Timișorenii, invitați să descopere poveștile apei

aquapic 1

Aquatim deschide în 1 iunie și 6 iulie porțile vechilor stații de tratare din Timișoara și, totodată, robinetul cu… povești.

CITEȘTE ȘI: Zece fraţi au rămas orfani. Un şofer beat le-a ucis tatăl, care venea de la muncă, pe bicicletă

Toți cei pasionați de arhitectură sau interesați de istoria orașului sunt invitați, așadar, sâmbăta aceasta să descopere povestea Uzinei de Apă nr. 1 din Ciarda Roșie iar în luna iulie, pe cea a Uzinei de Apă Industrială din cartierul Crișan.

Turele de vizitare ale stațiilor vechi de tratare durează circa 45 de minute, intrările se fac la orele 11,30, 12,30 și 13,30.

Accesul publicului este gratuit, se permite fotografierea, iar vizitatorii vor fi însoțiți de ghizi.

CITEȘTE ȘI: Avertizare cu efect imediat! Banatul, sub cod galben de grindină, averse torențiale şi vijelii

Turele sunt recomandate adulților și tinerilor peste 16 ani, iar participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0256.201.370 (de luni până vineri, între orele 8 și 15), sau pe adresa de e-mail [email protected].

Acțiunile completează tabloul preocupărilor Aquatim pentru includerea acestor frumoase clădiri de patrimoniul industrial în spațiul comunității.

CITEȘTE ȘI: Toți șoferii sunt vizați! Schimbare de ultimă oră a Codului Rutier

Uzina de Apă Industrială a intrat de curând în Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, sub egida UNESCO, iar vechea Uzină de apă nr. 1 va deveni, în viitor, un Muzeu al Apei.

Uzina de apă industrială a fost acceptată oficial în rețeaua Global Network of Water Museums (WAMU-Net), ce reunește organizații din toată lumea, prin preocuparea lor comună de a evidența importanța istorică și culturală a apei pentru omenire, precum și de a conștientiza publicul larg asupra prețuirii acestei resurse, esențiale vieții.


irina dragneaCITEȘTE ȘI: Cine e și cu ce se ocupă iubita tânără a lui Liviu Dragnea. Unde era în ziua arestului?

 


Rețeaua WAMU-Net, înființată în anul 2017, a fost integrată în anul 2018 de UNESCO Programului Hidrologic Internațional, ca fiind o inițiativăî asociată acestuia. Din rețea fac parte peste 50 de muzee din toată lumea, care au în total peste cinci milioane de vizitatori anual.

Planurile de viitor pentru Uzina de apă nr. 1 includ transformarea acesteia în Muzeul Apei, un loc dedicat prezentării istoriei alimentării cu apă a Banatului, ce va găzdui de asemenea, manifestări culturale și artistice.

Muzeul Apei va aduce un plus de valoare Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *