Curierat în dorul lelii, cu jigniri la adesa clientului incluse în preţ. Video

A comanda online sau telefonic un anumit produs şi a te trezi, după câteva zile cu curierul anunţându-te telefonic că e la adresă, când tu eşti la serviciu sau în alt loc decât la domiciliu, e o treabă păţită de mulţi, din păcate.

CITEŞTE ŞI: Mecanicul trenului care a lovit o maşină la Dudeştii Noi, agresat după accident: „Ce mă, nu puteai să frânezi?” (video)

Dar când notifici în prealabil firma de curierat să te anunţe cu cel puţin o jumătate de oră înainte de livrare, iar cu toate astea şoferul să te anunţe, senin, că e la două minute de casa ta, e deja cam mult.

Timişoreanca Florina Pal a păţit-o nu o singură dată, ci în două rânduri, într-un interval de doar câteva zile.

Cu aceeaşi firmă de curierat, de fiecare dată rugată să aibă grijă la micul detaliu legat de timpul de anunţare a beneficiarului.

CITEŞTE ŞI: Un camion a luat foc în mers. Nimeni n-a sărit să-l ajute pe şofer (video)

Mai mult, femeia s-a trezit, la a doua livrare, cu un şofer nevricos rău, care i s-a adresat de parcă ar fi fost vreun împărat ce vorbea cu o slugă, nu un slujbaş care-şi face treaba în dorul lelii şi i se adresează un client care, până la urmă, îi asigură lui salariul.

Un şofer nervos şi obraznic

„Am comandat săptămâna trecută, telefonic, o pereche de pantofi sport. Luni, am fost sunată de către şoferul firmei de curierat DPD că ajunge într-un minut la mine acasă.

Nu eram la domiciliu şi nici nu puteam să ajung atât de repede. Am fost nevoită să-mi ridic coletul de la sediul firmei.

CITEŞTE ŞI: Pensiile se majorează şi cu 1000 de lei de Mărţişor. Toate pensiile mărite se plătesc retroactiv din octombrie

Le-am spus că nu mi se pare normal să mai plătesc taxa de curierat, dacă a trebuit să mă deplasez eu la sediul lor, mai ales că îi rugasem să mă anunţe din vreme, ca să fiu acasă când se face livrarea.

CITEŞTE ŞI: O filmare cu un preot care învie pe cineva la înmormântare face înconjurul internetului și a declanșat o adevărată provocare pe net

După aceea, constatând că pantofii nu mi se potriveau, am luat legătura cu furnizorul şi am convenit să-i returnmez, iar el să-mi expedieze o altă mărime. La a doua sosire a curierului, din nou am fopst anunţată că în două minute ajunge la adresa mea de pe Strada Verde, din zona Ion Ionescu de la Brad.


De data asta norocul a făcut să fiu acasă. Când am coborât, am văzut că parcase pe o trecere de pietoni. Am aşteptat, crezând că va coborî şi îmi va aduce coletul.

În loc de asta, m-a întrebat dacă am de gând să vin să-l iau, că el mai are treabă”, ne relatează Florina Pal.

În continuare, femeia a înregistrat audio-video întrevederea sa cu şoferul firmei de curierat. Mai întâi acesta, iritat, îi aruncă pachetul. Când doamna îi atrage atenţia că nu e corect cum procedează, curierul îi răspunde: „Eşti dusă cu capul?”, apoi „Aţi băut ceva?”.

În cele din urmă, livrarea se face, dar, evident, clienta a rămas cu un gust amar după toată povestea.

Am contactat unitatea din Timişoara a companiei DPD. Florin Serafim, reprezentant al firmei, ne-a explicat că e foarte greu pentru un şofer care are de făcut, în medie, între 80 şi 100 de liivrări zilnic, să-l anunţe pe fiecare destinatar cu o jumătate de ceas înainte.

De regulă, o face cu doar câteva minute înainte să ajungă, ne explică el.

Cum rămâne cu şoferul obraznic? „Cunoaştem deja cazul, doamna a depus o sesizare. O să luăm măsuri”, ne-a declarat Florin Serafim.

16 Comments
Bleckota 03/03/2019
Dacă ascultați cu atenție femeia este fumată, deci duceți-vă dracu la magazin și cumpărați ce vreti😎 nu mai așteptați să vă fie livrat coletul la ușa cortului
Seba 03/03/2019
Sunatul la telefon e optional. Clientul trebuie sa fie la adresa in detaliile primite de la vanzator sau firma curierat dupa caz. Problema ar putea fi rezolvata daca patronii firmelor de curierat ar intelege deserviciul care il fac dotand curieri cu telefoane.
Gelu 02/03/2019
Eu refuz sa mai cumpar ceva daca vad ca livrarea se face prin DPD. Am primit colete rupte si turtite cu marfa deteriorata, intarzieri de 3, respectiv 6(!!) zile, un curier obraznic de parca imi aducea coletul pe banii lui. Reclamatia n-a rezolvat nimic.
Ricky 02/03/2019
Scurt pe 2. Nici un curier nu este obligat sa sune clientul. Sunt curieri ,nu operatori call center. Clientul primeste sms sau email ca in cursul zilei primeste coletul. Daca e curios de ora aproximativa,suna curierul. Dar clientii au numai pretentii. In germania curierii nici nu au voie sa sune clientii.
Cezar de la FAN COURIER 02/03/2019
Nici un curier, indiferent de firmă nu îți poate spune ora exactă la care va ajunge. O livrare poate dura un minut sau o oră. Depinde de client. O spun în cunoștință de cauză.
Nicu 02/03/2019
Curierat inseamna livrare la usa. In nici un contract de curierat nu este stipulata anuntarea clientului cu x minute, prin prisma faptului ca, un curier nu isi poate face programul dupa 50-60 de persoane, el are un traseu de urmat. Ca tot e la moda sa dam exemple de afara, niciunde nu se anunta clientul cu x minute inainte.
Adina 02/03/2019
Eu am fost împinsă de către un șofer de la Fan Curier, pe lângă injuriile pe care mi le-a adus, am făcut reclamație isr peste 2 săptămâni același curier trebuia sa-mi livreze un colet. Am refuzat sa ma apropii de mașina, deoarece imi era frica de el. Așa ca fiți sigura ca nh vor lua nicio măsura!
Dan 02/03/2019
Serviciile curierat din Ro au scazut in ultimii doi ani puternic calitatea....halosenia patronilor,salarii mici si curieri de caliatate joasa....Ei trebuie sa faca livarea pana la usa apartamentului ca acolo e adresa mea ,eu nu stau in fata blocului sau in parcare....Mai nou niciun plic macar nu se mai sinchisesc sa aduca pana la usa ,asa sunt instruiti de patroni,au sa zicem un numar triplu de livrari in carca si ala le spune sa se descurce la fata locului si daca clientul comenteaza si e insistent sa urce... Eu personal evit la maximum genul asta de firme,imi fac greata la propriu..
Raluca 02/03/2019
O situatie asemanatoare am avut si eu cu un curier de la firma de curierat Sameday.
Amerigo 02/03/2019
Nu stiu , din respect pentru clienti , daca volumul de muncă este foarte mare si încărcătura pe șofer tot asa de mare , poate ar mai trebui mărita o idee schema de personal , nu stiu , intreb si eu , ca nu ma pricep la curierat .
Pauleta 02/03/2019
Stati linistiti , o sa i a sigur, sigur măsuri , cum sa nu .