Sensurile giratorii de la Giroc, ca şi caruselul de la Luna Parc

Sensurile giratorii de la Giroc, ca şi caruselul de la Luna Parc

Sensurile giratorii de la Giroc, ca şi caruselul de la Luna Parc.

Dacă nu am şti că sunt amenajate în baza unui proiect întocmit de o firmă de specialitate, care probabil că va încasa bani publici frumoşi pentru acest experiment, am crede că sensurile giratorii dintre Giroc şi Timişoara au fost aranjate de câţiva copii de grădiniţă, ca locuri de joacă. Sau… ca şi caruselul de la Luna Parc.

Trecând peste faptul că maşinile de mare tonaj nu pot intra în sensuri – aspect despre care am mai scris – şi că banda a doua de circulaţie este foarte puţin folosită de către conducătorii auto, care trebuie să se înscrie pe prima bandă ca să-şi continue drumul, asta cu bunăvoinţa altor participanţi la trafic, apare o nouă situaţie de… cascadorii râsului.

Verigile care compun sensurile sunt atât de slabe, încât se deformează şi chiar se desprind nu doar atinse de roţile maşinilor, ci şi de curenţii produşi în urma trecerii autovehiculelor mai mari.

Sensurile giratorii de la Giroc, ca şi caruselul de la Luna Parc

Fără îndoială, de când s-au amenajat aceste sensuri giratorii provizorii, se circulă prudent şi cu viteză redusă, numărul accidentelor a scăzut semnificativ, însă aceste lucruri nu reprezintă, deocamdată, un reper clar, întrucât, fiind vacanţă, traficul este destul de lejer.

Cu siguranţă, sensurile sunt o soluţie viabilă (care oferă mai multă siguranţă şi îi ajută enorm pe şoferii ce virează spre şi dinspre străzile perpendiculare pe DJ 595 Timişoara – Giroc), însă, până la începerea şcolii, când traficul va redeveni un calvar, este obligatoriu ca un specialist cu mintea limpede să aducă îmbunătăţiri.

Altfel, va fi haos …

Vă reamintim, Consiliul Județean Timiș a amenajat patru sensuri giratorii provizorii la Giroc, pe Calea Timișoarei. Acestea sunt la intersecțiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun. Între timp au fost montați stâlpișori între benzile de circulație şi indicatoare în sensuri. Valoarea lucrărilor este de 473.930 de lei.

“Lucrarea este a Consiliului Județean Timiș. Momentan există un disconfort, dar acesta va dispărea după lărgirea intersecțiilor și finalizarea întregului proiect cu două girații. Nu intră în atribuțiile primăriei Giroc, pentru că vorbim de DJ 595, drum județean administrat de CJ Timiș, care are și contractul de investiție. Urmează expropieri pentru lărgirea intersecțiilor și pentru realizarea de 2 benzi pe sens la cele două girații definitive. Regret că unii aruncă știri false și manipulează oamenii prin tot felul de zvonuri și atacuri politice, când e vorba despre interesul general, al comunei”, declara, în 18 iulie, Dan Vîrtosu, viceprimarul comunei Giroc.

Girocenii se plâng de noile mini-sensuri, care sunt de fapt niște improvizații rotunde, din bucăți de plastic, care blochează banda 2. Ele sunt însă singura soluție tehnică ce a putut fi momentan adoptată, până la lărgirea intersecțiilor și până la construirea celor două sensuri giratorii definitive, cu val înălțat de pământ și diametru de 6 metri.

În fapt, cele patru “insule” sunt temporare și, conform celor de la Primăria Giroc, reprezintă demarcația de împrejmuire pentru viitori stâlpi de iluminat, la două intersecții, cele finale, cu diametru de 6 metri. Prin proiect, în urma exproprierilor, girațiile vor avea câte două benzi pe sens, eliminând disconfortul și aglomerația care se crează acum prin blocarea unei benzi de circulație.

Conform administrației județene, noile sensuri ar trebui să ofere mai multă siguranță în trafic și vor fi executate de o firmă din județul Dolj, care a câștigat achiziția organizată de Consiliul Județean Timiș (CJT).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *