Primăria Timișoara joacă “alba-neagra” cu dreptul de folosință a terenului pentru spitalul regional care nu s-a mai construit niciodată

Primăria Timișoara joacă “alba-neagra” cu dreptul de folosință a terenului pentru spitalul regional care nu s-a mai construit niciodată

Primăria Timișoara joacă “alba-neagra” cu dreptul de folosință a terenului pentru spitalul regional care nu s-a mai construit niciodată.

Indolența și incompetența sunt cuvintele care guvernează administrația Fritz.

Cel mai recent exemplu este o hotărâre de consiliu local care a mai fost votată în urmă cu… 17 ani!

O combinație de Caragiale, Kafka și Stan și Bran!

Mai exact, este vorba despre hotărârea de consiliu local 47/2024, privind retragerea dreptului de folosință gratuită, conferit pe o perioadă de 49 de ani, asupra unui teren în suprafață de 100.000 mp, către Ministerul Sănătății prin Autoritatea de Sănătate Publică Timiș, pentru construirea unui spital regional de urgență, drept acordat prin HCLMT 58/2007.

HCL 2024

Călătorie înapoi în timp

Doar că acest drept de folosință a fost retras încă din anul 2007, când prin HCL 230/2007, executivul primăriei a propus, iar consilierii locali au votat “revocarea Hotărârii Consiliului Local nr.58/27.03.2007 – privind atribuirea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, a unui teren în suprafaţă de 100.000 mp. către Ministerul Sănătăţii prin Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, pentru construirea unui spital regional de urgenţă”.

hcl 1 din 2007 hcl 2 din 2007

Cu alte cuvinte, onor administrația Fritz a propus consilierilor să voteze și chiar a trecut de vot, o hotărâre care s-a mai votat o dată, în urmă cu exact 17 ani.

Ceea ce, tehnic, lovește de nulitate hotărârea de consiliu local votată în 22 februarie 2024.

Și pentru ca nulitatea să fie deplină iar dovada incompetenței maximă, proiectul de HCL din 2024 are la bază o serie întreagă de documente oficiale: Referatul de aprobare a Proiectului de hotărâre semnat de însuși primarul Dominic Fritz, de administratorul public Matei Creiveanu și de directorul DGVDP, Cristian Franțescu, precum și Raportul de specialitate cu nr. TMI2024-004041/16.02.2024 al Direcției Generală Valorificare Drepturi de Proprietate ale UAT, Avizul Serviciului Juridic din data de 19.02.2024.

Totul consfințit prin votul consilierilor locali.

Cât privește construirea unui spital regional la Timișoara, povestea este extrem de veche și a fost mereu “reîncălzită” în context electoral.

În schimb, Iași, Cluj și Craiova sunt singurele orașe luate în calcul de Compania Națională de Investiții și de către Ministerul Sănătății pentru construcția de astfel de spitale care să deservească mai multe județe.

La Timișoara există Spitalul Județean și un spital de copii care, prin forța împrejurărilor, de ani de zile sunt spitale regionale, aici venind pacienți din cinci județe ale țării.

Obișnuiți să fure startul

Interesant este că proiectul în cauză a fost pus pe ordinea suplimentară de zi din 22 februarie 2024, cu 7 minute înainte de începerea ședinței de plen, mai exact la ora 16 și 53 de minute.

print screen ora comunicare consilieri

Astfel încât, așa cum administrația Fritz face de patru ani de zile, consilierii locali nu avut timp nici măcar să studieze sumar conținutul proiectului.

Situație care s-a întâmplat de nenumărate ori și asupra căreia consilierii locali Dan Diaconu, Roxana Iliescu și grupul de consilieri PNL au atras în repetate rânduri.

Dar…degeaba.

CITEȘTE ȘI: Comună timișeană, mică, dar cu investiții multe


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Primăria Timișoara joacă “alba-neagra” cu dreptul de folosință a terenului pentru spitalul regional care nu s-a mai construit niciodată

  1. Ei se fac ca lucreaza,noi ii platim…Mai voteaza niste demolari de garaje,mai aproba niste posturi pentru activul de partid…uite-asa trece mandatul

  2. #revolutia bunei guvernari!😂🤣😂🤪

    #cred ca a fost o eroare in „digital twin”.
    pentru ca s-a implementat, nu? 😂🤣😂🤪

    #🤪

  3. Când se tine comisia locuinte sociale că de un an de zile numai sa ținut tot se face comisie dar comisia pentru Locuință sociale nu se tine am văzut că îi ajutați pe cei din Rusia ei nu plătesc taxe aicea in Romania dar de ajutat îi ajutați se apropie alegerile locale cu ce mai ii mințiți pe ceteteni

  4. Degeaba dați vina pe Fritz, el este o marionetă săracul de el.
    Dacă am aprofunda un pic, s-ar vedea și de pe Lună că altele sunt interesele că acest spital sa nu se facă niciodată.
    Dacă s-ar construi un asemenea spital, dintr-o dată foarte multi medici tineri și bine pregătiți ar încadra posturile de specialiști, iar clinicile private ar intra in faliment.
    Cine sunt cei care au clinici private, cu mici excepții toți șefii de catedră de la medicina, care sunt și șefi de secții in clinicile din Timișoara, țin posturile blocate astfel inca asistența medicală sa fie deficitară in sistemul de stat, iar lumea sa fie nevoită sa meargă în privat.
    E simplu?
    Fritz este un maimuțoi perfect, face spectacol și își fura singur căciula.
    Atâta vreme cât sistemul medical de stat este deservit simultan de medici care desfășoară activități și în privat, asistența medicală va fi falimentară.
    Cine va avea curaj să rupă pisica in două, ori la stat ori în privat, va rămâne în istorie as cum au rămas Victor Babeș sau Carol Davila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *