625 de şoferi au rămas fără permis de conducere, sâmbătă

625 de şoferi au rămas fără permis de conducere, sâmbătă

625 de şoferi au rămas fără permis de conducere, sâmbătă

Un număr de 625 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, sâmbătă, fiind scoşi din trafic de poliţiştii rutieri pentru că au pus în pericol siguranţa altor cetăţeni, informează un comunicat de presă transmis, duminică, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scrie agerpres.ro.

„Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 652 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii”, precizează sursa citată.

Astfel, faţă de 73 dintre şoferi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere pentru fapte de o gravitate majoră, respectiv 62 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 11 pentru conducere sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 371 de autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz construiește depozite pentru biciclete pe noile locuri de parcare (foto/video)

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 161 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 23 de persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care s-au luat măsurile legale. S-au constatat şi nu mai puţin de 10.472 de fapte care au perturbat ordinea şi liniştea publică, situaţii în care au fost şi aplicate amenzi în valoare totală de peste 4 milioane de lei.

La frontiere a fost efectuat controlul documentelor pentru 141.679 de persoane, care au intrat în ţara noastră, dintre care 9.908 de cetăţeni ucraineni. Totodată, au tranzitat graniţa, pe sensul de intrare în ţară, 45.108 mijloace de transport.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini şi nu s-a permis ieşirea unui număr de 17 cetăţeni, din diferite motive legale. Poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 618.347 lei şi au 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.745 lei.

În privinţa cetăţenilor ucraineni, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.465 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 162.289 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 99 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,3 %, mai precizează comunicatul MAI.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *