Dumitru Mihu: „Pentru a merge în sus este nevoie de bani”

ripensia 4

Divizionara secundă Ripensia Timişoara încearcă să atragă mai mulţi oameni de afaceri locali, iar forma găsită de preşedintele Dumitru Mihu şi vicepreşedinţii Erol Baeram şi Radu Ienovan este crearea unei societăţi comerciale care să funcţioneze în paralel cu asociaţia ce deţine certificatul de identitate sportivă pe care este înscrisă în competiţii divizionara secundă din capitala Banatului.

„Am studiat toate variantele şi am ajuns la concluzia că acest proiect pornit în 2012 pe modelul socios, cu dorinţa de implicare a unui număr foarte mare de persoane, dar cu atragerea a doar 300 de oameni din ţinta de 25.000, a acoperit doar doi la sută din bugetul clubului. În Liga a II-a nu este de stat mult, aici cheltuielile fiind foarte mari, deci ori mergi în sus, unde poţi obţine o sumă considerabilă din drepturile tv, ori în jos. Este nevoie de măcar 500.000 de euro, ne batem cu echipe ce au susţinere locală şi buget de un milion de euro. Deci, ca să mergem în sus este nevoie de bani, iar la Ripensia aceştia pot veni doar de la oamenii de afaceri. Este nevoie de implicarea lor, a instituţiilor şi a suporterilor, aceştia din urmă fiind consumatori de fotbal. Vom crea în paralel o societate pe acţiuni a cărei sarcină va fi asigurarea infrastructurii, a unei academii de fotbal. În prima fază va fi o societate închisă, pe care ulterior ne-am propus să o deschidem. Ce facem noi este de durată, nu putem crea lucruri mari peste noapte. Avem nevoie de oameni competenţi, de caracter, profesionişti. Vor fi două tipuri de asociaţi, cu vot consultativ şi cu vot deliberativ. Societatea pe acţiuni va oferi posibilitatea oamenilor de afaceri să se alăture acestui proiect, va fi vehiculul nostru de investiţie. Academia va funcţiona în noua structură. Deocamdată suntem 20 de oameni, iar capitalul de pornire este de 200.000 de euro. Fotbalul este un business, nu vom cere bani la primărie pentru a achita salariile jucătorilor. Eu văd fotbalul ca pe un spectacol la care trebuie să participe câte mai multă lume. Nu stăm bine cu infrastructura, iar în momentul de faţă avem o activitate socială la academie”, a punctat, joi, Dumitru Mihu.

„Vrem un complex sportiv în Timişoara sau în apropiere pentru a avea la dispoziţie un cadru în ceea ce priveşte formarea şi pregătirea juniorilor. Cele două entităţi juridice vor avea aceeaşi denumire. Avem un proiect şi încercăm să facem lucrurile cât mai bine. Retragerea mea din funcţia de preşedinte a fost o decizie personală. Ultimul an m-a afectat foarte mult emoţional şi fizic, mi-a fost greu să ţin ritmul, am considerat că este cel mai bun moment să predau ştafeta. Am simţit o epuizare ce mi-a afectat randamentul de conducător de club”, a spus, la rândul său, vicepreşedintele Radu Ienovan.

„Este foarte complicat să gestionezi lucrurile pe un ONG. De exemplu, o astfel de structură nu poate deschide o linie de credit la bancă. Vrem o bază sportivă cu minimum cinci hectare”, a explicat Erol Baeram.

Numele noului antrenor principal nu a fost anunţat nici joi. „În curând vom aduce un antrenor, sperăm să stea cel puţin doi ani la echipa noastră. Căutăm omul potrivit pentru imaginea acestui club”, a mai menţionat Dumitru Mihu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *