Rugă mare într-o comună din Timiş

Locuitorii unei mari comune din Timiş se pregătesc de joc şi voie-bună, pentru că în 19 iunie, de Rusalii, va fi rugă şi tot atunci se va sărbători şi hramul bisericii ortodoxe din localitate.

Vasa Stefanovici, viceprimarul comunei Cenad, ne-a spus că partea muzicală este deja asigurată, primăria fiind cea care va suporta plata cântăreţilor şi muzicanţilor. Nu vor lipsi bucatele alese și berea, iar copiii se vor bucura de fel și fel de jocuri.

Nicuşor Miuţ, patru ani după gratii!

„Ca în fiecare an, vom avea un naş al rugii, iar de data aceasta o doamnă din Cenad, ce locuieşte în Germania, a acceptat să poarte cu mândrie această misiune. Preotul a întrebat-o dacă este de acord, iar ea, fericită că fetiţa ei s-a însănătoşit după o boală grea, a acceptat fără să ezite”, ne-a explicat viceprimarul.

Condamnat la 7 ani de închisoare şi obligat să dea 1,5 milioane de euro, Ionelaș Cîrpaci „s-a evaporat”!

Ruga va începe cu slujba în lăcaşul de cult, care se va încheia, aşa cum e tradiţia în Banat, cu tăierea colacului. De la biserică, toată lumea se va îndrepta spre locul de petrecere, curtea şcolii. Nu vor lipsi dansurile populare, iar în deschidere, vedete vor fi copiii din comună, care vor juca şi vor cânta.

Foto: dusanbaiski.eu


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns