Sudul județului Timiș a rămas fără gaz metan! Ce spune prefectul Eva Andreaș. UPDATE: Poziția OMV Petrom S.A.

CJ Timiș propune declararea a două investiții majore Transgaz ca fiind de interes județean. Miza, începerea lucrărilor încă din acest an

Ieri dimineață, locuitorii comunei Voiteg s-au trezit că furnizorul de gaz metan a întrerupt livrarea combustibilului.

Primarul Tudor Marinescu a declarat că, din punctul lui de vedere, problema nu va fi rezolvată ușor.

”Dimineața, când să mă spăl, am constatat că nu am apă caldă. Am văzut că centrala nu funcționează și că nu am nici gaz metan la aragaz.

Am venit la primărie și am aflat că și localitățile Moravița, Denta și Banloc sunt în aceeași situație și e foarte posibil ca și Deta să rămână fără această sursă de energie.

Am vorbit și cu doamna prefect Eva Andreaș, pe care am încunoștințat-o de situație”.

Edilul-șef spune că reluarea livrării gazului metan nu se va face cu ușurință pentru că, din câte știe, OMV și Petrom nu au întreținut rețeaua așa cum se impunea.

În opinia sa, pentru că pierderile sunt foarte mari, probabil că s-a luat decizia opririi livrării combustibilului gazos.

”Sunt într-o situație-limită! Ce fac cu cei 300 de elevi de la școală, cu preșcolarii de la grădiniță și cu copiii care frecventează școala privată?”, întreabă, alarmat, Tudor Martinescu, supărat pentru situația ivită, mai ales că nu întrevede o rezolvare imediată a acesteia.

Prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, ne-a declarat că a aflat de această problemă de la distribuitorul de gaz, care a trimis o adresă către OMV, iar în cursul zilei de ieri a fost sunată de primarul din Voiteg.

”Din datele pe care le dețin, știu că în această situație se află doar Moravița și Voiteg. Am luat legătura și cu Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș”, și am decis să convocăm comitetul județean pentru situații de urgență”, a precizat prefectul județului, Eva Andreaș.

UPDATE: Referitor la acest subiect, OMV Petrom S.A. precizează, într-un comunicat remis redacției: „Încă din 2012-2013, atât autorităţile statului, cât şi operatorii reţelelor de distribuţie din zonă au fost informaţi că producţia de gaze la nivel local va scădea din cauza epuizării zăcămintelor, fiind necesară identificarea unor surse alternative de alimentare.

Continuitatea pe termen lung în alimentarea cu gaze poate fi asigurată prin conectarea la Sistemul Național de Transport gaze naturale (SNT).

În conformitate cu cadrul legal incident din prezent, obligaţia de identficare şi implementare a unor soluţii alternative de alimentare cu gaze revine concesionarilor de servicii de distribuţie la nivel local.

OMV Petrom şi-a demonstrat buna-credinţă, făcând eforturi pentru a menţine continuitatea alimentării cu gaze naturale.

Mai mult, compania este disponibilă să transfere o conductă de gaze deja existentă, care ar putea fi utilizată de operatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *