Sfaturi de la specialiști de la Spitalul CF Timișoara pentru hipertensivi

Sfaturi de la specialiști de la Spitalul CF Timișoara pentru hipertensivi

Sfaturi de la specialiști de la Spitalul CF Timișoara pentru hipertensivi

Căldura este unul dintre cei mai mari dușmani ai celor care au fost diagnosticați cu afecțiuni ale inimii, în special hipertensiune arterială.

Persoanele hipertensive au organismul mai solicitat în perioadele caniculare, pentru că organismul trebuie să facă față căldurii. De aceea, este nevoie ca aceste persoane să ia masuri de protecție.

În zilele cu temperaturi crescute, creșterea tensiunii arteriale poate să apară la hipertensivi, dar și la persoanele care nu au un astfel de istoric.

Hipertensiunea se instalează în momentul în care tensiunea arterială sistolică are o creștere de peste 140 mmHg, iar cea diastolică de peste 90 mmHg.

Măsurarea greșită a tensiunii arteriale poate duce la obținerea unor valori care nu reflectă realitatea și, implicit, la prescrierea și administrarea unui tratament de care, de fapt, nu este nevoie, atrag atenția specialiștii de la Spitalul CF Timișoara.

De aceea, este important ca aceasta investigație să fie făcută corect. „Tensiunea arterială (TA) reprezintă forța cu care inima pompează sângele în artere.

CITEȘTE ȘI: Medicul înecat în Lacul Gozna a fost găsit

Practic, reprezintă presiunea sângelui exercitată asupra peretelui vascular. În cazul persoanelor cu hipertensiune arterială, sunt foarte importante măsurarea și monitorizarea regulată a tensiunii arteriale. Acestea se pot face acasă, cu ajutorul unui dispozitiv cu manșetă pentru braț, dar respectând anumite reguli.

Tensiunea arterială se măsoară în două momente ale zilei- dimineața și seara. Măsurarea TA se face dupa 30 de minute de la trezire. Cu cel puțin 30 de minute înaintea începerii testului nu se bea cafea, alcool, nu se fumeaza și nici nu se consumă micul dejun.

În timpul măsurătorii, picioarele trebuie să stea pe podea, spatele să fie rezemat de speteaza scaunului și nu se vorbește.

Trebuie făcute două măsurători succesive la un interval de 1-2 minute una de cealaltă, iar în cazul unor diferențe mari, sunt necesare măsurători multiple”, a precizat dr. Vladiana Romina Turi, medic specialist cardiolog la Spitalul CF Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *