât delicată.
Conform unui răspuns primit de ziarul nostru de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, urmărirea penala a trecut de la faza <in rem>, adică cu privire la faptă, la cea <in personam>, în cauză fiind identificați doi suspecți.
Față de aceștia s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea în coautorat a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzute și pedepsite de articolul 322, alin. 1, Cod penal”.
În ceea ce privește denunțul făcut de lugojeanul Florin Cornean, tot ziarul nostru prezentase, într-un articol publicat în ianuarie 2023, pasaje din documentul respectiv:
“În perioada 22.08-12.09.2022 am efectuat cursul de pregătire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor la sediul societății MTI Shooting din Lugoj, la care a fost înscris și numitul Gîrbovan Cristian, șeful Poliției Municipiului Lugoj (n.r. – în vederea obținerii permisului pentru arma personală).
În fapt, numitul Gîrbovan Cristian a obținut certificatul de absolvire și instruire teoretică și practică a armelor și munițiilor în mod fraudulos (FURT), fără să fi îndeplinit condițiile art. 25, pct. 4 și pct. 5 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, art. 14, alin. 1, lit. g din Legea nr. 295/2004 privind condițiile de obținere a autorizației de procurare armă. Concret, a participat fizic doar la 2-3 ședințe de curs și la nici o ședință de tragere în poligon, culminând cu sosirea (prezența) domnului Gîrbovan după terminarea cursului, s-a semnat în registru pentru toate ședințele.
Vă înștiințez că în sala de curs sunt amplasate camere de supraveghere cât și în incinta poligonului, care demonstrează lipsa prezenței numitului Gîrbovan coroborat cu declarațiile celorlalți colegi de curs, perioadă în care domnul Gîrbovan a fost în concediu și a fost plecat din țară. Bineînțeles că a promovat examenul scris tip grilă cu nota 9,5”.
Tot în același articol v-am mai informat și despre completarea de către Florin Cornean a denunțului respectiv:
“Pentru a se administra probatoriul în această cauză vă rog să preluați imaginile de la camerele de supraveghere din incinta locației de pe strada Izlazul Mic nr. 40 din Lugoj, sediul societății, și de la poligonul autorizat de pe Strada Buziașului (…) Întrucât numitul Gîrbovan Cristian a fost plecat în concediu în Grecia în perioada în care s-a desfășurat cursul, acesta a ajuns în Grecia prin Serbia.
Prin urmare, rog a se obține de la poliția de frontieră datele, ora când a ieșit și a intrat din România spre Serbia”.
Conform informațiilor obținute pe surse, Parchetul Militar Timișoara a pus în mișcare acțiunea penală față de cei doi suspecți din dosar, comisarul-șef Cristian Gîrbovan și jandarmul Sebastian Sabău, cel care a susținut cursul de instruire teoretică la sediul firmei MTI Shooting, deținătoarea poligonului de tragere din Lugoj.
Declanșarea acțiunii penale le va fi adusă la cunoștință celor doi în cel mai scurt timp, aceștia urmând să primească astfel calitatea de inculpați în dosar. Această nouă calitate îl va scoate din joc pe șeful Poliției Lugoj, Cristian Gîrbovan urmând a fi înlocuit la comanda instituției de către adjunctul Cristian Dimofte.
Falsificarea unui înscris sub semnătură privată, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Probabil sunt interese majore pt funcția d-lui Girbovan și nu aveau cum sa îl scoată din sistem,dar și dl Cornean cine știe ce funcție are și pe unde îl pândește pe inculpat!
Totul e.manevra ,pe cine încurcă Girbovan sau Cornean omul cui este și la ce îl.ajuta denunțat făcut impotriva lui Girbovan!
În România câte falsuri sunt de la cele mai înalte niveluri și numai face nimeni sesizari și paraciuni!
Astea îs jocurile unora impotriva altora!
Mizerii de fapte venit de la mizerii de oameni!
PS NU îi cunosc nici pe unul din protagoniștii subiectului,dar probabil Girbovan a fost filat/urmărit pana iau găsit vacanta,sau anturajul în care se învârte e de kkt!
Peste tot in lumea asta pârâtul și “Turnătoria” i-a facut pe toti sa se civilizeze. Omul nu face lucrurile din bun simt, le face de frica. Dacă frica ne educa, atunci hai sa ne fie frica. Zic!
Dacă participa la test și la trageri ,cel puțin mai avea o șansă să se apere.
Țăran de la Făget, nu?
Bine că a fost deja și suspendat. Merita pe deplin că și-a făcut de râs ”instituția” și în ochii oamenilor din municipiu, cu unii dintre subalterni și mânăriile lor