Studenți ai Facultății de Drept a UVT, premiați pentru cele mai bune pledoarii în cadrul unei competiții europene

Studenți ai Facultății de Drept a UVT, premiați pentru cele mai bune pledoarii în cadrul unei competiții europene

Studenți ai Facultății de Drept a UVT, premiați pentru cele mai bune pledoarii în cadrul unei competiții europene

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara a obținut premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise și un premiu individual de pledoarie în cadrul ”Central and Eastern European Moot Competition” – ediția XXIX-a din acest an, desfășurată la Praga între 26-28 aprilie 2024.

În etapa finală a competiției s-au calificat 16 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul UVT. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza lucrărilor scrise, pregătite de către participanți.

Potrivit comunicatului de presă transmis de UVT, competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând procedura trimiterii preliminare, respectarea statului de drept și independența instanțelor naționale, precum și drepturile de proprietate intelectuală asupra unor creații artistice.

Echipa Facultății de Drept a UVT, formată din Horea Ardelean, Melisa Cheșpi, Carla Pervu-Milostean (studenți în anul III) și Maria Curbet (studentă în anul IV), s-a calificat în runda semifinală a competiției și a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concurs.

Studenta Carla Pervu-Milostean a obținut un premiu individual de pledoarie.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de prof.univ.dr. Raluca Bercea, lect.univ.dr. Sorina Doroga și asist.drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.

CITEŞTE ŞI: Retim ne sfătuiește să băgăm gunoiul înapoi în casă, până la următorul termen de ridicare, care nu se știe când va fi

Concursul a fost organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținerea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *