Sub pretextul premierii profesorilor, organizația ”Teach for Romania” a călcat în picioare spiritul Timișoarei

Sub pretextul premierii profesorilor, organizația ”Teach for Romania” a călcat în picioare spiritul Timișoarei

Sub pretextul premierii profesorilor, organizația ”Teach for Romania” a călcat în picioare spiritul Timișoarei

Un eveniment care părea un exemplu pentru acțiuni de celebrare a implicării cadrelor didactice în tot ceea ce înseamnă act educațional s-a dovedit a fi o mare perdea de fum.

Veniți la Timișoara pentru a organiza, pe 15 februarie 2024, cea de-a treia ediție a Galei Profesorului Anului din mediul rural, reprezentanții organizației ”Teach for Romania” au interzis jurnaliștilor prezenți la fața locului pentru a mediatiza evenimentul (care a avut loc la Consiliul Județean Timiș) să vorbească cu invitații ori să facă fotografii individuale.

Mai mult decât atât, interdicția le-a fost impusă și invitaților – jurați, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților centrale, locale, profesorii nominalizați spunându-ne, timorați, că nu au voie să facă declarații presei, decât celei agreate de organizație, respectiv televiziunilor.

Sub pretextul că jurnaliștii timișoreni din presa scrisă și audio nu și-au anunțat intenția de vorbi cu invitații – o situație fără precedent în primul oraș din România declarat liber de sub dictatura comunistă, reprezentanții ”Teach for Romania” au dat de înțeles că inclusiv prezența presei la eveniment îi incomodează.

De menționat este faptul că ”Renașterea bănățeană” a purtat o corespondență cu această organizație de mai mult timp, anunțându-și intenția de participare la eveniment. Demersul s-a concretizat prin primirea unei invitații, care, de altfel, a fost transmisă și altor reprezentanți ai presei timișorene.

Cel mai deranjat de prezența jurnaliștilor a fost Vlad Gogelescu, membru al Teach for România și viitorul director regional al organizației care urmează să se înființeze la Timișoara, acesta refuzând orice discuție cu presa scrisă. De altfel, contactați în urmă cu o săptămână de ziarul nostru, membrii organizației au refuzat să ne ofere până și numărul de telefon al acestuia.

În același registru al ”secretomaniei”, s-a înscris întreaga echipă ”Teach for Romania”, care, sub zâmbetele false, a afișat un comportament arogant și sfidător, cu replici și atitudini stereotipe ce păreau învățate la comandă, asemeni reacțiilor unei secte cu tentaculele bine înfipte în poziții sus-puse.

Surprinzător, Universitatea de Vest, care, inițial, a transmis că nu are nicio legătură cu această gală, a avut un membru, cadru didactic, în comisia de jurizare, dar și reprezentanți la eveniment. Inclusiv Ministerul Educației a achiesat să fie părtaș la această mascaradă, atât prin implicarea în procesul jurizării, cât și prin prezența la Timișoara a unuia dintre secretarii de stat ai ministerului.

De asemenea, de la un astfel de eveniment nu putea să lipsească ambițioasa Flavia Cut Lupulescu, directoarea Școlii Gimnaziale Boldur, ea însăși premiată în trecut de această organizație și gazdă a unor activități derulate împreună cu ”Teach for Romania” în unitatea de învățământ pe care o conduce. Directoarea a fost însoțită de membri ai familiei sale și de elevi ai școlii din Boldur.

Organizația ”Teach for Romania” a fost înființată în țara noastră în urmă cu zece ani, reușind, de-a lungul timpului, să deruleze programe foarte bine finanțate în domeniul educației.

La această așa-zisă gală, au fost nominalizați ca finaliști 22 de profesori din mediul rural din peste 500 de candidaturi propuse pe platforma organizației și selectate inclusiv după aprecierea unor reprezentanți ai BCR, Raiffeisen Bank, Lidl și Pepco.

CITEȘTE ȘI: „Acasă în Banat” repară case pentru familii nevoiașe. Cum puteți da o mână de ajutor?

Doi dintre finaliști, nominalizați la secțiunea ”Dezvoltarea literației” au fost din Timiș – Raluca Narcisa Covaci (profesor la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” Banloc și la Școala Gimnazială Livezile) și Georgiana-Ionela Iordache (învățător la Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Sub pretextul premierii profesorilor, organizația ”Teach for Romania” a călcat în picioare spiritul Timișoarei

 1. România „educată” a lui Klaus. Ceva dubios. Au ceva de ascuns, lucrează ilegal, bifează acțiuni pentru bani? Te pomenești că și „zborurile” lor sunt secrete de stat?!? Săpați mai adânc, pe la bilanțuri, poate dați de aur. Desigur, e de așteptat un drept la replică. Care, cu siguranță, nu va veni.

 2. „reușind, de-a lungul timpului, să deruleze programe foarte bine finanțate în domeniul educației”

  oengheu asta ce parerea a avut despre legea lui plesoianu cu transparentizarea in privinta banilor?🤔 ca absolut toate celelalte oengheuri, nu?😂🤣😂🤪bunbunbun! chiar ‘dubluplusbun’ as putea zice in noulimba din „1984” al lui orwell.

  totusi eu n-as compara paduchelnita oengheurilor doar cu niste secte ci si cu mafia. iar oengheurile cu finantare din afara puse sa blocheze dezvoltarea romaniei pe motiv de prosteala verde le-as compara cu ceva grupari organizate de asasini economici. pe cele ce vin cu prosteli de ideologii demente menite distruga societatea(pardon, „reseteze”! ) le-as compara si eu cu niste secte. dar hei, de ce sa copiem noi legi din america in privinta transparentei (foreign agent registration act) sau din australia(Foreign Influence Transparency Scheme Act) sau din ungaria, rusia etc, las’ ca noi „e” mai destepti in cap, nu cerem transparenta nici de la asa zisele oengheuri „de utilitate publica” care iau bani de la buget, dar sa mai cerem si de la celelalte care prostesc pe cine pot sau sunt cu o misiune pe-aici. destepti de numa’! si uite asa unii isi platesc lor sau slugilor devotate mega salarii, lucra cu voluntari fraieri, fac contracte/cumparaturi cu/de la firme de-ale lor fara vreo licitatie pe banii fraierilor care bun botul la vrajeli. dupa cum frumos explica ghe. dinica „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană. Fii profesionist, ce dracu’!” (Filantropica, 2002) .

  Stie cineva vreun (Unul macar!) oengheu care are publice salariile, veniturile (cu surse cu tot, defalcat cine cand cat a dat), cheltuielile(defalcat, fiecare contract, achizitie, nu vrajeli) si pe ce criterii da banii stransi la unii sau la altii pentru a-si desfasura activitatea si atinge scopurile alea „nobile”? ca toate cica sunt non-profit! adica toti banii stransi ajung undeva, altundeva decat sa ramana in contul oengheului😂 da, o parte mai mica sau mai mare ajunge si la niste amarasteni sau se intoarce in societate. iar o alta parte…ajunge „unde trebuie”. Unul? nu? ma gandeam eu😂🤣😂🤪

  ps: Teach for Romania este parte a retelei globale Teach for All🤔🤔🤔🤔🤔.

  daaa, toti nu mai pot de grija educatiei. ihââm…😂🤣😂🤪

  #oengizarea romaniei egal mafiotizarea romaniei. in aplauzele unor… simpatici🤪

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *