Volei pe plajă de nivel înalt la Timişoara. Jucători de talie mondială evoluează, în aceste zile, pe terenurile amenajate în Piaţa Operei şi Parcul Rozelor

Volei pe plajă de nivel înalt la Timişoara. Jucători de talie mondială evoluează, în aceste zile, pe terenurile amenajate în Piaţa Operei şi Parcul Rozelor

Volei pe plajă de nivel înalt la Timişoara. Jucători de talie mondială evoluează, în aceste zile, pe terenurile amenajate în Piaţa Operei şi Parcul Rozelor

Campionatul European de volei pe plajă rezervat categoriei de vârstă U22 a început miercuri la Timişoara pe terenurile amenajate în Piaţa Operei şi în Parcul Rozelor. Cel mai important reper sportiv al anului în oraşul de pe Bega atrage, până sâmbătă, 37 de echipe la masculin şi 32 la feminin, 35 de ţări fiind reprezentate la acest eveniment.

Ca ultim pas înaintea trecerii la nivel de seniori, grupa de vârstă U22 cuprinde mai mulţi jucători cu o experienţă internaţională destul de bogată. În competiţia masculină, cehii Jakub Sepka (21 de ani) şi Tomas Semerad (20 de ani) sunt printre cei deja testaţi la cel mai înalt nivel al voleiului pe plajă. Cei doi, care urmează să joace şi la EuroBeachVolley, săptămâna viitoare, au evoluat în 14 evenimente Volleyball World Beach Pro Tour în ultimii doi ani, aflându-se recent pe tabloul principal la Gstaad Elite16, în Elveţia. Totodată, ei au reprezentat Cehia în faza preliminară a Cupei Naţiunilor CEV Beach Volley 2023.

Letonul Kristians Fokerots, în vârstă de 18 ani, a dobândit, de asemenea, o experienţă internaţională valoroasă în 2022, când a făcut pereche cu Edgars Tocs, semifinalist olimpic la Tokyo, în zece evenimente Beach Pro Tour. El joacă alături de Martins Plavins, medaliat cu bronz la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, în următoarele evenimente Futures din 2023.

Printre sportivii de referinţă la evenimentul ce se desfăşoară la Timişoara se află şi austriecii Tim Berger şi Timo Hammarberg, care au câştigat titlul european U20 în sezonul trecut.

La feminin, ucraineanca Anhelina Khmil (20 de ani) este probabil cea mai titrată jucătoare din teren. În ultimii trei ani, ea a format un cuplu puternic cu Tetiana Lazarenko, câştigând titlul mondial U21 în 2021, titluri europene U18 şi U20 în 2020, respectiv, în 2022, precum şi aurul la FIVB World Tour şi Beach Pro Tour în 2021 şi 2022. În capitala Banatului, ea încearcă să găsească succesul alături de Yeva Serdiuk (19 ani).

Medaliatele cu argint la Campionatul European U22 de anul trecut, danezele Clara Windeleff şi Sofia Bisgaard, ambele în vârstă de 21 de ani, se află şi ele pe terenurile amenajate în Piaţa Operei şi Parcul Rozelor, încercând de această dată să câştige aurul continental.

Tablourile principale de la Timişoara cuprind 32 de echipe la masculin şi la feminin, acestea fiind împărţite în opt grupe. Cele mai bune trei formaţii din fiecare grupă se califică în rundele eliminatorii. Primele meciuri au fost cele din calificări, în urma disputării lor fiind stabilită configuraţia tablourilor principale.

Voleiul pe plajă i-a captivat pe timişoreni

Tribunele amenajate lângă terenul din Piaţa Victoriei s-au dovedit a fi neîncăpătoare încă din prima zi a Campionatului European de volei pe plajă rezervat categoriei de vârstă U22. Miercuri, după lăsarea serii, nu au mai fost locuri pe scaune, timişorenii prezenţi în zonă alegând să urmărească în număr mare un spectacol sportiv de calitate.

Şi joi, încă de la primele meciuri, a fost multă lume, atât în Piaţa Victoriei, cât şi în Parcul Rozelor, unde este situat complexul sportiv al CSM Timişoara, structură sportivă care a iniţiat proiectul organizării singurei întreceri continentale pe care oraşul de pe Bega o găzduieşte în anul în care este capitală culturală europeană.

„Primele zile au fost de foc, însă suntem bine pregătiţi, iar competiţia se desfăşoară conform programului stabilit iniţial. Toată lumea este pe poziţii. Din punct de vedere organizatoric, acest campionat european reprezintă o provocare pentru noi, însă alături de echipa noastră de la club, de antrenor şi cu sprijinul autorităţilor locale am reuşit să aducem această întrecere în România, la Timişoara. A contat foarte mult faptul că oraşul nostru este capitală culturală europeană în acest an.

Ne-am luptat cu şapte capitale europene pentru a obţine organizarea. Avem peste o sută de voluntari care ne sprijină, ei provin de la mai multe asociaţii. În plus, avem echipa noastră de la CSM Timişoara care ajută la buna desfăşurare a competiţiei. Spre plăcuta noastră surprindere, tribunele au fost neîncăpătoare încă din prima zi cu meciuri pe tablourile principale pe terenul amenajat în Piaţa Victoriei. Cum s-a lăsat seara zona s-a umplut de oameni, a fost un vibe foarte frumos. Îi aşteptăm în continuare pe timişoreni în Piaţa Victoriei”, ne-a declarat Lucian Reclaru, directorul CSM Timişoara.

CITEŞTE ŞI: „Până la finele anului, lucrările la stadionul modular de tip „Lego” ar putea începe”, spune Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei

În anul în care este Capitală Culturală a Europei, capitala Banatului s-a înscris, aşadar, şi pe lista evenimentelor sportive majore organizate la nivel mondial. Acest lucru a fost posibil şi prin implicarea clubului CSM Timişoara. Cocheta bază din Parcul Rozelor aparţine de structura sportivă condusă de Lucian Reclaru.

Intrarea este liberă la meciurile de la Campionatul European de volei pe plajă U22.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *