„Acasă în Banat” repară case pentru familii nevoiașe

"Acasă în Banat" repară case pentru familii nevoiașe

„Acasă în Banat” repară case pentru familii nevoiașe

Sute de familii din județele Timiș și Caraș-Severin locuiesc în prezent în condiții nedemne de secolul XXI: în case distruse, improvizate sau cu acoperișul căzut, cu încăperi mici, supraaglomerate, insalubre și nesigure, în locuințe fără apă curentă cu toaletă în fundul curții.

Asociația Acasă în Banat a demarat în urmă cu șase ani un program prin care își propune să ajute familii în dificultate din zona Banatului, asigurându-le un spațiu decent și sigur de locuit. Astfel, oferă familiilor aflate în situații disperate, o șansă la un viitor mai bun pentru copiii lor, iar celor în vârstă și fără posibilități, o alinare de care au mare nevoie.

Începând de astăzi, donatorii au la dispoziție cea mai simplă metodă pentru a susține singurul program de repararea caselor dedicate familiilor din Banat: pot trimite un SMS cu textul BANAT la nr 8845 și vor dona 2 euro lunar (echivalentul a numai 10 lei) pentru a ajuta construcția și repararea unor locuințe în tot Banatul.

„Este un pas foarte important pe care îl facem, pentru că deschidem posibilitatea unui public foarte larg de a se implica alături de noi pentru a rezolva situația acestor oameni rămași la marginea societății. Cu numai 2 euro pe lună, practic 10 lei, adunați de la un număr mare de susținători, noi putem face foarte multe. Ne bazăm pe sprijinul voluntarilor care vin și ajută la reparații, însă avem nevoie de cât mai mulți oameni să trimită un sms, pentru că banii ne ajută să acoperim costurile ridicate cu materialele de construcții, care s-au scumpit foarte mult în ultimii ani”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

În prezent, voluntarii asociației lucrează la a 39-a casă inclusă în programul Acasă în Banat. Este vorba de casa familiei Iancău din Gătaia, o familie ce s-a chinuit să reconstruiască o casă bătrânească, care a ars în urmă cu mai mulți ani. Au patru copii, cea mai micuță are 7 luni, iar băiatul mare are 12 ani și merge la școală. Toți locuiesc într-o singură cameră, iar de loc de joacă sau birou pentru făcut teme nici nu putea fi vorba. Chiar sâmbătă, voluntarii se vor reuni din nou la Gătaia pentru a construi acoperișul casei.

Donația recurentă prin SMS a fost implementată cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, prin platforma donatie.ro. Serviciul este disponibil în rețelele operatorilor Orange, Telekom, Vodafone și Digi.

Mai multe detalii despre activitatea asociației puteți regăsi pe site-ul www.acasainbanat.ro și pe www.facebook.com/acasainbanat.

"Acasă în Banat" repară case pentru familii nevoiașe

Despre Asociația Acasă în Banat

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email [email protected].

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22 PayPal: [email protected]

SMS: Trimite un SMS cu textul BANAT la 8845

CITEŞTE ŞI: Timișoreanca Alexandra Adoch, în vârstă de 14 ani, va participa la Campionatele Europene de Scrimă U17


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *