Ioan Bohancanu, primarul comunei Beba Veche: „Pentru noi, deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria este un vis împlinit”

Ioan Bohancanu, primarul comunei Beba Veche: „Pentru noi, deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria este un vis împlinit”

Ioan Bohancanu, primarul comunei Beba Veche: „Pentru noi, deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria este un vis împlinit”.

Executivul a decis, în ședința desfășurată la Timișoara, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, în Timiș, la Beba Veche, acesta urmând a face legătura cu localitatea Kübekháza.

Totodată, a fost trecut în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sectorul de drum județean DJ 682, inclusiv terenul aferent acestuia, aflate în prezent în domeniul public al judeţului Timiș şi în administrarea Consiliului Județean Timiș, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes naţional.

„Pentru noi, deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria este un vis împlinit”, a afirmat Ioan Bohancanu, primarul comunei Beba Veche, prezent la Timișoara, atunci când, în ședința de Guvern, s-a decis demararea acestui proiect.

„O dată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după parcurgerea etapelor tehnice, se va trece la construirea clădirii Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza. Proiectul va fi finalizat la finalul anului viitor. Până în anul 1950, la noi în zonă existau puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, dar au fost închise. Acum, după 75 de ani, putem trece din nou de la Beba Veche în Ungaria. Pentru noi, este un vis împlinit. Și poate că cea mai frumoasă poartă de intrare în România va fi pe raza comunei noastre”, a afirmat primarul Ioan Bohancanu.

vama 17

Pentru Beba Veche, a mai declarat primarul Ioan Bohancanu, deschiderea acestui punct de frontieră este de bun augur, și va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea comunei aflată la doar 12 kilometri de Szeged.

„Sigur că multă lume se întreabă de ce a durat atâția ani redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Beba Veche. Adevărul este că nu au fost, în trecut, alocate fonduri pentru acest proiect. Este meritul ministrului Sorin Grindeanu că a repus pe tapet acest obiectiv și a obținut finanțare pentru el ”, a mai afirmat edilul.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările la „autostrada urşilor”, o zonă în care „urşi nu prea sunt”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *