Comună timișeană, mică, dar cu investiții multe

Comună timișeană, mică, dar cu investiții multe

Comună timișeană, mică, dar cu investiții multe.

Comună cu șapte sate și 1.400 de locuitori, din vecinătatea municipiului Lugoj, Bârna nu surprinde prin structura bugetului local pentru acest an, recent votat de aleșii locali.

La circa 3,8 milioane de lei estimează edilii că se vor ridica veniturile colectate în acest an, partea leului fiind asigurată de cotele rezervate autorităților locale din impozitul pe venit și TVA, care vor aduce în vistieria locală circa 2,9 milioane de lei, în vreme ce taxele și impozitele locale contribuie și ele cu puțin peste 900 de mii de lei.

CITEȘTE ȘI: 29 februarie, Ziua Mondială a Bolilor Rare. Spitalul “Dr. Victor Babeș” Timișoara se numără printre centrele de expertiză din România

Chiar și așa, comuna Bârna va putea susține din resurse proprii mai multe investiții, unele dintre acestea fiind, ce-i drept, cofinanțări pentru linii atrase prin diferite programe de investiții naționale și externe.

Cele mai importante obiective stabilite pentru acest an sunt extinderea cu șapte kilometri liniari a rețelei de apă curentă (pentru satul aparținător Pogănești), extinderea cu trei kilometri a rețelei de canalizare (pentru satele Botești și Botinești), modernizarea a 1,7 kilometri de străzi, facilitarea transportului electric prin instalarea de stații de reîncărcare, respectiv, înființarea unui centru comunitar integrat.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Comună timișeană, mică, dar cu investiții multe

  1. „facilitarea transportului electric prin instalarea de stații de reîncărcare.”🤔🤔🤔

    Sunt multi dintre cei 1400 locuitori care au masini electrice? Si daca sunt multi, cam cate statii de incarcare le trebuie? Dar poate mizeaza ca vor veni mai multi turisti cu masini electrice in comuna!😂🤣😂🤪

    #prosteala verde

    #neocolonialism

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *