Transport neconform de deșeuri și haine, descoperit într-un oraș din vestul țării

Transport neconform de deșeuri și haine, descoperit într-un oraș din vestul țării

Transport neconform de deșeuri și haine, descoperit într-un oraș din vestul țării.

La data de 14 februarie 2024, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată de un reprezentant al A.N.P.C. București cu privire la faptul că se află la un depozit second-hand din Lupeni, unde a fost depistat un transport neconform de deșeuri și haine.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Petroșani, care, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.C., O.P.C. Hunedoara și Gorj, Garda de Mediu Hunedoara, au efectuat verificări la punctul de lucru din Lupeni al societății comerciale și la sediul social al societății  (din orașul Uricani).

CITEȘTE ȘI: Româncă stabilită în Germania, amendată cu 1.000 de euro pentru că și-a luat fiul de la școală cu o săptămână înainte de vacanță. Femeia a mințit că e bolnav 

În urma verificărilor efectuate, reprezentanții A.N.P.C. au dispus  sigilarea și lăsarea în custodie a aproximativ 1.700 de tone de articole uzate de diferite sortimente (textile, jucării, încălțăminte etc.), importate din afara României ca și „deșeuri”. Articolele se aflau în două depozite și urmau să fie puse în vânzare, în magazine de profil.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri, inclusiv controlul acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, inclusiv acţiunile întreprinse de comercianţi sau brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *