Dar pentru copiii născuți de 1 Iunie

cutia bebelusului

De Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, copiii născuți de mame aflate în situații dificile de viață primesc ”Cutia bebelușului”, acțiune derulată în maternitățile timișorene.

De asemenea, mamele vor beneficia, din partea Educatorului Perinatal ”SAMAS”, de un curs de îngrijire a bebelușului și de o consultație în alăptare.

CITEȘTE ȘI: Zece fraţi au rămas orfani. Un şofer beat le-a ucis tatăl, care venea de la muncă, pe bicicletă

”Cutia bebelușului” a schimbat viața unor întregi generații în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară, scăzând mortalitatea infantilă de la 6,5 la mie, la 1,7 la mie.

Asociația ”SAMAS” a adoptat acest proiect cu intenția de a da fiecărui copil român șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern.

CITEȘTE ȘI: Avertizare cu efect imediat! Banatul, sub cod galben de grindină, averse torențiale şi vijelii

Programul se desfășoară în 22 de maternități partenere ale Asociației SAMAS, din 19 de orașe: Timișoara, Bacău, Pitești, Ploiești, Medgidia, Drobeta Turnu Severin, Hârșova, Moinești, Roșiori de Vede, Iași, Bistrița, Zalău, Piatra Neamț, Botoșani, Cluj Napoca, Buftea, Focșani, București, Baia Mare.

Un bebeluș mai mic de un an moare la fiecare șase ore

Potrivit reprezentanților asociației, în România, dreptul la sănătate al fiecărui copil este doar o declarație, nu o realitate!

CITEȘTE ȘI: Toți șoferii sunt vizați! Schimbare de ultimă oră a Codului Rutier

Rata mortalității infantile este 7,3 la mie (un bebeluș mai mic de un an moare la fiecare șase ore!), 41,7 la sută dintre copii se nasc și trăiesc în sărăcie, iar o mamă din zece este minoră.

Conform raportului UNICEF din 2016, 80 la sută dintre decesele nou-născuților ar putea fi prevenite prin educație. Mii de nou-născuți din România pleacă de la maternitate pentru a ajunge în paturi insalubre, pe care de multe ori le împart cu părinții și chiar cu frați mai mari.

Ce reprezintă ”Cutia bebelușului”

În Finlanda, în 1938, ”Cutia bebelușului” a fost creată pentru familiile cu statut economic deficitar, din dorința de a reduce mortalitatea infantilă ridicată, iar 11 ani mai târziu cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților.


irina dragneaCITEȘTE ȘI: Cine e și cu ce se ocupă iubita tânără a lui Liviu Dragnea. Unde era în ziua arestului?

 


Asociația ”SAMAS” are ca obiectiv reducerea mortalității infantile și creșterea sănătoasă a copiilor, ”Cutia bebelușului” reprezentând un ajutor material acordat familiilor din medii defavorizate.

Beneficiile cutiei sunt recunoscute la nivel international, aceasta trecând granița Finlandei, programul desfășurându-se în mai multe țări de pe glob: Australia, Japonia, Statele Unite ale Americii.

În România, ”Cutia bebelușului” este dotată cu saltea, cearșafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire și igienă, scutece și jucării, îmbrăcăminte, produse de igienă.

”Cutia bebelușului” este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 43 x 27 cm și va fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *