Astăzi începe seria spectacolelor „Lumen”

lumen 1 1

Pe agenda Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană se află, la acest de sfârșit de săptămână, „Lumen”, un spectacol organizat de Bega!, care va avea loc în fostul port al orașului.

Puţină lume ştie că portul Timișoara, amplasat pe Canalul Bega, este singurul din cele 30 de porturi interioare ale României care nu se află pe Dunăre.

Atestarea sa documentară datează de la 1860, sediul fiind în cartierul Iosefin, pe malul stâng al Begăi, pe tronsonul aflat între Podul Muncii și Pasarela Gelu.

Scopul urmărit este activarea fostului port al orașului Timișoara prin crearea unei producții personalizate, folosind povestea orașului, cu actori culturali locali coordonați de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse.

lumen 2

Muzica este compusă de Sophy Smith, cu participarea lui Cári Tibor, conținutul grafic pentru videomapări este realizat de compania bască Logela, iar conținutul artistic al programului în 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion, Asociatia Culturala Tgp, Tango Timișoara și Salsa With Attitude Dance School.

Programul beneficiază și de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Cries, Solidart, ISOT, Melopolis, Ceva de Spus, Verde pentru Biciclete, Palladium Dance Club, Fabrica de Arte, Universitatea de Vest Timișoara și Symme3D.

Muzica, dansul şi efectele speciale vor fi la ele acasă, iar pentru proiect se vor utiliza două macarale de 80 și 130 de tone, video-mapări, barje, bărci și alte elemente tehnice necesare pentru a crea un eveniment spectaculos cu resursă umană locală.

BEGA! este un program principal Timișoara 2021, produs și implementat de Centrul Cultural PLAI, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Spectacolul va avea loc între orele 20 și 20,45, astăzi, mâine și duminică, fiind primul dintr-un ciclu mai amplu, care va culmina în 2021.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns